Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nemate nekdo zkusenost co muze byt mala boulicka v podpazi? Pres kuzi si ji normalne chytnu. Nejak me neboli. Jsem ve 32tt. Dekuji ![]()
Došla bych si k doktorovi, může to být cokoli, ale stojí to za vyšetření.
Poradnu mam v patek, urcite to tam reknu. Jen jestli nema nekdo vlastni zkusenost.
Určitě se nech vyšetřit a nenech se odbýt tím, že je to těhotenská žláza a tak…osobní zkušenost - bohužel kamarádka již není mezi námi, nebyla to těhu žláza, ale rakovina.
Může to být cokoliv, u mne to byla zvětšená akcesorní prsní žláza - měla jsem u kojení prvního dítěte, v těhotetsví s druhým- myslím v posledním trimestru, teď už zvětšená není..Ale samozřejmě jsem byla asi 2× na ultrazvuku(prsu a axily) - u prvního syna, teď už jsem to neřešila..
No ja jsem s necim furt u doktoru.. tak se urcite zeptam at me to zkontroluji. Mam to pod pravym podpazim a prave prso mam o dost vetsi nez to druhe a mlezivo mi z nej doslova strika. Snad to nebude rakovina to je muj celozivotni strasak. Na rtg plic jsem byla pred 3 lety a ct pred rokem. Tak si rikam, ze by tam snad uz neco zahlidli kdyby to bylo vazny. Dekuji za nazory.
@Zuzlounek píše:
Určitě se nech vyšetřit a nenech se odbýt tím, že je to těhotenská žláza a tak…osobní zkušenost - bohužel kamarádka již není mezi námi, nebyla to těhu žláza, ale rakovina.
Mám teď v okolí dvě rakoviny prsu, obě ženy několikrát odbyl gynekolog, jedna z toho po porodu, chodila dlouho dobu po lékařích s bolestmi prsu a bulkou, několik jich tvrdilo, že se jedná o zánět a já nevím co, nakonec zjistili rakovinu až v pokročilém stádiu… nikdo z těch fušerů čas nevrátí.
@kelinqua píše:
No ja jsem s necim furt u doktoru.. tak se urcite zeptam at me to zkontroluji. Mam to pod pravym podpazim a prave prso mam o dost vetsi nez to druhe a mlezivo mi z nej doslova strika. Snad to nebude rakovina to je muj celozivotni strasak. Na rtg plic jsem byla pred 3 lety a ct pred rokem. Tak si rikam, ze by tam snad uz neco zahlidli kdyby to bylo vazny. Dekuji za nazory.
Asi tě nepotěším, ale ta jedna paní o které píšu byla na mamografu cca půl roku předtím, než jí vypukla rakovina, vůbec nic na něm nebylo a to byl taky důvod, proč nad tím doktoři mávli rukou a ona zpočátku také. Nechci tě strašit, to vůbec, jen apeluji na to, aby ses nenechala odbýt, vím bohužel, kam to vede
lepší vyšetření pro nic, než pozdě.
No to se neboj, ja se odbyt nenecham. Mam s doktorama hoodne zkusenosti. A doktor me slovem nepresvetsi ze jsem ok. Musim to met podlozeny vysetrenim. Ted nedavno jsem si vydupala kolonoskopii
a u maldych se prej mamograf nema delat, ze je nejak rozsahla prsni zlaza a nejde to dobre videt. Tak pry utz staci. Zajdu si tam.
@kelinqua píše:
No to se neboj, ja se odbyt nenecham. Mam s doktorama hoodne zkusenosti. A doktor me slovem nepresvetsi ze jsem ok. Musim to met podlozeny vysetrenim. Ted nedavno jsem si vydupala kolonoskopiia u maldych se prej mamograf nema delat, ze je nejak rozsahla prsni zlaza a nejde to dobre videt. Tak pry utz staci. Zajdu si tam.
ať to dobře dopadne. Dotyčné je už asi 40, povedlo se jim nečekaně třetí a bohužel to doprovází rakovina, na mamografy chodila pravidelně, bohužel nepomohlo
já chodím právě na ten ultrazvuk, kvůli rodinné anamnéze ![]()
@radkka no me tehotenstvim doprovazi posledni predrakovinne stadium na deloznim cipku. Mela jsem jit uz v tehu n konizaci, ale nastesti to nestihlo prorust. A ted uz je na konizaci pozde. No cetla jsem pribehy, kdy 25 lety zensky maji rakoviny prsu. No docela me to vystrasilo. Jsem takovej celozivotni posera z rakoviny. No tak snad to podpazi bude ok, nebo me svihne.
@Zuzlounek píše:
Držím pěsti, té kamarádce bylo 26 let když jí zjistili rakovinu, zůstal po ní 2 letý chlapeček.
@kelinqua píše:
@radkka no me tehotenstvim doprovazi posledni predrakovinne stadium na deloznim cipku. Mela jsem jit uz v tehu n konizaci, ale nastesti to nestihlo prorust. A ted uz je na konizaci pozde. No cetla jsem pribehy, kdy 25 lety zensky maji rakoviny prsu. No docela me to vystrasilo. Jsem takovej celozivotni posera z rakoviny. No tak snad to podpazi bude ok, nebo me svihne.
To je hrozný
mně umřel kamarád na rakovinu začátkem roku, starala jsem se o něj, bylo to strašný. Teď další dva případy, snad to zvládnou porazit, já mám zvýšené riziko rakoviny prsou, děs
Jsem těhotná a nějak to na mě doléhá ![]()
No taky je me 26
tak nestraste holky. Uz tak mam z toho nervy
na 1,5 rocni dceru a ted cekam dalsi
to je hnus co se to deje.