Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, syn se poslední dobou budí ze spaní, kdy něco vykládá ze spaní, pláče u toho, potí se a včera se i třásl. Doktorka řekla že děti mají zlé sny a že to časem přejde.
Ale mám strach, v noci pláče hodně, vzbudí všechny ze spánku a nedá se utišit. Má u toho zavřené oči a nenechá na sebe sáhnout. asi po 5 minách to přejde a zase spí. Ráno o ničem neví. Pokaždé mě to vyděsí. Je mu sedm let a je PAS. Vyjímečně se i stane, že se pozvrací. Byly jsme oblednaní na neurologii a psychologii, ale tu nám teď vzhledem nouzového stavu a nedostatek lékařů zrušily a máme se objednat až po novém roce.
Neví někdo co s tím? Jak mu pomoc? Díky.
Noční děsy? Syn to měl podobně. Probouzel se okolo půlnoci se strašným řevem, vůbec nešel utišit. Doktorka nás poslala na neurologii, aby se vyloučila noční epilepsie. Naštěstí všechno v pořádku. Dostali jsme nějaký sirup na přírodní bázi. U nás teda žádný efekt neměl. Trápilo nás to skoro dva roky. Teď jsou synovi čtyři, občas se v noci probudí, ale už to není takové. Držím palce ať je všechno v pořádku ![]()
Můj syn 5 let má úplně to samé. Prý je dobré dávat hořčík a ještě hned ho dostat na wc vycurat, někdo tu psal, že se jich chce čůrat a dávají to takto najevo a je pravda, že nám od té doby co se to děje dám vycurat lehne a spí
![]()
Syn totéž, 4,5 roku. Spocený, v sedě, otevřené oči a brečí. Neřve tedy nějak hystericky, klasický pláč ale absolutně nereaguje a moje slova. Často i kouká do blba, jako by něco viděl v koutě. Čekám vždy u něj a po nějaké době ho prostě položím a za chvilku zase spí. Asi jsou to ty sny.
Zkontaktovat církev jste zkusili? Za mě by mohly pomoci nějaké vymýtací procesy.