Syn venku neposlouchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.7.16 20:36

To mi dělá kluk taky. Je teda o něco mladší. A zatím nepomáhá nic. Vozím taky v kočáru, protože pěšky udělá 10 kroků a práskne sebou o zem. Pokud musím někam dojít, tak má smůlu a musí do kočáru, i když nechce. Denně se s ním snažím ujít aspoň 1-2 km pěšky (nachodíme tak 5-8 km denně) a je to teda divadlo - vbíhá do silnice, válí se po zemi, ječí, nedrží směr… Jak chytnu za ruku, mám hadrového panáka. Přes silnici nesu řvoucí dítě pod rukou.
Se všemi ostatními chodí celkem v pohodě a se mnou nechce. Přitom jsem na něj nejtvrdší a nejdůslednější. Pokud něčím pohrozím, tak to splním. Nikdy mu nic neprojde. Taky jsou z něj všichni v šoku, co dělá.
Zatím čekám až to přejde.
Někdy pomáhá pozitivní motivace - povídám, co vidíme a on poslouchá a nemá čas blbnout. Pokud jdeme na nákup, probírám, co koupíme a třeba nese tašku nebo si s sebou smí vzít malou hračku, to celkem pomáhá. Vadí mu, když mu ji seberu.
 INKO2

• Citovat
  • Upravit
5808
25.7.16 20:39
@Anonymní píše:
@Gosi No vsichni do me huceli, ze kdyz jde do skolky, ze musi byt zvykly chodit sam, ze ve skolce na prochazkach ho taky nikdo vozit nebude.Do kocaru uz ted nechce.Jemu vyhovuje behat a pak abych ho tahala, kdyz uz je liny chodit.

tak s chuzi evidentne problem nema… s otcem za ruku chodi, tak pokud bude schopnej respektovat ucitelky, ja bych kocarek pouzivala dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.7.16 20:40

Hele, mám takové dítě ve školce…fakt pecka :roll: Holčička 3,5 let. Nedělá to vždycky, jen pokud se jí něco nelíbí nebo to nechce dělat. Je svačina? Nechce…mrskne sebou na koberec…vláčná mrtvolka…řve…Nechce jít ven? To samé, vláčná mrtvolka + řev na celou šatnu. Ve třídě to už neřeším, překročím jí a nevšímám si jí…holt někdy nesvačí. Na svačinu je vymezený čas, nelze ji podávat za hodinu. A to už jdeme stejně ven. Horší je to v té šatně, snažíme se odpoutat pozornost, šimrat jí (rada rodičů)ale NIC, je v tranzu. Takže všechny děti oblečené, čekají na XY a to leží na zemi, řve, kope nohama. 8)
Takže jí bohužel oblečeme přes její nevoli aspoň boty na ven a nejnutnější dle počasí. Děti jdou ven (cca 50 dětí-2 třídy po 28 dětech, ale v průměru chodí míň) Pokud jdeme na zahradu, tak jí položím vztekající do trávy a nevšímám si jí (pokud bych si všímala, bude se vztekat víc a déle)a ona za cca půl hodiny, někdy dýl se uklidní. Horší je, když je mokro a zahrada nepřipadá v úvahu (mokré oblečení a boty u dětí) Tak jdeme na vycházku…nechat jí v MŠ nemohu, není s kým…kuchařka je v kuchyni a školnice má práci nebo lítá po úřadech a na poštu. Takže XY jde s námi ven…někdy ok, jindy se třeba po 50 metrech zasekne, začne řev, lehne na zem…mrtvolka. Já jí zvednu, že jí ponesu, nemám s tím problém, ale ona NECHCE…řve, kope, kroutí se…tak jí položím, že půjdeme pěšky…NE!!! Řev, lehne a leží…vláčná…nepomáhá nic. Je tam bráška, koukni…ptáček…kočička (jsme vesnice)…děti nám utekly…NIC…já odejdu z dohledu…NIC…leží. A řve. Kolem chodí maminky s kočárky a KOUKAJÍ.. 8o
Ten pohled je všeříkající…čekám, kdy mě s řvoucím dítětem natočí a pošlou do TV NOVA… :roll: Učitelka ubližuje dětem…děti řvou venku na prcházce…učitelka vláčela dítě po chodníku… 8o 8o 8o
No…zatím chodí půl roku, od ledna 2016. Pevně doufám, že přes prázdniny dozraje…jinak se zcvoknu.
Sorry za elaborát, ale za ty učitelky tě prosím…trénuj denně a buď pevná. Mít cca 25 dětí venku a něco takového je fakt mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.16 20:52

