Synův nezájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
3.6.20 12:16
@arada píše:
Dáváš mu kapesný, platíš telefon? To by bylo první co bych mu vzala. Až by měl hemty, tyk mu odpovědět stejně jako on.
:mrgreen: přesně tak, na prachy slyší každý :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40422
3.6.20 12:22
@Anonymní píše:
Ahoj, mám syna 14 který projevuje absolutní nezájem ke mě I k ostatním. Třeba řeknu že pojedeme někam na návštěvu a on že rozhodně nikam nepojede a když se zeptám proč tak řekne protože to tak chci. Když chce jít někam ven hodně daleko a já řeknu že tam prostě nepojede tak on že tam stejně pojede I kdybych se třeba podělala. Jasně jsem mu to zákázala ale stejně tam jel. Pak když přišel tak mi řekl nikdy mi neříkej co mám dělat tvoje „zákazy“ mě absolutně vůbec nezajímaj. Jak ho mám donutit aby poslouchal? Neplatí na něj vůbec nic. Dekuji moc za příspěvky

Je to puberta…

Já teda bych nešla do žádného fackování atd., jak se tu radí, vím podle sebe, že to je k ničemu…

Na návštěvy bych ho netahala, tou dálkou myslíš co?
On už není malé dítě, podle mě je lepší mu dát důvěru a at se pravidelně hlásí, aby byl včas doma, on už prostě nebude sedět někde za barákem na písku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
3.6.20 12:27

Puberta, skřípni mu penězovod. Může se tvářit otráveně a být naštvaný, ale hnusný a sprostý na tebe prostě nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
3.6.20 12:34
@free333 píše:
Je to puberta…

Já teda bych nešla do žádného fackování atd., jak se tu radí, vím podle sebe, že to je k ničemu…

Na návštěvy bych ho netahala, tou dálkou myslíš co?
On už není malé dítě, podle mě je lepší mu dát důvěru a at se pravidelně hlásí, aby byl včas doma, on už prostě nebude sedět někde za barákem na písku…

Přesně můj názor.
Přijde mi, že se k němu zakladatelka chová, jako by mu bylo 5-10 let. Že zapomněla, že vyrostl. Možná by to chtělo jen změnit přístup zakladatelky a jinak by se choval i syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.6.20 12:35
@Anonymní píše:
Ahoj, mám syna 14 který projevuje absolutní nezájem ke mě I k ostatním. Třeba řeknu že pojedeme někam na návštěvu a on že rozhodně nikam nepojede a když se zeptám proč tak řekne protože to tak chci. Když chce jít někam ven hodně daleko a já řeknu že tam prostě nepojede tak on že tam stejně pojede I kdybych se třeba podělala. Jasně jsem mu to zákázala ale stejně tam jel. Pak když přišel tak mi řekl nikdy mi neříkej co mám dělat tvoje „zákazy“ mě absolutně vůbec nezajímaj. Jak ho mám donutit aby poslouchal? Neplatí na něj vůbec nic. Dekuji moc za příspěvky

Já bych mu dala po tlamě…už dávno a měl by mít povinnosti, ne full servis. Když se neumí chovat s úctou k rodičům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
3.6.20 12:43

Já to dělám se svejma pubertálníma potomkama takhle…když ty nebudeš dělat nic pro mě, já nebudu dělat nic pro tebe…a kdo to dýl vydrží…zatím mám o něco víc trumfů já, protože toho potřebujou dost, ale je mi jasný, že se to v čase obrátí :D
ale tady se trochu obávám, že k tobě nemá vůbec žádný respekt a synovskou lásku, otázka, jestli v reálu total neprudíš a on není naštvaně zaseklej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.6.20 12:44

Za tohle by zasloužil pár facek. Pak zabavit mobil, omezit přísun peněz a pořádně zapřáhnout doma.

• Citovat
  • Upravit
14007
3.6.20 12:47
@Anonymní píše:

Puberta je nekdy peklo..
A tsk jestli fakt k tem navstevam ma takovej odpor, je ho na te navsteve potreba?
Jako jesstli vase navstevy probihaji, tak ze vy dospeli sedite a kacate a on vas posloucha, tak se mu ani nedivim…
A kam.chce jet, tak hrozne daleko? Mylim si, ze jestlu bude treba nekde na cerstvem vzduchu, tak je to lepsi nez sedet doma..Ale zalezi, co znamena to hrozne daleko..Kdyz das ditetu duveru, tak ti ji vzdy oplati ;).
Kolo bych mu nebrala..Naopak je dobre, ze ma rad kolo, je dobre, ze na nem pravidelne jezdi…
To ze ale bez tveho vedomi jde nekam pryc, tak to by me hodne trapilo :think:.
Takze ty syna vychovavas sama? Tak to chapu, ze to mas tezsi..Je dulezity ten muzsky vzor..A sama vim, ze kdybych na dceru byla sama, tak to asi nezvladam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
3.6.20 12:50
@Anonymní píše:

Dáváš mu peníze? Tak pokud to udělá znovu nedávej mu nic… to na pubertáky většinou platí, nebudeš respektovat moje pravidla? Pak ti nebudu dávat kapesné, platit telefon, nebudu pro tebe vařit, prát atd… aneb aplikace pravidla dokud žiješ v mém domě budeš dělat, co ti říkám a pokud ne, tak počítej s důsledky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40422
3.6.20 12:52
@lísteček1 píše:
Přesně můj názor.
Přijde mi, že se k němu zakladatelka chová, jako by mu bylo 5-10 let. Že zapomněla, že vyrostl. Možná by to chtělo jen změnit přístup zakladatelky a jinak by se choval i syn.

Je škoda, že kluk nechodí na nějaký sport, kde by byl trenér, v kterém by měl mužský vzor, který mu chybí…

Protože jestli zakl. půjde jen přes zákazy, tak to nemusí vůbec dopadnout dobře, stejně s ním nic nenadělá…

Chtělo by to opravdu přepnout na kamarádskou notu, brát ho jako skoro dospělého a tím pádem aspoň vědět, kde se pohybuje, jaké má kamarády, co vůbec dělá atd.

Pro tyhle kluky - viděla jsem to v okolí, je kolikrát nejlepší, když si brzo najdou slečnu, věnují se jí, než když se potulují s klukama a z nudy nevědí, co by vyvedli… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
3.6.20 12:54

Já bych ho teda nefackovala, ale nastavila režim nutných opatření. Tj. Když já pro tebe, tak ty pro mě. Nekomunikuješ, chováš se arogantně - starej se sám. V 16ti nepotřebuje nutně kapasné - může jít na brigádu, nepotřebuje mít nutně servis - může si uvařit i vyprat sám. Vše toto bych mu oznámila v klidu a hlavně je potřeba to dodržet. Mám dva dospělé (20 a 23) syny a puberta nepuberta, vždycky měli své povinnosti a vždycky věděli, jak se mají k rodičům chovat. Chápu, máš to těžké, jsi na něj sama. Ale tím spíš je potřeba (konečně) nastavit mantinely. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
3.6.20 12:58

Tak je to puberta, u někoho je holt těžká a rodiče trpí, ono teda trpí i dítě. Ale spíš mě zajímá jaké jste měli vztahy se synem dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
3.6.20 13:00
@lísteček1 píše:
Ono taky záleží, kam ho chceš tahat. My u našeho syna(ted 16 let) asi poslední dva roky uznali, že ne všude s náma musí a třeba na nějaké výlety nebo návštěvy příbuzných ho nenutíme. Je mi to líto, že nejede celá rodina, že jezdíme jen s mladším, ale o to víc si úžívám, když už s náma někam jede. Minule jsem ho vytáhli na turistický pochod 14 km, což mě překvapilo, že šel, ale o to víc si to užil on i my. minulý léto jsem ho donutila jet do Klášterce nad Ohří na koupání a koukat na jeho otrávený ksicht, kdy seděl na dece celou dobu a jednou jsem ho povinně donutila se jít vykupat… za to fakt nestálo. V tomto věku to jsou už skoro dospělý osoby, co se cítí jako dospělý a chtějí trávit víc času podle svých představ.

To.ma dite fajn, me rodice rekli,..dokud Ti nebude 18,let. budes s nama bydlet a budemw te zivit tak budes poslouchat..tak ze se mi nechce me bylo platne jak sanky v lete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.20 13:06

Děkuji moc za vaše ohlasy. Určitě s tím něco udělám podle vašich rad :zed: ;)

• Citovat
  • Upravit
26569
3.6.20 13:37

Nezajem ke vsemu je dost bezny projev puberty (ktery me teda pekne s.re :cert: ), ale problem u vas je, ze on dlabe i na tvoje prikazy/zakazy. Tak porad je to tve dite a nejaky respekt by mit melo. Puberte nepuberta. Kdyz neco reknu at udela, muze treba diskutovat, poprosit ( to ja se i obcas necham ukecat), ale neposlechnout, to teda ne. V tve situaci hledat reseni, teda nevim nevim. Je neco jineho nez kolo, co ho bere? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí