Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Divíš se, když jsi ho pořád vozila místo toho, abys ho učila hned od začátku chodit jak se má? Teď je to pro něj skvělá novinka, tak si to užívá.
A ty nemaš sílu, že ho neudržíš, aby šel za ruku?
Čapla bych ho za ruku a klidně ho zasebou i táhla..prostě když neposlouchá a neumí jít vedle mě má smůlu. Rozhodně bych ho nenechala dělat si co chce. Když stropí scénu, odtáhnout ho domů a nazdar..vůbec bych se s nim nemazala ![]()
A uz si nekdy teda udelala to, ze kdyz te neposlechl, ze jste sli domu? Kdyz mu tim vyhrozujes?
Takhle velky dite by melo uz pochopit, co delat ma a co ne. Nastavit hranice, za ruku nemusis, ale pujdes vedle me, atd.
Pokud neposlechne jednou, zkusila bych zakazy s tim, ze je musis dodrzet, jinak za chvili bude vedet, ze to nemyslis vazne.
Příspěvek upraven 25.07.16 v 20:24
Dělej ty vycházky zajímavější a za odměnu
A nechej malýho řádně vyřádit na hřišti nebo louce
Jak se unaví tak pokračuj ![]()
@lucenka Silu udrzet ho za ruku mam, ale leha si na zem.Pres silnici jde za ruku, ale fnuka.No ja ho vzdy jen prevezla cca 15 minut a pak lital. Takze byl minimalne v kocaru. Parkrat jsme sly uz driv bez kocaru ven a to mi rval, ze chce tahat na rukach.
Jako bys psala o mém starším synovi…
Někteří lidi si ťukali na čelo, ale měla jsem ho na „vodítku“. V tomto jeho věku jsem navíc čekala druhého a neměla bych šanci ho dohonit. Ale měl to vodítko už co začal chodit, protože nebyl 2 metry přede mnou, ale spíš 5 a byl hooodně rychlej a vynalézavej.
Druhý syn je opak, courá se dvacet metrů za námi ![]()
Takže letím za sedmiletým a hulákám na malého, ať pohne ![]()
Někteří se tomu vodítku podivovali, ale ono bylo celkem vidět, co je to za éro, takže se spíš usmívali. Možná bych se podivovala taky, kdybych měla obyč dítě
Mimochodem, hodně pomohlo vynechat mouku
Sladké jsme nedávali už předtím.
@Jeess Vyradit ho nechavam, ale je neunavny
. Ted jsme furt venku, lita na zahrade u kamaradky, koupe se v bazenu, na koupaliste chodime, no stejne ma energie, ze to az nechapu.
@Anonymní píše:
@lucenka Silu udrzet ho za ruku mam, ale leha si na zem.Pres silnici jde za ruku, ale fnuka.No ja ho vzdy jen prevezla cca 15 minut a pak lital. Takze byl minimalne v kocaru. Parkrat jsme sly uz driv bez kocaru ven a to mi rval, ze chce tahat na rukach.
takže je zvyklý, že mi ustoupíš
když si lehne, tak ho vezmi jako balík do podpaží (ale líp se to dělá s tak o rok mladším dítětem, ale to jsi propásla)
@Anonymní píše:
@Jeess Vyradit ho nechavam, ale je neunavny. Ted jsme furt venku, lita na zahrade u kamaradky, koupe se v bazenu, na koupaliste chodime, no stejne ma energie, ze to az nechapu.
Tak min cukru, mouky, sladké pití a davát bylinkové čajíky ![]()
Trohu mi unika souvislost mezi nastupem do skolky a odstavenim kocarku… pokud s kocarke problem odpada brala bych ho dal a prubezne trenovala, jestli se nechce drzet tebe at si ten kocarek vozi…
@ireeenka Odrazedlo uz ven nebereme, ma ho na zahrade. Protoze jel 4 metry prede mnou snad a odmital zastavit. Takze nazdar, neminim ho seskrabavat ze silnice.Ja bych taky rada druhe, ale neumim si to s nim predstavit.Syn je vzdorovity, vzteka se, ke vsemu uz nechce ani spat po obede. Uspavam ho hodinu, tatovi usne do 20ti minut.
Bude co napravovat… Kočár letěl ve dvou letech. Řvala jak tur skoro porad, nikdy jsem ji ale nenosila (ono nést dvě těžký tašky s nákupem a dítě v náruči, to fakt neee) - i když ne jednou jsem ji fakt musela čapnout za ruku (spis za celou paži) zvednout do vzduchu a jít
a to do toho vždycky vriskala a kopala a točila se mi v ty ruce, jako by ji člověk snad vraždil ![]()
@Anonymní píše:
@ireeenka Odrazedlo uz ven nebereme, ma ho na zahrade. Protoze jel 4 metry prede mnou snad a odmital zastavit. Takze nazdar, neminim ho seskrabavat ze silnice.Ja bych taky rada druhe, ale neumim si to s nim predstavit.Syn je vzdorovity, vzteka se, ke vsemu uz nechce ani spat po obede. Uspavam ho hodinu, tatovi usne do 20ti minut.
Já nemluvím o odrážedle, mluvím o VODÍTKU.
Jemu vadil ten pocit, že mu znemožňuju pohyb, když ho držím za ruku. Potřeboval lítat okolo, takže jsem si vodítko přehazovala a byl v pohodě, musel prostě pořád běhat a skákat a být napřed. Nikdy jsem ho nemusela nějak „brzdit“, šel vždycky volně a byl spokojený. My oba
.
@Gosi No vsichni do me huceli, ze kdyz jde do skolky, ze musi byt zvykly chodit sam, ze ve skolce na prochazkach ho taky nikdo vozit nebude.Do kocaru uz ted nechce.Jemu vyhovuje behat a pak abych ho tahala, kdyz uz je liny chodit.
Prosim anonym, jsem vyrizena.Syn ma 2 roky a 8 mesicu a je to mesic, co uz vubec nepouzivame kocar.Do nedavna sem ho prevezla na hriste, do obchodu sem ho vezla. Zkratka sem ho prevezla, kde bylo potreba a pak behal. Kvuli tomu, ze pujde do skolky jsem kocar odstavila a hold chodi uz vsude po svych, coz je ten problem. Lita jak urvany ze retezu, bezi 2 metry prede mnou, za ruku nechce vubec chodit.Za ruku ho drzim jen pred silnici a nez prejdem.Jine deti chodi vedle mamy, ale ten muj furt musi behat
.Pripadam si neschopne a trapne. Vecne se mi nekdo smeje venku, ze syn neposloucha, vecne leze po schodech vsude, nahani psy, leze do stojanu na kola. Vubec me neposloucha.Kdyz ho capnu za ruku, tak si lehne na zem a vzteka se.
S otcem chodi za ruku v pohode, jemu si neleha na zem.Kdyz me neposloucha, jedine co zabere, tak to, ze reknu ze se otocime a pujdem domu, kdyz neposloucha
.Ale nezabere to vzdy, nekdy mi rekne ahoj a zamava mi. Prosim rady, jak ho usmernit, aby kazda prochazka nebyla estradou pro kolemjdouci lidi.