Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim,
prodelal toto onemocneni nekdo z dospelaku?
Ano, měli jsme to oba s manželem, když nám bylo 19
prve jsem šla na kožní kvůli „divným puchýřům“, lékař to zkoumal, doporučil hypermangan a tvrdil, že to je asi alergická reakce a nejde o nic nakažlivého. Hypermangan nepomohl, naopak puchýře svědily ještě více, tak tenkrát manžel, teda tehdy ještě přítel, šel ke své lékařce (od pediatričky odešel až asi ve 20 letech), která prý u něj tenkrát poprvé viděla tuhle nemoc u dospělého člověka.
Mylsím, že ve slabé formě to měl manžel zhruba před měsícem - 3 dny horečka - pak boláky v puse, mravenčení v prstech - teď po měsíci se mu brutálně slupuje kůže z prstů
Syn to prodelal minuly tyden…
A me v nedeli naskocila horecka, zimnice a bolest v krku a cepy na mandlich.
V pondeli dr mi dg anginu (udelala i ster, ale vysledek bude az ve ct)
A dnes se pomalu zacinam osypavat, oblicej mam jak pubertak, na ruce par pupinku a nohy svedi az pali.
Tak se chci optat, zda mi nebyla zbytecne nasazena atb?
@janaltm Těžko říci, asi bych zavolala lékaři a popsala mu ty příznaky, pokud ještě ordinuje, víc sám člověk nevymyslí… nebo si tam zítra ráno opět zajet
Já měla po úvodní horečce na nohou sice méně pupenců, ale velkých klidně 1 cm v průměru, některé byly dvojité (fakt dva v jednom, bylo to vidět před i po sloupnutí) a silně svědily, manžel zase měl drobnější celoplošnou krupičku a svědění nebylo tak strašné (nebo to lépe snášel). Na rukou oba jen pár pupínků, ale pusa plná aftů. I u dětí ta nemoc údajně vypadá pokaždé trochu jinak ![]()
@janaltm
myslím, že atb jsou na tohle zbytečná, musí to odeznít…
prodělal to syn v roce a půl a pal hned druhý syn v půl roce a pomohl paralen na bolesti od těch puchyrku a pupínku
my s manželem jsme to samozřejmě chytli také, já pouze horečky a manžel jeden pupen na ruce, takže naštěstí v pohodě
@janaltm
myslím, že atb jsou na tohle zbytečná, musí to odeznít…
prodělal to syn v roce a půl a pal hned druhý syn v půl roce a pomohl paralen na bolesti od těch puchyrku a pupínku
my s manželem jsme to samozřejmě chytli také, já pouze horečky a manžel jeden pupen na ruce, takže naštěstí v pohodě
Ano, pokud by to byla pouze tato nemoc, ta je virova, tu atb nevyleci.
Spise me zajima teda, zda jste nekdo mel cepy na mandlI pri teto nemoci?
Měla jsem to s dětmi v srpnu - já a mladší dcera horečka, únava, bolest svalů a v krku, po dvou dnech puchýře. Starší dcera jen puchýře. Švagr jen horečku, jejich mimino jen puchýře a dvouleťák horečka, afty a puchýře. Měli jsme být min 10 dní mimo děti.
@janaltm Proto bych se zeptala lékaře, afty jsou příznakem, ale ty čepy mi přijdou už moc…
Ano mela jsem v srpnu jeste ted mi slezaji casti nehtu na palcich u nohou, na rukou jsem vypadala jak kdyz mam lepru asi mesic nez se odloupala kuze z tech puchyru a pod ni se vytvorila nova. Fakt lahudka. Ty horecky a cepy v krku na zacatku bylo to nejmensi. Ty puchyre na rukach a nohach byly nechutny a dost videt.
Ahoj holky, obnovuju diskusi, nikde to nemůžu dohledat, nebo když už, tak všude píšou něco jiného..Malej to měl teď v týdnu, u něj to naštěstí proběhlo celkem klidně, ale chytla jsem to taky. Momentálně jsem už bez teploty, ale na rukou i nohou strašné vyrážky které svědí a bolí a pálí k zbláznění..Chtěla jsem se zeptat těch dospěláků kteří už to měli, jestli si to můžu něčím namazat a čím aby se mi ulevilo, aspoň trošku..Protože když jsme byli na pohotovosti kvůli prckovi, tak nám paní doktorka řekla že mu na ty puchýřky nic dávat nemám ani ničím radši mazat že tak jak se to objevilo tak to taky zmizí..A já se teď můžu zbláznit a nevím co s tím..Děkuji všem za odpovědi, a protože vím jak to tu chodí, tak bych poprosila jen ty co už to opravdu měli. Ještě jednou děkuji.
@ruzovaprincezna
Musíš vydržet
Já vím, je to šílené. Sama jsem taky děsně trpěla.
Mazání mi přišlo zbytečný, výsledek to nemělo a ani úlevu. Mazala jsem až, když se mi z rukou loupala kůže ![]()
No, musím uznat, že už bych to zažit nechtěla.