Syrové mléko z automatu
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Je vynikající. ![]()
Převařovat se nemusí, stačí zahřát na 60-70 stupňů. My už jiné nekupujeme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéééé, a není někde automat v Praze nebo poblíž - optimálně východním směrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunnyside píše:
Je vynikající.Převařovat se nemusí, stačí zahřát na 60-70 stupňů. My už jiné nekupujeme.
Díky a na jak dlouhou dobu to mám na té teplotě asi nechat?
- Citovat
- Upravit
ahoj, nápad je to skvělej, ale já sem každé léto při škole dělala brigádně dojičku, a proto si ho asi nekoupím
pokud nehrozily kontrolní odběry v laborce od Madety, tak se běžně do mlíčnice pouštěly všechny krávy, i s mastitidou vemene a to bych vidět nepřála, co tam kolikrát teklo
nemluvim o tom, že každá druhá kráva ze stáda byla napíchaná atb, ta do mlíka nesmí nikdy, ale krávy, který nemůžou zabřeznout, tak sou často napícháváný hormonama a ty do mlíka jdou
já od tý doby mlíko pít skoro přestala, kolikrát tam ženský pouštěly fakt humusy, když měla kráva zánět
kupuju už jenom bio mlíko, tak určitě aspon převařujte
nevim, jaký probíhají kontroly u těhle mléčných barů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Miri.U nás je taky automat na mléko.
My ho kupujeme občas,nepřevařuji ho.Adámkovi ho dávám tak nebo mu z něj dělám kakao.Ptali jsme se,mléko z našeho automatu může být v lednici max.3 dny.
Já mléko nepiju,Emču stále kojím.Ale ani tak bych jí to nedala.Jako těhulka bych ho asi taky nepila.
Moc jsem přemýšlela,jestli neupravené mléko dát Adámkovi,ale mu chutná,nic mu to neudělalo.A moc bych se hádala,jestli je to z obchodu lepší.Nevěřila bych ani tomu,že to,co chrání tetrapak,nepotřebuje konzervanty ![]()
Každý si musí rozhodnout sám.Přítel zase svého času v pekárně pekl chleba..Dodneška určité druhy nedá do pusy,co tam vše dávají a co do toho vše jde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Ahoj Miri.U nás je taky automat na mléko.My ho kupujeme občas,nepřevařuji ho.Adámkovi ho dávám tak nebo mu z něj dělám kakao.Ptali jsme se,mléko z našeho automatu může být v lednici max.3 dny.
Já mléko nepiju,Emču stále kojím.Ale ani tak bych jí to nedala.Jako těhulka bych ho asi taky nepila.
Moc jsem přemýšlela,jestli neupravené mléko dát Adámkovi,ale mu chutná,nic mu to neudělalo.A moc bych se hádala,jestli je to z obchodu lepší.Nevěřila bych ani tomu,že to,co chrání tetrapak,nepotřebuje konzervanty
Každý si musí rozhodnout sám.Přítel zase svého času v pekárně pekl chleba..Dodneška určité druhy nedá do pusy,co tam vše dávají a co do toho vše jde..
No já to teď jako těhule pít nebudu,pro jistotu,ale dětem jsem ho dnes koupila a chci ho vyzkoušet.Už jsem ho povařila,tak uvidíme.Ilonka si ho už odpoledne koupila sama a lávev vypila tak syrovou ![]()
- Citovat
- Upravit
Inna12 píše:
ahoj, nápad je to skvělej, ale já sem každé léto při škole dělala brigádně dojičku, a proto si ho asi nekoupímpokud nehrozily kontrolní odběry v laborce od Madety, tak se běžně do mlíčnice pouštěly všechny krávy, i s mastitidou vemene a to bych vidět nepřála, co tam kolikrát teklo
nemluvim o tom, že každá druhá kráva ze stáda byla napíchaná atb, ta do mlíka nesmí nikdy, ale krávy, který nemůžou zabřeznout, tak sou často napícháváný hormonama a ty do mlíka jdou
já od tý doby mlíko pít skoro přestala, kolikrát tam ženský pouštěly fakt humusy, když měla kráva zánět
kupuju už jenom bio mlíko, tak určitě aspon převařujte
nevim, jaký probíhají kontroly u těhle mléčných barů..
Teda toto
to jsem asi neměla ani číst.Co ted budeme pít???
fůůůůůůůj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to není bio kvalita, byla bych opatrná. Nechceš spíš kozí nebo sojové? Ta úroveň je tam diametrální!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě ty automaty budou hlídané stejně jako tetrapaky, kdyby se tam našel nějaký problém tak by šli s automaty někam. Podle mě to není tak levná záležitost, aby si mohli dovolit tam mít nějaký nepořádek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nattalli, no, je to bohužel pravda
tak bych fakt radila aspon dětem převařovat, ale opravdu nevím, jaké kontroly se u těhle barů dělají, pokud nějaké nárazové, tak by to mohlo být ok, o kontrolách o kterých producent ví, ty jsou na prd, dají si pozor a do těch odběrů jdou jen „zdravý“ krávy, druhej den zase všechny…je to smutný, ale je to tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
navíc je bohužel legální, že jde do spotřeby mlíko od dojnic, který sou právě napíchaný hormonama na březost ![]()
a jen zajímavost, byla sem u několich ultrazvuků, kdy se kontrolovalo, kolik krav zabřezlo po inseminaci a bylo pravidlem, že třeba z dvaceti krav bylo březích třeba jenom 5..zatímco před dvaceti lety by to bylo krav 15..i tady se projevuje vliv životního prostředí, stejně jako u lidí, i krávy mají v současnosti větší problém zabřeznout
když kráva březí nebyla, šup hned dostane injekci s koňskou dávkou hormonu
a opakovaně..asi nema cenu psat, v jakych podminkach sou ty kravy ustajeny
bio mliko se fakt vyplati kupovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Převařovat je jedna cesta, druhá je, vůbec si uvědomot, jestli to mlíko pít a jestli ho nenahradit kozím, rýžovým nebo sojovým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janine, souhlasím
sojový i rýžový kupuju v DM a i chuťově jsou moc dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ale to je o tom, překročit dogma kravskýho mlíka a zkusit vnímat, že možná pro naši stravu je vhodnější jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,kupujete někdo syrové mléko z automatu a jak ho pak konzumujete,převařujete,nebo používáte tak jak je?Dáváte ho dětem?A v jaké úpravě?Převařené,nebo jen tak syrové??