Sirotčí důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80061
9.8.20 18:32

Představ si, že je ti patnáct a jsi od března bez povinností. Na začátku jistě fajn, ale teď už prostě nuda. Musíme vydržet do září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
9.8.20 18:54

A v čem je problém?
Já jsem se pracovně pohybovala mezi, ehm, obecně úspěšnýma a prachatýma lidma s často vytříbenou gramatikou. Většinově. Před 40 jsem změnila práci, klienti nejsou „tak“ úspěšní a prachatí, ano, včetně sociálních případů, ale najdou se i výjimky, občas gramatika více než tristní.
Jako fakt nejsou míň lidi, míň dobří či zlí, nemohu najít důvod, proč by nemohli založit diskuzi zde na Emiminu. :think: Znám lidi, úžasný lidi, kteří by byli sotva schopni zde založit téma a odpovídat. Jinak by nebyli schopni pochopit systém Emimina jako takového. A věřím, že by jim to něco dalo.
Už jsem to tu kdes citovala: „Nikdo si nikdy nesmí myslet, že je něco víc nebo něco lepšího než ten druhý. Možná nosí lepší košili. Možná má větší bicepsy (a já dodám :mrgreen: - možná je chytřejší). Ale tohle všechno ho jenom zavazuje, aby toho udělal tím víc pro ty s menšími bicepsy a horší košilí (a já dodám - pro ty méně chytré.“
(Hovory s Janem Masarykem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
9.8.20 18:58
@shadowbabe píše:
Mojí paní učitelku ČJ ze školy by zde nejspíš mrdlo :mrgreen: Tohle překonává aj moje oblíbené ryfle a mykynu :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
9.8.20 19:01

Jenomže je jednodušší hledat vymluvy než se snažit napravit své nedostatky. Zejména v zemi, kde je povinná školní docházka, není pro toto omluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
9.8.20 19:12

Tož schválně, kdo z nich tu „nemá“ diskutovat"?
Každý 10.? :nevim: :think: S IQ 80 dokáže člověk dokončit ZŠ, byť otázkou je jak. Nemluvě o dalších aspektech - rodinné zázemí, diagnózy, léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.8.20 19:46

Dámy, tý žensky umřel partner, čeká s ním dítě.
Pravopis už nechte být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
9.8.20 20:28
@g.sandova píše:
Dámy, tý žensky umřel partner, čeká s ním dítě.
Pravopis už nechte být.

Jak to víš, že to není zase jen nějaká sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.8.20 20:55

@vokishka no tak to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116058
9.8.20 21:32
@vokishka píše:
Jak to víš, že to není zase jen nějaká sranda.

To můžeš napsat u každé diskuze. Handrkovat se tu kvůli gramatice je dost necitlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
9.8.20 21:37

@g.sandova Podle mě hodně, ale hodně blbá sranda. Protože jistě jsou ženy, kterým se toto může přihodit. Ale tak nějak mívají další rodinu, ke které se obrátí a která jim pomáhá. Zejména v těchto otázkách. A to hned. Ale tak jistě se může stát že dotyčná sedmnáctka je taky syrodek, bez přátel a příbuzných. A musí se obrátit o radu sem, protože navíc nemá ani známé ani přátele. Copak ten kluk neměl taky rodinu?
Já jen že těch těhotných sedmnáctek se tu vyrojilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116058
9.8.20 21:44
@Magdaleeena píše:
A v čem je problém?
Já jsem se pracovně pohybovala mezi, ehm, obecně úspěšnýma a prachatýma lidma s často vytříbenou gramatikou. Většinově. Před 40 jsem změnila práci, klienti nejsou „tak“ úspěšní a prachatí, ano, včetně sociálních případů, ale najdou se i výjimky, občas gramatika více než tristní.
Jako fakt nejsou míň lidi, míň dobří či zlí, nemohu najít důvod, proč by nemohli založit diskuzi zde na Emiminu. :think: Znám lidi, úžasný lidi, kteří by byli sotva schopni zde založit téma a odpovídat. Jinak by nebyli schopni pochopit systém Emimina jako takového. A věřím, že by jim to něco dalo.
Už jsem to tu kdes citovala: „Nikdo si nikdy nesmí myslet, že je něco víc nebo něco lepšího než ten druhý. Možná nosí lepší košili. Možná má větší bicepsy (a já dodám :mrgreen: - možná je chytřejší). Ale tohle všechno ho jenom zavazuje, aby toho udělal tím víc pro ty s menšími bicepsy a horší košilí (a já dodám - pro ty méně chytré.“
(Hovory s Janem Masarykem.)

Dík za tenhle komentář. Jsem si představila, že zakladatelka přišla o partnera a ještě tady čte ty útoky, chudák.
Jako jo, poslední dobou je tu mraky trolích diskuzí, ale co když zrovna tohle je pravda. Někdy je lepší mlčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116058
9.8.20 21:47
@inkakřivák píše:
@g.sandova Podle mě hodně, ale hodně blbá sranda. Protože jistě jsou ženy, kterým se toto může přihodit. Ale tak nějak mívají další rodinu, ke které se obrátí a která jim pomáhá. Zejména v těchto otázkách. A to hned. Ale tak jistě se může stát že dotyčná sedmnáctka je taky syrodek, bez přátel a příbuzných. A musí se obrátit o radu sem, protože navíc nemá ani známé ani přátele. Copak ten kluk neměl taky rodinu?

Inko, jaks přišla na to, že je jí sedmnáct? A věřím, že je dost lidí, kteří nemají rodinu a neumí si zavolat na úřad a zařídit potřebné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
9.8.20 21:52

@aiwwa Někde jsem to zahlédla jsem měla ten pocit. A ne není to tu.
Dobrá dejme tomu. Třeba fakt nemá vůbec nikoho - ani kamarádku, ani kolegyni nikoho. No ale to se mi zdá trošku nereálné. Že by ani ten partner nikoho neměl? A že by ji ani jeho rodina nepomohla? Já nevím. Takhle úplně osamělé lidí neznám. Ale tak jo možné je všechno. Ale nějak tomu nevěřím. Přišlo mi to jako provokace a schválnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116058
9.8.20 21:54
@inkakřivák píše:
@aiwwa Někde jsem to zahlédla jsem měla ten pocit. A ne není to tu.
Dobrá dejme tomu. Třeba fakt nemá vůbec nikoho - ani kamarádku, ani kolegyni nikoho. No ale to se mi zdá trošku nereálné. Že by ani ten partner nikoho neměl? A že by ji ani jeho rodina nepomohla? Já nevím. Takhle úplně osamělé lidí neznám. Ale tak jo možné je všechno. Ale nějak tomu nevěřím. Přišlo mi to jako provokace a schválnost.

A ikdyby měla, to se tu nesmí zeptat? V patek tu byla diskuze s fotkou hovna například a tolik to lidi nevyprudilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
9.8.20 22:01

Možné je úplně všechno. Já, kdybych tu mohla napsat historky, které znám přes práci a znám ty lidi, kterým se opravdu staly, většina lidí by si myslela, že to není možné, už to tu vidím v diskuzích, tolik náhod a jak je to možné.. A je. V životě se dějí neuvěřitelný věci a náhody. A jasně, spolu lidí si tu chodí dělat srandu. A další lidi si dělají srandu z těch, co jsou na tom bl. ě, hůř, momentálně nebo myšlením.. Ale.. já si žiju v reálném osobním životě v bublině, kde se mám, jak pra. e v žitě, ťukám, ale co si budeme říkat, je to z velké části tím, že jsem se „uměla“ narodit :srdce: Prostě dobrej začátek, z mého dětství žiji celý život. Ale uvědomuji si, že je to má bublina.. a znám lidi, kterým se neuvěřitelnou shodou náhod obrátil život vzhůru nohama. A ano, znám lidi, který nikoho nemají. Znám lidi, kterým jejich nejbližší umřeli během velmi krátké doby. Úplně všichni :oops: Nedovedu a nechci si to představit. A oni žijí a nějakým způsobem fungují 8) A takový můstek zase na začátek, ano, jasně, najdou se lidi, kterým není pomoci, protože oni fakt „nechtějí“. Ale minimálně (za mě) mi nepřijde adekvátní toto posuzovat, byť jen od PC. A „omylem“ si bouchnout do někoho, koho b. bě odhadnu. Já si určitě nemyslím, že to lidi dělají schválně. Ale prostě nepřemýšlí. A paradoxně hajtují někoho, kdo třeba nepřemýšlí dost, ale no, a co? Snad kdyby měl někdo jednu nohu a bl. ě utíkal, každý bude mít také pochopení. Ale když je člověk jinej a je to v hlavě? To už je jinak? @inkakřivák

@inkakřivák píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová