Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Vladusxx to je zajímavý, jak některé děti se mlíka dožadují i přes mrtvoly a jiné si mléko nevezme ani za nic
to si právě neumím představit, čím uspat, když se vzbudí v noci. Snad s ní bude trochu řeč, většinou docela bývá.
@Liška32 on se dožadoval láhve s pitím. Tím že byl vlastně už jinak na pevné stravě ale zároveň to pití ještě přes den moc nechtěl tak se v noci dopijel. To vypil třeba třičtvrtě litru za tu noc..já jsem ho měla v postýlce a seděla jsem u něj. Hladila, broukala ukolébavku, on pil to pití nebo pak cumlal dudlíka. Poplacava jsem ho i po zadečku a když bylo nejhůř tak jsem nám rozložila v obýváku gauč a lehli jsme si tam spolu. K nám do postele v té době nemohl protože tu okupovala starší
teď je to tak že starší 3,5roku je už většinou u sebe v pokojíku tam usne u pohádky a malehonuspava manžel u nás v posteli…pak ho teda přenesu taky do postýlky…během noci se pak zase stěhují k nám…někdy jeden někdy oba…mladší teda každý den..jen někdy už o půlnoci iindy třeba až v 5 ráno..starší tak 50:50…když manžel není doma (dělá na směny) tak si je většinou beru oba k nám do ložnice..pustím audiopohadku a postupně vsichni usneme ☺️
@Beruska999999 píše: Více
To je dobrý nápad s tím akčním dnem. My naštěstí taky máme v rámci možností program. Sice si vzpomněla, ale stačilo říct že ne a šla si po svém ![]()
@Kr202248 píše: Více
Tak to máme hodně podobně. Taky už se z normálního kojení stávala závislost. Hodně mě to už vyčerpávalo. Co se toho ostatního týká, tak se přiznám, že jsem stáří několikrát nechala přisát
byla pak moc spokojená a nežárlila tolik. Poslední dobou mi ale vadilo i to, už to bylo divné, byly jí 4, celý den tu na mě držkuje, tak mi přišlo úplně nepřirozené jí dávat prso. Ale párkrát si to tedy zkusila ![]()
@Liška32 zřejmě půjde. Doporučení máme. Ono se do toho nikomu nechce. Měl mít pryč už v létě nosní mandli, ale při vložení trubičky do ouška mu ji nechali a pak jim přestal dýchat při probouzení z anestezie. Takže byl na ARO. Jenže teď se zhoršil. Jsou obrovské ty krční mandle. Trubička už vypadla. Za čtrnáct dní jedeme do Motola. Tak bude rozhodnutí na nich. Moc se mi do toho nechce, ale jiná možnost už asi není. On by ti mléko už fakt nepotřeboval, kdyby ho nezlobilo toto. Od UM se mi děti kolem toho roku a půl úplně v pohodě odstavili. Ale jak píšeš musí být žena fakt pevně rozhodnutá. U toho kojení je to stejné
@Pudloslava píše: Více
A kolik jim bylo? Pro mě nejhorší pak nevyspání. Dítě už mělo skoro 2 roky, takhle dlouho jsem ji kojila hlavně kvůli abkm, že jsem jí neměla možnost dát jiné mléko. Chytila závislost na ovesnem a odbourali jsme to až nedávno kolem 4 let. Tak jsem zvědavá na mladší, jak bude spát. Ale když už je to loupežník, tak mě to asi tolik psychicky netrápí. Mladší by mě asi trápilo. Jak jsem psala výše tak ta máma musí být asi na to připravená.
Jinak noc mi přišla dobrá, neslyšela jsem pláč, tak mě ráno tatínek překvapil informací, že byli vzhůru á 20 minut. Je hotovej, chudák
tak jsem moc zvědavá na dnešní noc, to už bude na mně…
@Liška32 já to úplně chápu..občas malýho nechávám at se s prsama mazlí, jeho to uklidňuje..občas je olízne 😂 ale prisát už se podle mě neumí, jednou mě hodně kousnul tak si na to dávám pozor..přece jenom už je to půl roku, tak to možná zapomněl jak se to dělá nebo nevím
snad jak přijde miminko to bude v pohodě..
Odstavovala jsem tříletou. Bylo to drsné, nechtěla se toho vzdát, normálně se se mnou poprala. To víš, že mi to bylo líto a občas přišla myšlenka, jestli jsem nemohla ještě chvíli vydržet. Ale zároveň přišla i velká úleva.
Dvě děti se na to vyprdly během bojkotu po roce věku, jedno jsem odstavila v šesti měsících, nutně už jsem potřebovala vlastní prostor, u nejmladšího jsem čekala na samoodstav.
@Kr202248 píše: Více
Taky starší chvíli trvalo, než si vzpomněla, ale přišla na to
byla odstavená přes rok. Spíš ji to zajímalo a taky chtěla to, co miminko. To teda svoje prsa zuřivě bránilo a byla z toho první sourozenecká bitka ![]()
@Anonymní píše: Více
Taky u nás bylo násilí. Starší mi chrstla džus do obličeje, když jsem nechtěla dát mlíko
a mladší křičela až se dusila, vztekla a mlátila mě, když jsem nabízela chování. Byla neskutečně vzteklá. Já ji chápu, vlastně to byla její největší jistota a já jí to sebrala. Přes den na mě ale nechodila, a teď spí. Táta taky odpadl, plouží se tu od rána jako mátoha ![]()
@Velryba černá píše: Více
A kdy se nakonec samoodstavil? Mě by nevadilo kojit, kdyby ubývala frekvence. Ale obě holky přidávaly a už to fakt nešlo ![]()
A ještě dotaz - co vám pomohlo na nalitá prsa? Já odsávám tak nějak do úlevy, ale stejně je to docela mazec. Minule jsem si byla pro léky na zastavení laktace a už přesně nevím, jak dlouho to trvalo než se mléko vypnulo.
@Liška32 teď už ty prášky nepomohou, nemá smysl je brát, v tomto věku se laktace řídí poptávkou dítěte. Odsávat mírně a do úlevy, snažit se ty intervaly šetrně prodlužovat.
To jedno dítě se samo odstavilo po odkladovém zápisu do školy. ![]()