Jiné maso než kuřecí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj
Emicka teda jedla sklenicky ale divam se do notesu a uz od sesteho mesice jedla kralici,teleci,kruti,jehneci a obcas i hovezi.Vse to bylo od Alnatury.Pokud jsou sklenicky od 6.mesice s timto masem tak proc ho nedavat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
určitě jsme od šestého měsíce jedli krůtí a telecí, potom jsme přidali králíka, hovězí a vepřové, pokud to je libový kousek masa, tak nevidím problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala krůtí, králičí i hovězí, vepřové později, kuřecí je prý plné hormonů (mám vyčteno, ale nevím, nakolik je to pravda), tak se to snažím střídat, kdyby na tom něco bylo. Pamatuju na dobu, kdy se zatracovalo hovězí, nedávno jsem slyšela, že červené maso je potřeba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě sestřička v poradně nejdříve doporučila. kuřecí, krůtí, králičí. Také v hovězím nevidím vážný problém, ale je možné, že jde hůř strávit, tak pro začátek možná právě tyto "bílá " masíčka.
Já třeba právě hovězí moc nejím protože mi dlouho leží v žaludku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím že můžeš dávat všechno maso kromě vepřového,to se doporučuje dávat až o hodně později.
Kuřecí je vyhnané hormonama a pokud je to normálně z marketu tak to tak opravdu je protože tyto kuřata se zabíjí když mají 20 dnů a aby vyrostli do takové velikosti tak čím je asi krmí. je to hnus ![]()
A červené maso taky potřebují kvůli železu atd.A to vepřové jsem dávali až myslí od roku a čtvrt nebo ještě později.A králičí je taky zdravé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám asi od sedmého měsíce krůtí a králičí, od osmého i kuřecí a hovězí. Vepřové mi říkala dr až od roka, že je na děti zbytečně tučné
.
Příspěvek upraven 14.12.09 v 15:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak my jsme začínaly králíkem, protože byl domácí, teď má i kuřecí od našich. Skleničky moc nejíme, ale nebála bych se dát i jiné. Taky se mi nechce moc kupovat to kuřecí ze supermarketů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady zakladatelka:
Děkuju moc za odpovědi.
Vepřové sami nejíme moc často - nějak extra nám nechutná. Asi 3× do roka.
Kuřecí maso kupujeme na farmě, takže tam bych se nebála tolik těch škodlivých látek. Krůtí taky tak.
Hovězí máme rádi (jenom vařené) - steaky nejíme…
Bohužel, ke králíkovi se nemám jak dostat (k domácímu), tak musím kupovat.
Tak ještě jednou děkuju za odpovědi.
- Citovat
- Upravit
My jsme s tím hovězím začali už v tom osmém měsíci, ale zas moc často ho nemáme, spíše preferuji to bílé maso. Dávám mu i vepřové. Když koupím libové zadní nebo panenku, tak není o nic tučnější než hovězí. To sádlo mu stejně odkrájím, tak co.
Si stejně myslím, že s tím vepřovým je to jen hysterie. Všude v těch tabulkách je udávám poměr tuku na celém zvířeti, ale že vepřová panenka je méně tučná než krkovice je snad jasný. Navíc prase žije tak 7 měsíců do porážky, zatímco jateční bejčci i třikrát déle, takže vepř stihne za život uložit méně škodlivin
ono vše má své pro a proti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Názory na podávání masa kojencům jsou různé,ani odborníci nejsou za jedno v tom,od kterého měsíce je vhodné dát dětem maso,v jakém množství a jak často.
Co se týče kojeneckých výživ ve skleničkách,obsahují maso skoro všechny,některé s masem jsou vhodné už od 4.měsíce.
Co mi řekla naše dr. dětí,které dosud byly plně kojeny,by se zařazením masa do výživy nespěchala,protože maso je bílkovina a MM je na bílkoviny relativně chudé.Časným podáváním masa a ve velkém množství se zatěžují dětské ledviny.Nedoporučila nám ze začátku dávat ani skleničky s masem,i když masa je v nich stopové množství - narozdíl od toho,když jídlo uvaříme doma.Naše dr.doporučovala maso nejdřív za 4 - 6 týdnů po zavedení prvního zeleninového příkrmu.U mých plně kojených dětí to vycházelo okolo 8.měsíce.
Není potřeba dávat maso každý den,stačí 2 - 3krát týdně.Pokud připravujeme jídlo doma,ze začátku stačí masový vývar a v něm zelenina,brambory,rýže.Naše dr.doporučovala začít masem kuřecím a krůtím,později hovězí.Taky jsem četla ale opačné názory,že kuřecí je plné hormonů a obsahuje málo železa - důvod,proč dítěti maso dáváme..
To je můj názor a tak jsem zaváděla maso u svých dětí já.Adámek maso jakékoliv moc nemusí,Emička maso miluje.Četla jsem ale i názory jiné.Co si ale myslím,s masem není třeba spěchat.Výrobci těch kojeneckých skleniček maso doporučují co nejdřív,ale je to obchod,reklama,potřebují je prodat.
Každý podle svého vědomí a svědomí!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skleničky také kupovat nehodlám. zatím vařím a maso začnu dávat až tak za měsíc. Před 10 lety bylo prd na výběr ale dnes už seženu nějaké bio a snad se hormonům vyhnu. jinak ohledně těch skleniček - přítel koupil na zkoušku a přestože to malá snědla, tak když to porovnám s mým příkrmem tak to smrdělo a to moje prostě bylo cítít tím jídlem ( brambor, mrkev, atd..).Všechny skleničky mi smrdí stejně, ale je to jen můj pocit, asi. Také ve skleničkách asi toho masa moc nebude.. ![]()
Když jsem se setřičky zeptala jak mám upravovat ovoce, až budu chtít začít s ovocnými příkrmy a svačinkami, jen na mě vykulila oči a řekla, že přece mám koupit přesnídávku???!!!
Tak nevím, dnes už se sice vyrábějí bez přidaného cukru a konzervantů, ale mě to pořád přijde takové sladké jak cecek a umělé…Ale jooo, klidně jí je dám, snad se svět nezhroutí. ![]()
Je to holt dilema, člověk chce pro dítě to nejlepší, ale sám si není jist.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth, já si myslím, že většina z nás stejně nakonec skončí u střídání skleniček a doma vařeného. Snažím se Ondrovi jídlo připravovat doma, maso kupuju bio, ovoce a zeleninu jak kdy, něco máme ze zahrádky od babičky, něco dostaneme, něco koupím bio a něco obyč. Ale když třeba jedu na tři dny k našim, rozhodně s sebou nevozím bio ovoce a zeleninu, abych tam uvařila, ale prostě koupím skleničku. Snažím se koukat na to, aby nebyla přislazovaná nebo dosolovaná a tak, už vím, co je podle mě „v pořádku“ a kupuji na jisto, ze začátku to byla docela věda
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprostý souhlas s Janou206. Když někdo dává maso 4-měsíčnímu dítěti, není mi z toho moc dobře. Nejen, že zatěžuje ledviny, ale je také nesmírně těžké na trávění.
My začali maso dávat cca 3. měsíc přikrmování, takže od 8. měsíce a zařazujeme ho 1 - 2 x týdně.
To, že je skoro ve všech skleničkách je obchod.
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katko, jasně že koupím sem tam skleničku
- hlavně z důvodu, že neseženu v krámě suroviny které nabízí skleničky. Zrovna ted to byla ta dýně a podobně..Jsem z menšího města a marně jsem sháněla třeba cuketu..No uvidíme, nechci nic zatracovat, ale asi bude převažovat vývařovna.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, prosím o radu:
Kdy jste začaly dávat dětem jiné maso než kuřecí?
Já se omlouvám, že se tak blbě ptám, ale někde jsem četla, že se může dát už od 8. měsíce i hovězí.
Pokud už tady je takový dotaz, prosím omluvte mě.