Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ![]()
Chtěla jsem se jen zeptat, kdo to má stejně jako já? Že Vánoce pro něho jsou depresivní? Ani nějak nevím z jakýho důvodu vlastně, jen to tak nějak propluju, byla večeře, dárky a tak..Jen se těším až to všechno skončí, nebaví mě to a je mi občas do breku
Tohle téma je jen na pokec, třeba kdo to má taky stejně, ať napíše..
Ráda si popíšu o tom a tak ![]()
@Eliška553
Já. Na Vánoce mi před lety umřela mama.
Letos můj manžel pracuje, sedím tu sama a koukám na TV.
Anonym, osobní údaje.
@Anonymní píše:
@Eliška553
Já. Na Vánoce mi před lety umřela mama.
Letos můj manžel pracuje, sedím tu sama a koukám na TV.
Anonym, osobní údaje.
To mě mrzí
Taky ted momentálně sedím sama u televize, jak bez života ![]()
Naštěstí neee. Vše probíhá hezky. Děcka si tu hrají na zemi zkousi/skládají nové hračky, máme puštěnou Popelku, tu teď sleduji asi jen já.
Segra poslala video, jak jejich malý starší má radost s kuchyňky.
Zkus se uvolnit, pust si v TV co máš ráda a buď v klidu
.
@Kelsey píše:
Naštěstí neee. Vše probíhá hezky. Děcka si tu hrají na zemi zkousi/skládají nové hračky, máme puštěnou Popelku, tu teď sleduji asi jen já.
Segra poslala video, jak jejich malý starší má radost s kuchyňky.
Zkus se uvolnit, pust si v TV co máš ráda a buď v klidu.
To ti tak závidím..
Zkusim se víc uvolnit, dívám se momentálně na Sám doma
Jinak přítel doma není, tak je mi ještě víc smutno ![]()
@Eliška553 píše:
Ahoj
Chtěla jsem se jen zeptat, kdo to má stejně jako já? Že Vánoce pro něho jsou depresivní? Ani nějak nevím z jakýho důvodu vlastně, jen to tak nějak propluju, byla večeře, dárky a tak..Jen se těším až to všechno skončí, nebaví mě to a je mi občas do brekuTohle téma je jen na pokec, třeba kdo to má taky stejně, ať napíše..
Ráda si popíšu o tom a tak
Taky to tak mam. Nemam rada vanoce. Nevidim v tom zadnej smysl.. darky muzu detem koupit i behem roku.. vzdycky se od zacatku prosince tesim, az bude po vanocich.. ![]()
Já třeba se na Vánoce těším- před Vánocemi několik diskusí jsem navštívila
, ale taky v ten den, jsem ráda, že je po dni..
Prostě mi přijde, že to neni nejhezčí, ale spíš nejvíc unavný z celého roku- přípravy, nervy, děti zlobí, jsou nedočkavé, manžel nervní z dětí, pak konečně dárky, rozbalí se, každé dítě otravuje- pardon, ale fakt to tak musím napsat, protože po celém dni by si člověk už i sednul v klidu.. takže jedne chce to, druhý ono ukázat, vyzkoušet..
S manželem teď jsme na chivlku usedli- on s klukem opět ke stolní hře
já dala mladšího kluka ležet, samozřejmě nechce, a ni jsme si ještě nedali ani skleničku na přípitek.. Čekáme, kdy obě děti konečně lehnou ![]()
@Anonymní píše:
Taky to tak mam. Nemam rada vanoce. Nevidim v tom zadnej smysl.. darky muzu detem koupit i behem roku.. vzdycky se od zacatku prosince tesim, az bude po vanocich..
Přesně tak..Moje slova
Ať už to skončí ![]()
Jelikož jsme měli letos první Vánoce ve třech s naším měsíčním synkem tak to bylo krásný, ale já Vánoce miluju - mám na ně jen krásné vzpomínky a spojené s krásnými zážitky, takže za mě jsou Vánoce krásné období, ale nejsem ten typ co nakupuje dárky půl roku dopředu ani nemáme přehnanou výzdobu (jen věnec, stromek a zvoneček na dveřích) ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
Jelikož jsme měli letos první Vánoce ve třech s naším měsíčním synkem tak to bylo krásný, ale já Vánoce miluju - mám na ně jen krásné vzpomínky a spojené s krásnými zážitky, takže za mě jsou Vánoce krásné období, ale nejsem ten typ co nakupuje dárky půl roku dopředu ani nemáme přehnanou výzdobu (jen věnec, stromek a zvoneček na dveřích)
Tak až k nám přijde první miminko, tak si myslím, že se to pro mě celkově určitě zlepší, budu se taky víc těšit si myslím
Závidím, snad to taky takhle někdy zažiju ![]()
Já mám taky depku.. Malej syn (9m) si užil zvonění na Ježíška, pak roztrhal balicí papír, ale pořádně ještě Vánoce nevnímá. Teď už samozřejmě spinká. Tak jsem se těšila na večer s manželem… Jenže muž se od rána cítí úplně na houby, asi je nemocnej, takže tu teď spí na gauči a já se nudím a koukám na Popelku.. ![]()
@Eliška553 píše:
Přesně tak..Moje slovaAť už to skončí
Cela rodina rozhadana, nalada na houby. Proste des.. ani deti to nejak nezmenily.. ![]()
@Eliška553 píše:
To ti tak závidím..Zkusim se víc uvolnit, dívám se momentálně na Sám doma
Jinak přítel doma není, tak je mi ještě víc smutno
Toz to zas chápu, že je to smutno. Být sám nebo citit se na Vanoce sám je hrozne.
Loni byl manžel v práci v zahraničí, jak naschval nešel Skype, my že budeme aspoň po skypu spojení a nic. Tehdy se mi též chtělo brečet a i chlap byl celkem na měkko podle hlasu v tel. vratil se nám až 29.
Sám doma si pustíme zítra opakování, taky to máme radi.
Anonmyní u nás máma se vždycky pohádá s přítelem na Vánoce, nechápu to, ale asi prostě v každém je nějaký stres, že před svátky se prostě pohádají..
Už jsem letos mámě říkala, že co zase bude.. No a včera mi říkala, že se zase chytli, že jenom sedí, buzeruje ji, ona se na něho na dvě ohdiny nafoukla atd. atd.
@Eliška553 určitě se to s příchodem dětí zlepší
Budu držet palce aby to bylo co nejdřív ![]()