@SIMONA1234 a co s takovým dítětem dělat? Je to přesně tak, jak píšeš ty. Pořád se válí, vzteká… Holka je dobrá, že když ji oblíkneš, tak si to nechá. Naše dítě se svlékne, zuje a ještě počůrá. My máme ještě rok do školky. Přiznávám, že mě školka dost děsí a pokud se nezlepší, tak ho tam nedám, protože by mi bylo líto učitelek.
Naposledy jsem ho oblékla 8× a on se 8× svlékl. Venku ho vláčím smykem a stejně se to nemění. Spoléhám na čas a důslednost.
 Inko2

• Citovat
  • Upravit
7346
25.7.16 21:07
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 a co s takovým dítětem dělat? Je to přesně tak, jak píšeš ty. Pořád se válí, vzteká… Holka je dobrá, že když ji oblíkneš, tak si to nechá. Naše dítě se svlékne, zuje a ještě počůrá. My máme ještě rok do školky. Přiznávám, že mě školka dost děsí a pokud se nezlepší, tak ho tam nedám, protože by mi bylo líto učitelek.
Naposledy jsem ho oblékla 8× a on se 8× svlékl. Venku ho vláčím smykem a stejně se to nemění. Spoléhám na čas a důslednost.
Inko2

To je těžké takhle na dálku…nepoznám jestli je to nezralost (v tomhle věku asi ano) a do jaké míry nedůslednost/nevychovanost. (neber si to zle) Asi kombinace všeho…nikdo se nerodí s plánkem výchovy vlastních dětí a sama vím, že mnohdy dobře vychovávající rodiče mají nezvladatelné dítě. A druhé, třetí je ok…při stejné výchově. 8o :nevim:
Nejjednodušší je předvídat ty situace…předcházet jim…dítě třeba dlouho dopředu připravit na to, že se jde ven, eliminovat blbé oblečení-oblékat co nejrychleji, nejednodušeji. Trénovat denně, pro svůj klid mimo lidi :mrgreen: Nestresovat se pohledy druhých. A doufat, že z toho vyroste rychle.
Otázkou je, jestli a do jaké míry dvouleťák rozumí tomu, co po něm chceme…Ty máš výhodu, že nastupuje až za rok…zakladatelka za cca měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
25.7.16 21:16

Ja se pripojim. Dcera 18m chodi asi dva mesice. Ale proste chodi pomalinku, opacnym smerem, porad neco zkouma na zemi a podobne. Bez kocarku bych sla 100m hodinu. Tak to zatim delam jako zakladatelka, prevezu kocarem nekam, kde muze jit a pak zase po chvili nalozim. Je naprosto nemozne s ni jit napriklad nakoupit za ruku, bych nedosla nikam. Kdy se teda zbavit kocarku at nedopadnu jako zakladatelka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
25.7.16 21:17
@Anonymní píše:
@Gosi No vsichni do me huceli, ze kdyz jde do skolky, ze musi byt zvykly chodit sam, ze ve skolce na prochazkach ho taky nikdo vozit nebude.Do kocaru uz ted nechce.Jemu vyhovuje behat a pak abych ho tahala, kdyz uz je liny chodit.

No tak na to bacha, nenos ho. Kamaradka takhle nosi dceru porad! Proste je lina chodit a do kocaru uz nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.16 21:18

@SIMONA1234 to beru jako jediné štěstí, že máme spoustu času.
U nás to je druhé dítě a s prvním naprosto nejsou problémy. Druhé je zvíře. Prostě když se nechce obléknout, tak s ním nic neudělám. A to teda nikdo. Jak nechce, tak smůla. Pokud obléknu násilím, tak se okamžitě svlékne. To stejné s nočníkem - jak ho budu nutit, tak se nepovede. Pokud nechce na spaní plínu, tak si ji serve… Je to taková moje malá výzva.
A u něj právě nepomáhá ani dlouhodobá příprava. Kdy vysvětluju jak kafemlejnek, ale u něj to je jedním uchem tam a druhým ven.
Já mám v sobě srovnaný, že když se nesrovná, tak prostě seženu nějakou paní na hlídání a na na školku kašlu, protože to učitelkám nemůžu udělat.
 Inko2

• Citovat
  • Upravit
2309
25.7.16 21:36

Je uplne te zakladatelko chapu. A jsem rada, ze v tom nejsem sama. :) mame syna 2,5 let a je to velky rarach. Dnes jsme se vratili z dovolene a ja i manzel jsme prohlasyli ze jsme mnohem vice unaveni nez jsme tam jeli. Byli jsme na slovensku, bylo tam hodne horko tak ze denni spanek v kocare nebo kdekoliv odpadal, proste ani zanic neusl. Tak ze protivny, urvany a hlavne utikajici klucina. No a s tim odrazedlem. Taky chapu, ja blba jsem mu ho tam vzala proto ze jsme to meli k vode tak 1km a nenapadlo me bud ptejizdel lidem nohy nebo vjizdel do cesty. Ale co na ty kluky plati nevim. Ale uz me napadlo taky nedavat sladke sice u nas jen zmrzky ale i tak. Nekdy mi je az do breku jak lidi si ukazuji. Treba pan v tescu -nechcete na neho radeji koupit tatar. A to je porad. A nepomaha u nas nic. A to mu dam i nazadek. Zkousim podobrem a proste nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
25.7.16 21:38

@SIMONA1234
Upřímně lituji a obdivuji trpělivost. Takové dítě by asi do školky ještě nastoupit nemělo, když nezvládá základní pravidla. Přitom ve směs ve školce poslouchají více než doma. Ja se jednou dozvěděla (od dcery), ze plakala a zůstala sama. Tak jsem se sotva nadechla hrůzou, co se dělo a pak z ni postupně vytáhla, že řvala, že nechce ze hřiště a oni čekali na ni za branou. Hned jsem ji vynadala a vysvětlila, proč tohle dělat nemůže. Ale učitelka neřekla nic. Nekázeň dítěte ve školce v prvním stadiu samozřejmě řeší pedagog, ale rodiče by to měli vědět a zajistit, aby se to neopakovalo (jistě se nepodaří napoprvé, ale snad se dospělí umí na dítě domluvit). Což nemyslím, ze zlochtat vztekajici se dítě na radu rodičů (kteří evidentně mysli, ze tím odvedou pozornost, ale ne, ze by řešili co s tím) někam vede. To je jako dat vzdorojicimu decku čokoládu, ono se tím zabavi… (Ano a pochopí, čeho vzdorem docililo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
25.7.16 21:40

@blumen Pisatelka píše o téměř 3 letém dítěti a vy o prckovi kterýmu nejsou ani 2 a chodí chvilku, to se nedá srovnávat :lol: myslim si že 18 měsíční dítě má ještě nárok na kočár a na chůzi nechůzi :palec: dejte tomu čas a choďte i s kočárem ven ale ať si lítá nebo jezdí na odrážedle, syn je hodně velký neposeda a za ruku chodí ač to po něm nevyžaduju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
25.7.16 21:44

@Kry5t0fek dekuji, no bych tomu radeji chtela predejit a „neprojet“ to, tak se ptam :lol: dcera je totiz taky vzteklounek. Ale zatim teda budeme pokracovat s kocarkem dal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.7.16 21:45
@blumen píše:
Ja se pripojim. Dcera 18m chodi asi dva mesice. Ale proste chodi pomalinku, opacnym smerem, porad neco zkouma na zemi a podobne. Bez kocarku bych sla 100m hodinu. Tak to zatim delam jako zakladatelka, prevezu kocarem nekam, kde muze jit a pak zase po chvili nalozim. Je naprosto nemozne s ni jit napriklad nakoupit za ruku, bych nedosla nikam. Kdy se teda zbavit kocarku at nedopadnu jako zakladatelka? :nevim:

To je jeste malinky dite. Moji dceri je 21 mesicu a chodi 3 mesice. Kocarem se vozi normalne. Nemuzes po takovym prckovi chtit, aby usel dalku. My se taky courame a o tom to je. Ze ji neco zaujme, ze neco sleduje apod. Taky se nikam nedostaneme.

Jinak kdykoliv si rekne, vezmu na ruce nebo dam do kocaru, vzdyt decka nemusi byt „liny“, muzou je take bolet nohy unavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.7.16 21:47
@blumen píše:
Ja se pripojim. Dcera 18m chodi asi dva mesice. Ale proste chodi pomalinku, opacnym smerem, porad neco zkouma na zemi a podobne. Bez kocarku bych sla 100m hodinu. Tak to zatim delam jako zakladatelka, prevezu kocarem nekam, kde muze jit a pak zase po chvili nalozim. Je naprosto nemozne s ni jit napriklad nakoupit za ruku, bych nedosla nikam. Kdy se teda zbavit kocarku at nedopadnu jako zakladatelka? :nevim:

Jéé…to je prcek…děláš to dobře…klid. Pomalu a občas to zkus…Např.: „Aničko ruku!“ Jednoduché povely s úsměvem…žádné dlouhé vysvětlování a prosby proč tě má chytnout. Malé děti potřebují jasný a srozumitelný pokyn. A že tě bude držet deset vteřin…a co? Je jí rok a půl!!! Sotva chodí…a chce na vše sahat, vše zkoumat. To je fakt rozdíl 18 a 32 měsíců. (myslím tebe a zakladatelku v 2,8letým dítkem) Ty dojeď kočárem do lesa, na hřiště atd a tam ji vypusť…pokud bude chtít cestou ven z kočáru a bude to reálné (bezpečné), tak ať ťape…a vždy jednoduchý povel: „Tady auta…za ruku!“ a stále stejné povely/věty…zní to jako vojenský výcvik :mrgreen: když si to po sobě čtu, ale většinou to funguje víc než zdlouhavé vysvětlování. Když vidím maminku, jak takovému prckovi 5 minut vysvětluje proč to a to nesmí/musí…tak se v duchu směju. Prcek zachytí první 2-3 slova a zbytek profičí jedním uchem sem, druhým tam…protože po druhém/třetím slově uvidí broučka…motýla…psa…a přestane vnímat maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.16 21:52

@niccc 2 Jo na odrazedle jezdil lidem pres nohy a mel velkou srandu z toho ze sem za nim litala, kdyz mi ujizdel. Takze ma po odrazedlu. Jezdi na nem jen u babicky na zahrade. Nechci zit s tim, ze sem ho neuhlidala a vjel mi od auto. Takze tak no.Ja se uz i venku rozbrecela, kdyz mi lezel na zemi.Dam mu ruku a on nevstane, lezi a ja bych mu musela vykloubit rameno abych ho zvedla.Je to peklo, lidi koukaj, zapojuji se .Hruza.Trnu uz ted co me ceka zitra.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML