Jídelníček 11měsíčního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček 11 měsíčního miminka
Ahoj holky,
prosím o radu, teda jídelníčků je tu hafa, to jsem si všimla, papkáme zhruba stejně. Jen bych dala něco na oživení a poradila se, jak s vajíčkem. Někdo říka, že vejce se dává celé někdo jen žloutek. U doktorky jsme byli naposled v 8,5 měs. a teď jdeme až v roce.
papá
ráno: jogurtík holandia bílý s jablíčkem a mandarinkou,ještě trochu beby vypije
oběd: někdy vařím brambor, mrkev, cuketa, maso, vejce, někdy dám koupené ty přesnídávky slané od hami či hipuu a zředěné štávičky, samotnou vodu mi nepije:o(
sváča: přesnídávky ovocný, trošku sušenky, či křupek
večer: kaše a mléko
v noci většinou mléko ještě kolem druhé hodiny
Můžete mi poradit, zda krmim dobře a co mu popřípadě ještě můžu dát?
díky mooc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já jen teoreticky.
Chybí mi tam dopolední sváča.
Asi už bych začala dávat lepek, teda pokud nejste alergici nebo nemáte nějaké předpoklady k tomu. Takže chleba a na něj trochu žervé nebo něco. Když zavedeš lepek, tak pak můžeš dát těstoviny.
Z vajíčka se má do roka dávat jen žloutek, dobře provařený, někde se uvádí 15minut - kvůli salmonele. Bílek od roka - kvůli obsahu bílkovin a jako potenciální alergen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petulko, koukni sem : www.maminkam.cz tam čerpám hodně z receptů.
U nás se jí takhle:
ráno - UM - sunar
dopoledne - ovocná přesnídávka, buď domácí nebo kupovaná
poledne klasika oběd
odpoledne - bílý jogurt
večer - kaše
V noci už dlabat holky nechtěji ![]()
Vajíčko - dávám jen žloutek. Vajíčko vařím cca 15 minut. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkujeme moc, jo jo, já ráno dávám ještě mléko bebu a svačinka je ten jogurt, on ale malej papá třeba dvě přesnídávky a i ty dětský suši někdy dám. Ale chlebík začnu, taky mě to napadlo. Díky moc za tipy!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak u nás cca od 11měsíce takto:
ráno - MM, až se vyválíme v posteli, tak klasická snídaně - tedy pečivo s lučinou nebo máslem, kousek šunky a k tomu kousek ovoce nebo zeleniny
dopoledne - activie bílá
poledne - většinou maso, zelenina a příloha (brambor, rýže, těstoviny, jáhly)
odpoledne - ovoce
večeře - kaše
před spaním a v noci opět MM
vajíčko se mi moc nedaří přidávat do obědových jídel, takže dávám k snídani pomazánku ze žloutku a lučiny a občas šunky
během dne občas ještě nějaké extra ovoce, nebo křupku, nebo rýžový chlebíček - ten mu déle vydrží
a přes den popíjí buď ovocný čaj, nebo vodu
asi bych taky zavedla nějaký chlebík ke snídani, jinak myslím máš vše fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukám, že většina už od 11m dává chlebík k snídani. Jak vám to pak vychází s mlíkem, kolik ho denně děti vypijou?
haille - za jak dlouho po mlíku ráno dáš ten chlebík?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měli jsme to podobně jako vy, akorát místo jogurtu ten chleba a jogurt dostával až odpoledne s ovocem. Tehdy vypil tak dvě dávky mlíka denně. Měl vždycky ráno, jak se probudil, asi v sedm, snídani(nebo svačinu) měl kolem devátý, v jednu oběd, ve čtyři svačinu, v sedm večeři a kolem půlnoci ještě jedno mlíko.
No ale my to měli v tom 11m takový rozlítaný, asi zuby, nebo taky začal chodit, nevím, začal blbě spávat, takže kolikrát toho nočního mlíka bylo víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje Verunka 11,5 měsíce baští chlebík s gerve nebo rama creme bonjour už cca 3 měsíce a moc jí chutná. Jinak jíme po třech hodinkách ráno a večer máme UM 250 ml, svačina dopoledne a odpoledne různé ovoce občas i s bílým jogurtem a oběd zelenina s masíčkem, bramborem, těstoviny … rýži zatím nechce, jednou týdně jí dělám zeleninovou polívku kam dám žloutek a taky už jsme měly krupicovou kaši
tají opravdu chutná. Občas si říkám, že jí pořád to samé dokola
, ale kdo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!! diky moc,
no dneska jsem dala chlebik s lučinou a to si pošmakoval!! No přesně, taky mi přijde, že je to furt dokola, ale taky to máme stejný, to jsem ráda a od kdy můžou sůl od roka či od roka a půl? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petulko, o soli platí, že čím míň tím líp a to i v dospělosti. V chlebu je sůl, v lučině taky, ve skleničkách s masozeleninovým příkrmem taky. Takže jak to jde, víc nesolit. Většinou kolem roku se začíná dítě převádět na normální domácí stravu s tím, že dospělí se v solení a kořenění omezí. Někdo vydrží vařit zvlášť třeba do dvou let. Nám řekla doktorka na roční, že už může vše s ohledem na složení stravy, koření a možné alergeny. Takže od roku a něco vařím s minimem soli, nebo bez a sobě dosoluju na talíři.
Jinak gratulace k prvnímu chlebu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasné, čím méně soli, tím líp…ale musím se přiznat, že já solim hodně
ale s malym se třeba naučim míň
Tak Ať nám krásně rostou a jsou zdraví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradte
Muj syn stejne stary, rano tuleni a kojeni kolem 7 pak jeste spime dnes byla vyjimecne snidane jablicko od hippiku 125g v 9 potom 2× kojeni, asi 11:30 zdrimnuti v 1 odpoledne obed zeleninovy prikrm 190g vetsinou 3 hodiny po te kojeni potom se snazim dat opet ovocnou presnidavku dle chuti nikdy nesni celou. Vecerni prochazka bud pred nebo po veceri, v 19 hodin kasicka se zbytkem presnidavky, koupani, zase tuleni kojeni pred spanim, kolem desate vecer usne vetsinou po nez pred. Bohuzel nevipije ani 100ml tekutiny denne. V noci koji tak trikrat nekdy vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
třeba rada
U třetího dítěte už to tolik neřeším, ale vím, že je důležité, aby dítě mělo hodně pohybu a aby vidělo co jí anebo pijí ostatní. Už nekojím, ale aby měla malá dostatek tekutin, tak jí dělám řídší kašičky a opravdu nemá problém. Teď se už naučila i vodu a různé bylinné čaje, ani ne ovocné jsou kyselé a občas se jí zvedal žaludek, to samé platí i u ředěných džusíků. Ostré čůrání a pálení v pleně a ona ví, že to má z těch tekutin. Jinak pokud mají hlad jen z jogurtu je dobré ho smíchat s vařenou rýží a ovocem. To jí nasytí, není to drahé a má to všechno co má mít. Taková domácí mléčná rýžová kaše.
- Citovat
- Upravit
Hm,
Myslis jako ryzvy nakyp, obry! Ja davam ryzovou hustou kasicku s presnidavkou k snidani kazdy den, to se fakt osvedcilo. mleko v jakekoliv forme i jogurt nam dela zle. Malej uz ma rok takze jsme nekde jinde ale i kvuli tem alergiim se podle nas nikdo nespravi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu poprosit o nějaké tipy co k večeři? malá má kaši, kaši, kaši - kolikrát už prská po první lžičce, i když zkoušíme různé druhy, občas rozmačkáme kus banánu atp…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit