Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Pudloslava píše: Více
Uvidíme co nám řeknou. Ono to vše trvá. Doteď byl jen hodně zahleněný. V červnu mu vložili tu trubičku do ouška, takže ucho bylo v pohodě. Jen měl podtlak v druhém. Takže byl celkem v pohodě ( ale tak co čtrnáct dní řešíme teploty nebo laryngitidu, moučnivku w pod. ). Teď měl v lednu angínu a ten stav se po ní zhoršil. Ale ty mandle už jsou zvětšené na třetí stupeň od léta. Takže teď jsme to teprve začali aktivně řešit. Minulý týden jsem volala do Motola. Tady ho operovat nemohou skz věk. Takže prvně kontrola v Motole a pak uvidíme co nám řeknou. Doporučení od nás na operaci máme. Ale to jsem měla i v létě doporučení na odstranění i nosní mandle z našeho ORL a imunologie. Jenže v Brně je ty doporučení a anamnéza vůbec nezajímali. Udělali jen to co chtěli oni. Tak zkusíme Prahu. Teď malého viděla u nás na ORL jiná lékařka a přišla mi celkem zděšená, když jsem jí řekla jak dlouho je zahleněný. Přitom pracuje i v Brně a měli jsme ji při příjmu. Jenže tam je to prostě nezajímalo. Proto se to takto táhne. Imunologii máme taky v Brně a přijde mi úplně o ničem. Za mě to celé pokazila Dětská nemocnice v Brně. U nás na ORL ho nemají ani jak pořádně vyšetřit - nemají tak drobné nástroje.
@anavi13 píše: Více
jedno praciviste nemuze narizovat druhemu, co maji udelat. Operater musi byt o operaci sam presvedcen. Jak pises, hodne se vam to meni v case, takze ho asi ruzni lekari videli v ruznych stavech ruzne dlouho trvajících a to taky hraje roli (tydenni zahleneni vs trimesicni je rozdil).
@Pudloslava píše: Více
To chápu, neměla bych s tím problém, kdyby nám to bylo vysvětleno. Ale my jsme vždy přišli do ordinace a řekla jsem v minutě anamnézu, která byla tak na dvě strany. A okamžitě kroutili hlavou, že mandle ne. To ho ani nevyšetřili. To stejné u vizity den před operací. To ho ten doktor ani neviděl. My tam byli několikrát, vždy jiný lékař a vždy to vypadalo stejně. Naprostý nezájem o pacienta. Informace nula i při hospitalizaci. Zpráva z hospitalizace neúplná. To, že je na ARO mi řekli až tři hodiny po operaci. Byl tam přeložen hned po operaci. Vizity probírali dá se říct na chodbě před celým oddělením. Lékař, který nás propouštěl mi nebyl schopný říct jaká opatření máme dodržovat, když mu zavedli do ucha trubičku. Cíleně jsem se ptala, ale pan doktor mi koukal na prsa
za mě otřesný. To byl problém za problémem. Já jsem zdravotník. Hodně toho pochopím, ale toto fakt ne. Ale chápu, že mezi těmi postiženými dětmi to bylo jen dítě s rýmou, když neznali anamnézu. To ten stav byl horší než letos. Jen neměl apnoe.
My v Brně byli když byl zahleněný třičtvrtě roku. To jsme se tam teprve dostali. Je ho měla prakticky pořád v nosítku, protože jinak nemohl dýchat. Ten stav u tak malého dítěte byl šílený. Tou dobou už měl za sebou páté ATB, pětkrát píchané ucho. Jednu bronchitidu. Drželi jsme ho na kortikoidech, ATB, aby k té operaci v létě vůbec došel v nějakém rozumném stavu.
Tak jen update jak to jde. Mimi spí s tatínkem, první noc šílená, byla hodně vzhůru. Druhá noc dobrá, vzhůru jen 2×, pak zase bída a včera zase lepší, jen se vzbudila nad ránem a nemohla pak zabrat. Tak si to nějak sedá. Přes den se občas zeptá, jestli nedám hami, ale nijak to neřeší a jde se napít a nasvačit ke stolu, kam ji vždycky pošlu
Takže asi dobrý. Mlíčka ubývá, dnes jsem odsavala jen 1 a jen asi 20 ml. Už to kojící prso není tak nalité. Po těch prsou se mi teda bude stýskat
tak všem, kdo to řeší, přeju též hodně zdaru.
@Liška32 píše: Více
Tak to jste šikovní všichni, že jste to takto hezky zvládli ![]()
@Liška32 první dcera ve 2letech a 2 měsících po domluvě, že mléko už neteče, zdravotní trable a problémy s druhým otěhotněním…druhá má 16m a nijak ji odstavovat nebudu, až to přijde, tak to přijde, ta je navíc nedonošená a bezdudlíková, byl by to pro ni velký stres…
A ještě tohle musím sdílet, před poslední 2 noci spala Mimi od 8 večer do 7 ráno s přestávkou ve 3 na kapsicku a dneska spala od 8 do půl 7 celou noc
pak snědla svou kapsicku a jeste zabrala a spala do 8. A já se cítím mnohem líp, když jsem se konečně vyspala
ona teda byla spáč už když jsme si ji donesli z porodnice, ale poslední dobou se dost budila, připadalo mi už, že ji to kojení samotnou ruší. A asi to tak fakt bylo, že spíš se kojila ze zvyku. Vysloveně hlad má až kolem té 3 hodiny nejdřív. Honem tedy zaklepávám na dřevo, ale kdybychom měli to štěstí, že se fakt přestane budit (páč vidím u ostatních, že to není žádné pravidlo), tak už vážně víc nechci ![]()
Celkem mě udivuje jak to všichni hrozně prožíváte. Copak nejste radi, že si už konečně můžete dopřát něco dobrého a nemít porad děcko na prsu?? Já kojím zatím 7m a řekla jsem že max.rok ,ale pokud bude kousat, tak ho kašlu a půjde na flašku… a upřímně už se nemůžu dočkat, aby šel na tu flašku, teď kojím vyloženě z povinnosti.. ještě 5 měsíců a konecne budu moct někam vypadnout bez toho, abych řešila kojeni. Juhuuuu
takže mě to líto rozhodně nebude, naopak bych rada odstrihavala kalendář
![]()
@Anonymní píše: Více
Tak na jednu stranu je to super, já to teď hodnotím z pozice, že to zrovna prožívám, takže výhody jsou jasný. Jím a piju toho půlku, nejsem unavená, nejsem psycho
samozřejmě hodně dělá to, že malá teď pár nocí spala. Ale na druhou stranu je to taková nostalgie, milník. A v mém případě o to větší, že je to moje poslední dítě. Ono se mi to kojení líbilo, ten zvláštní moment mezi náma, jak se přicvakne a vidíš, že v tu chvíli se cítí nejbezpečněji na celým světě
ale zároveň už toho prostě bylo moc. Já už viděla, že malá kvůli tomu nejí, že si nehraje a z nudy leze do výstřihu, já už byla hotová. Ale prostě něco končí a to je vždycky taky trochu smutný ![]()
Proč by mělo kojení bránit v tom, dát si něco dobrého? 😄 Já jím vlastně dvakrát tolik, než jsem byla běžně zvyklá, i nějakou dobrotu si bez výčitek dopřeju. Navzdory tomu jsem zhubla a váhu mám nižší, než před těhotenstvím, kojení mi bude jednou chybět 😁 Oproti prvnímu dítěti, které bylo bohužel na UM, je proces krmení mnohem, mnohem jednodušší, takže já si to užívám. Zajímavé, jak to každá vnímáme jinak 😀
@Liška32 kapsičku dáváš v noci, to ty zuby hodně trpí
nebo po každém nočním jídle čistíš zuby?
To je smutné, i naše kojené děti zvládly být s mými rodiči, jen nezvládne mladší noc, tam tu máme potřebuje, ale přes den mohu kamkoliv, to mi stačí a na dovolené a do letadla je to super, vždy nachystané jídlo a uklidnění ![]()
To je mi jasné. Ale něco dávat musím, malá má hlad. Co bys dávala ty? I když musím zaklepat, že poslední 2 noci spala od 20 hod do 7 hod bez přestávky. Tj nají se až ráno. Snažím se jí dávat jíst hodně přes den a večeři ne sladkou, ale spíš nějaké bílkoviny a tak. Aby právě neměla v noci hlad.
@Liška32 dokud má hlad, tak kojím a neodstavuju 🫣ale v noci na hlad bych sladkou kapsičku nedávala, pokud by to muselo být, tak bílý neslazený jogurt…nebo zavést umělé mléko, určitě to bude lepší než přesnídávka ![]()