Syn se urazí a odejde

51
23.11.14 08:54

Syn se urazí a odejde

Holky tady mi vždy poradíte :-) Syn 2,5roku když mu něco nedovolíme tak se „urazí“ a odejde trucovat… jenže to udělá o třeba v krámě, než jsem zaplatila tak mi odešel až na ulici :(((( poraďte jak se k němu zachovat, jak zvýším hlas začne ten bolestínský brekot, napadlo mě chytit a nepustit, to jsem zkusila, je to velký zápas, zatím jsem teda vyhrála… nevíte nebo nemáte to stejné nevím jak na něj, aby mi prostě venku neodešel
:zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1575
23.11.14 09:03

Tvůj syn s tebou pěkně cvičí. Je vidět podle toho, co píšeš, že má nad tebou navrch. V tom, co jsi napsala si myslím, že se bojíš, že se ti syn někde ztratí. Je dost malý na to, aby věděl co znamená slovo ukrást, unést,atd.Asi bych se schovala někde, ale tak abych ho měla na dohled a čekala bych. Však on za chvíli sám pozná, že mamka je už pryč dlouho.
On ví, že máš o něho strach. Nedivím se ti. V dnešní době.
Velmi dobře si uvědomuje, že se o něj bojíš a zneužívá toho. Já nechci být špatný člověk. Ale ještě bych mu asi naplácala na dupku.Jen tak aby věděl, že toto je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.11.14 09:56

To mi dělá skoro 3 letý taky, většinou teda odejde jen opodál, ale občas jde a jde. a že mě nevidí, je mu naprosto jedno, můj pokus na něj zavolat papa, a jít opačným směrem, skončil fiaskem, zamával mi papa, a šel dál, ještě rychleji :zed: výjimečně se mi podaří mu domluvit, aby šel po dobrém, většinou ho musím vzpouzejícího se vléct za ruku :roll: ono to bude povahou, asi s tím nc neuděláš. naplácat na zadek, jak tu adlo, od anonymní hrdinky, to nepomáhá vůbec, to se urazí a zasekne ještě víc..tak nějak jsem zjistila, že po dobrém s ním pořídím líp, než po zlém, takže jediná rada, hodně komunikovat, vysvětlovat všechno dopodrobna, pak výstupu často zabráním, ale rozhodně se o nepovede pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.14 10:02
@Anonymní píše:
Tvůj syn s tebou pěkně cvičí. Je vidět podle toho, co píšeš, že má nad tebou navrch. V tom, co jsi napsala si myslím, že se bojíš, že se ti syn někde ztratí. Je dost malý na to, aby věděl co znamená slovo ukrást, unést,atd.Asi bych se schovala někde, ale tak abych ho měla na dohled a čekala bych. Však on za chvíli sám pozná, že mamka je už pryč dlouho.
Velmi dobře si uvědomuje, že se o něj bojíš a zneužívá toho. Já nechci být špatný člověk. Ale ještě bych mu asi naplácala na dupku.Jen tak aby věděl, že toto je špatně.

co je na tom intimního?
naplácat za to, že dává najevo city? tím se něco zlepší a vyřeší jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
23.11.14 10:08

To je fakt rada nad zlato, naplacat mu za to na prdel.. nas mi tohle taky obcas dela na vychazce, kdyz jdu jinam nez on chce, otoci se a jde si svoji cestou, kdyz vidi ze ho chci dohonit tak zacne zdrhat jeste vic.. tak ho capnu za ruku a vysvetluju do aleluja.. ale obcas, se mu schovam, on pi chvili zastavi a ceka a pak zacne fnukat kde sem a hleda me..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.14 10:08
@peta.nohejlova píše:
Holky tady mi vždy poradíte :-) Syn 2,5roku když mu něco nedovolíme tak se „urazí“ a odejde trucovat… jenže to udělá o třeba v krámě, než jsem zaplatila tak mi odešel až na ulici :(((( poraďte jak se k němu zachovat, jak zvýším hlas začne ten bolestínský brekot, napadlo mě chytit a nepustit, to jsem zkusila, je to velký zápas, zatím jsem teda vyhrála… nevíte nebo nemáte to stejné nevím jak na něj, aby mi prostě venku neodešel :zed: :zed: :zed:

no jo některý dítě se urazí a odejde, některé řve a válí se po zemi.. je to složité, ale ber to tak, že se učí dávat najevo emoce, ve svém věku je dá najevo bez rozpaků a nekontrolovatelně, protože nemá žádnou zkušenost
doma bych ho nechala jít se vytrucovat, mezi lidmi dle situace, pokud by hrozilo reálné nebezpečí že uteče na ulici, tak bych popadla za ruku a nepustila - bude scéna ale zase bezpečí má přednost no a taky je důležité říct důrazné NE nikam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.11.14 10:11
@Anonymní píše:

Autorko, můžu vědět, proč píšeš anonymně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.14 10:12
@Aghata píše:
Autorko, můžu vědět, proč píšeš anonymně??

u jsem ji nahlásila 8) tyhle anonymy bez opodstatnění mi vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.11.14 10:20

@peta.nohejlova v místech, kde je nebezpečné, aby se dítě vzdálilo bez dozoru, jsem ho buď držela za ruku, nebo - pokud jsem potřebovala obě a potřebovala jsem se spolehnout, že se nehne - vymezila jsem mu místo, kde jsem ho mohla stále registrovat a v případě jeho pokusu o odchod hned odchytnout.
Na tvém místě vysvětlila bych synovi příště dopředu ještě doma, že tam a tam tehdy a tehdy je potřeba, aby se choval tak a tak :), potom bych to zopákla těsně před (třeba vstupem do obchodu).
Pokud by to nezabralo, klidně bych příště použila např. kšíry. Nebo své tělo. A ano, vím jak je šílené hudrající, křičící, vzpouzející se dítě. Ale mám pocit, že v daném věku to holt někdy jinak nejde, než bránit odchodu, případně neodchodu (třeba ze silnice) za použití určitého násilí ;) ono jim to časem dojde a bude zase líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.11.14 10:20
@jdukolem píše:
u jsem ji nahlásila 8) tyhle anonymy bez opodstatnění mi vadí

fajn, měla jsem chuť udělat totéž, vnímám to úplně stejně jako ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
23.11.14 10:32

Dát na zdel je k ničemu, maximálně tak z toho ještě chytí amok a přejde do hysterického záchvatu - ozkoušeno. na tom je jedině dobrý to, že když ho chytne hysterie, leží na zemi, řve a kope, a le neutíká a můžeš v klidu zaplatit nákup :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fibingerka
23.11.14 10:38

Taky mohla být nepřihlášená ne?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
23.11.14 10:39

Nechápu jak někdo může v klidu nechat jít takhle malé dítě ven před obchod. Dítě by se mohlo vztekat sebevíc, ale mělo by smůlu a v odchodu bych mu zabránila. Pěkně si s tebou zakladatelko cvičí. Doma ať si trucuje, jak chce, ale venku musí respektovat tvoje pravidla.

• Citovat
  • Upravit
14110
23.11.14 10:40
@lucenka píše:
Nechápu jak někdo může v klidu nechat jít takhle malé dítě ven před obchod. Dítě by se mohlo vztekat sebevíc, ale mělo by smůlu a v odchodu bych mu zabránila. Pěkně si s tebou zakladatelko cvičí. Doma ať si trucuje, jak chce, ale venku musí respektovat tvoje pravidla.

dobrý rada nad zlato, a le řekla bych, že zakladatelka se ptá právě, jak toho má docílt :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.11.14 10:43

Doma bych nechala vytrucovat. Mezi lidmi neexistuje, že ode mě někam odchází a to mi je nějaký řev úplně jedno. Drapnu za ruku a neřeším. Případně chytnu kolem pasu a zvednu ho. Případně odnesu někam, kde se může vyvztekat - např. zavřu do auta. Ale u nás už se to zlepšilo. Možná z toho vyrostl a možná je to výsledek toho, co popisuju níž.
Jinak mi hodně pomáhá vysvětlovat a eliminovat situace, ve kterých se to děje - nedávat na výběr, nechodit do obchodů s hladovým a přetaženým dítětem. Další dobrá věc je odvést pozornost. Když vidím, že se schyluje k problému, tak něco vymyslím - počkej, paní prodavačka ti dá lísteček, pomůžeš mi nadnat do tašky nákup? zvážíš banány? Pomůžeš mi spočítat rohlíky. Prostě cokoliv, co odvede pozornost od toho, že se chce začít vztekat.
Z odcházení jsem už „vyrostla“. Jednou se mi zabejčil uprostřed cesty a sedl si na zadek, tak jsem odešla za roh. Vydržel 30 minut sedět na chodníku, pak jsem to vzdala já. Naštěstí to bylo u nás v ulici asi 200 m od domu, kde mě všichni znají, tak to nikdo neřešil a ani nikdo neprocházel, tak to proběhlo v klidu.
Možná to bude znít drasticky, ale mně pomohlo, když šel jednou kolem známý a chytl mi kluka za ruku, že takového hezkého a šikovného kluka by doma taky potřeboval. Prcek se loudal a nechtěl se držet. Kluk se lekl a od té doby se ode mě nevzdaluje a jak trochu zrychlím, tak po mně už volá, ať mu neutíkám. Naříkám, že tuto metodu schvaluju a ani, že bych to udělala úmyslně, ale u nás to mělo skvělý efekt.
@lenusek11111 dítě, kterému je 2,5 roku si neuvědomuje, že se máma bojí a rozhodně toho nezneužívá. Je to prostě prcek, co neumí ovládat emoce. A dát dítěti v afektu a na prdku je v 90% cesta k ještě většímu záchvatu vzteku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML