Syn venku neposlouchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2309
25.7.16 23:02
@Anonymní píše:
@niccc 2 Jo na odrazedle jezdil lidem pres nohy a mel velkou srandu z toho ze sem za nim litala, kdyz mi ujizdel. Takze ma po odrazedlu. Jezdi na nem jen u babicky na zahrade. Nechci zit s tim, ze sem ho neuhlidala a vjel mi od auto. Takze tak no.Ja se uz i venku rozbrecela, kdyz mi lezel na zemi.Dam mu ruku a on nevstane, lezi a ja bych mu musela vykloubit rameno abych ho zvedla.Je to peklo, lidi koukaj, zapojuji se .Hruza.Trnu uz ted co me ceka zitra.

Mi treba kluk ujde dost daleko, ale treba po nakupech musim kocarem. Vsude utika a vse bere. Ja ovesena taskami a rvoucim synem radej kocar vemu. Ale on zase ma rad hodne deti a vim ze skolka pro neho bude super proto ze dela vzdy to co ostatni deti. A chodime do hernicky, kde je zlaty az ostatni maminky mi neveri ze je takove sidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
26.7.16 08:34
@Anonymní píše:
@niccc 2 Jo na odrazedle jezdil lidem pres nohy a mel velkou srandu z toho ze sem za nim litala, kdyz mi ujizdel. Takze ma po odrazedlu. Jezdi na nem jen u babicky na zahrade. Nechci zit s tim, ze sem ho neuhlidala a vjel mi od auto. Takze tak no.Ja se uz i venku rozbrecela, kdyz mi lezel na zemi.Dam mu ruku a on nevstane, lezi a ja bych mu musela vykloubit rameno abych ho zvedla.Je to peklo, lidi koukaj, zapojuji se .Hruza.Trnu uz ted co me ceka zitra.

Syn byl v kočárku do cca 2 let a s tím že jsem jo měla hodně na věci abych se s nima nemusela tahat, na odrážedle mi taky ujížděl a vjížděl do silnice a prostě byl bit ač na mě lidi koukali jak na hroznou matku ale když mi to udělal 3× za procházku tak to jinak nešlo :nevim: tím že se bude stále vozit, nebude jezdit na odrážedle se nenaučí chodit za ruku a poslouchat a že se courá? proč to vadí pokud vysloveně nepospícháte k doktorovi apod… vždyť jdete na procházku s dítětem tak proč pospíchat? Děti takový prostě jsou, vše je zajímá a objevujou a to je na tom to krásný ;) zkuste míň řešit a víc si toto období užívat :palec: :kytka:
A věřte nejsem ta matka co má přáno a má hodné dítě :mrgreen: mám doma pěknýho akčňáka ketrý má svojí hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.16 20:51

obnovuji diskuzi

Můj 2 a půl lety syn mi venku utíká! O mam dělat? Ještě donedávna, když jsem mu řekla tak Ahoj já jdu sama, spustil a utíkal za mnou. A teď? Řeknu mu Ahoj já jdu sama a on mi odpoví Ahoj nebo pápá a jde si po svým :(

• Citovat
  • Upravit
3372
16.9.16 20:56

Ahoj, u nás je to také, buď jdu za ní, nebo ji na něco lákám, co potom splním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.9.16 20:58

Řekla bych, že to je tím, že si začal uvědomovat, že se pro něj vrátíš, nebo že na něj stejně budeš čekat. U takhle starého dítěte jsem to dělala tak, že jsem vysvětlila že jdeme a proč a pokud nepůjde, popadnu za ruku a násilím odvedu, zkusila to párkrát, teď stačí říct mám tě vzít za ruku?? A jde, jsou prostě situace, kdy to dítě musí pochopit že nemůže diskutovat, nebo se šprajcnout a nejít. Když byla malá ještě prcek, tak jsem jí vzala do náruče a odnesla a ona si to zafixovala že když řeknu, tak se jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.9.16 20:59
@Anonymní píše:
Můj 2 a půl lety syn mi venku utíká! O mam dělat? Ještě donedávna, když jsem mu řekla tak Ahoj já jdu sama, spustil a utíkal za mnou. A teď? Řeknu mu Ahoj já jdu sama a on mi odpoví Ahoj nebo pápá a jde si po svým :(

Zmenit strategii, kdyz ta stara už nefunguje. Pozitivně motivovat, vysvětlovat a pak proste capnout a jit. Na takhle velke dite uz muze fungovat i trest, ze neco bude mit zakazane, ze n eco nebude, ze kdyz on ted nechce, tak ty pak taky nebudes chtit. Chce to ozkouset, co u konkretniho ditete v dané vývojové fázi zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.9.16 20:59

Tak se nedivte, říkáte mu že jdete vy a že jdete sama. Jemu se nechce, tak proč by chodil?

Poněkud lepší strategií bude začít se s ním domlouvat bez podobných pokusů o manipulativní triky. Pokud je hlavní zádrhel v odchodu odněkud, kde se mu líbí, tak je potřeba mu říct tak tři až pět minut před odchodem, že se bude odcházet aby nebyl překvapený, že najednou teď po něm něco chcete, na co on nebyl připravený a nechce se mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.16 23:16

Tyk si myslím, že už jse mu jasné, že se pro něj vrátíš, že ho tam nenecháš samotného a tak to prostě zkouší. Tahle taktika už asi na něj platit nebude, tak musíš zkusit něco jiného. Chce to si s ním v klidu promluvit, jak je to nebezpečné kdyby utekl, možná i naznačit, co se mu může všechno stát kdyby se rozhodl jít někam na vlastní pěst bez maminky. Ty děti asi prostě zkouší stále ty hranice a my je musíme stále hlídat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.17 15:21

Co dělat s tříletým dítětem, co venku neposlouchá? Jdeme ven, chvíli v pohodě, pak se vysmekne a klidně skočí pod auto, protože chce např. jít po kamínkách nebo se rozhodne obejít koš, skočit z obrubníku… Jediné řešení je pořád opakovat - „Jdeme po chodníku. Musíš se držet za ruku, je tu silnice, jezdí auta. Budeme přecházet a musíš tam zastavit.“ A i to pomáhá jen občas.
Pokud jdeme někde, kde je relativně bezpečno, tak ho pustím a on klidně uteče. Na volání nereaguje a ani se neotočí. Občas poslechne, když opravdu zaječím, že je mě slyšet přes půl města. Nemůžeme ven s kolem a ani s odrážedlem, protože to je životu nebezpečné.
Pak má dny, kdy se nechce držet ani za nic - chytám ho různě a to kouše, kope, ječí… Nakonec ho vláčím pod rukou, nebo ho držím za kapucu.
Manželovi to nedělá, ale manžel s ním jde 2× do měsíce, takže si toho syn váží a když se cuká, tak ho hodí na záda.
Dělá to mně i babičce. Nikdo jiný s ním venku nechodí.
Doma a v uzavřeném prostoru poslouchá mnohem lépe a to i takové věci, jako nejez tu čokoládu a vrať ji do skříně. Sice pláče, ale poslechne. Případně hodinu leží v posteli, protože ví, že nesmí vstát. Jen si prohlíží knížku, než usne, ale za mnou nejde, z postele neleze…
V září jde do školky, tak mě děsí, že jim uteče.

• Citovat
  • Upravit
1247
2.7.17 15:58

Taky jsme to tak měli. S holkou jsem nemohla dlouho na hřiště protože když jsme musely domů tak byly mega scény

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.7.17 16:00

Jak reagujes, když uteče?

• Citovat
  • Upravit
27698
2.7.17 16:02

A co ho teda držet za ruku a nepustit a nebo vodítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
2.7.17 16:03

My jsme to meli podobne, ale hodne pomohlo a pomaha kdyz mu uz pred prochazkou reknu, ze musi bejt hodnej, poslouchat a nesmi utikat.. on si treba chce vzit odrazedlo.. tak mu reknu, ze mi nesmi ujizdet a kdyz na nej zavolam at zastavi tak musi zastavit, jinak, ze kolo brat nebudem a nebudem chodit na prochazky..no a na nej to docela funguje, fakt je na ty prochazce hodnej a poslechne.. a kdyz chce utyct tak mu zopakuju na cem jsme se domluvili a zas zkrotne :lol:
ale kdyz mu to pred prochazkou neorikam tak je schopnej zas zdrhat :mrgreen: to samy v krame a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
2.7.17 16:10

Když mi v tomto věku, spíš teda mladším, dítě uteklo či se pokusili vlítnout do silnice či jiný životu nebezpečný exces, tak dostalo na zadek co se do něj vešlo. Tohle už nebyla sranda, to už šlo veškeré vysvětlování stranou. Párkrát to zkusily, pak se šlo se řevem a bylo.
Dětem jsem samozřejmě při prakticky každém přecházení odmalička vysvětlovala, ukazovala, takže věděly, ale pokud už to udělaly, následoval trest, na který dlouho nezapomněly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
2.7.17 16:23

Do mě kdyby dítě kopalo nebo kousalo, tak ho hodím přes rameno (klidně hlavou dolů) a jdu okamžitě domů - neumí se chovat=žádná procházka ani hřiště.
Jinak asi nic jiného než trénování nepomůže, já vždycky v klidném úseku bez nebezpečí děti pustím s jasným pokynem např. „můžeš jít sám, ale u lampy počkáš, platí?“ A pak chválím a chválím, když poslechne. Pokyny k zastavení dávám i třeba na lesní cestě, kde to není potřeba, ale trénujeme tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí