Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
aaa opet tu mame dokonalou matku cokelady ktera ma vzdy a vse a za vsech okolnosti pod kontrolou
![]()
Aha zřejmě asi nematka.Samozdřejmě že mi to vadí,ale stále jsi mi neodpověděla JAK aby to nedělala.
Jo a buď tak laskavá a urážej někoho jinýho.Na facku jsi tu akorat ty za tyhle kecy.Jo a když je ti to tak ukradený tak co se do mě cpeš.Ukončíme tuhle debatu.Nemínim bejt na…á celej den z blbejch chytrejch keců.Nazdar
@maraketka píše:
ono se to báječně řekne a co mam asi dělat.Mam jí zalepit pusu.Jsem ve střehu celej den,ale jakmile si ho tam strčí tak co.Tak když jsi tak chytrá tak mi prosím napis JAK tomu zabránit.Mam se hroutit ze všeho?
Myslím, že to nebylo myšlené ve zlém. Některým věcem se zabránit nedá - moje děti taky olizovaly (a mladší ještě olizuje) leccos, to jsou záležitosti vteřin.
Na druhou stranu, dvouleté dítě (o kterém vím, že má ochutnávací období) opravdu v některých věcech uhlídám. Pokud na pískovišti strká písek do pusy, následuje varování, že „kdo strká písek do pusy, nemůže být na pískovišti, protože písek do pusy nepatří“. A v nejhorším případě opravdu následuje odchod… stejný princip, jako kdyby bralo jiným hračky, ubližovalo nebo cokoli.
Podobně postupuji v jiných podobných situacích - „kdo olizuje klacek, nemůže si s ním hrát“ - u vozíku v supermarketu olizování snadno zabráním fyzicky, vždyť dítě sedí přede mnou, atd…
Co snědí doma, to moc neřeším, aspoň si posílí imunitu… ale nic se nesmí přehánět - omlouvat tím všechno i u starších dětí, to taky není v pořádku.
Děkuji maminky za podporu.Jo a Bohunko samozdřejmě jsem ve střehu a ihned následuje plácnutí nebo jiný vynadání.Bohužel někdy se taky musim otočit nebo pro něco si dojít.Jsou to prostě děti.Strašně se o dceru bojim,ale co nadělám ![]()
Tak náš syn včera v restauraci (po dešti plné blata), evidentně hladový (na jídlo jsme čekali hodinu) lehl na zem a začal jí olizovat…samozřejmě jsme ho nenechali, ale i tak to za to hodinu dokázal udělat několikrát. Co už no. Hlad je hlad ![]()
Jinak písek, kamínky a dokonce ten zatracovaný vozík už ochutnal taky a ne nedovoluji mu to, ale hlavu mu za to, když to v nestřeženém okamžiku udělá, taky neurvu, že.
Příspěvek upraven 23.04.12 v 08:37
No tak ale zase nějak ten svět poznat musí, nějak musí získat imunitu. Jako samo, že mi taky vadí, když strká do pusy kameny, písek a všechno možný, ale nenadělám s tím nic… prostě to tak je.
A pak se k tomu přidá ještě skoro 4letá, která napodobuje brášku a to je pak mazec
![]()
Třeba by mě zajímalo jak to udělat v supermarketu, když odděluju několik banánů z trsu nebo rajčat z keříku. To je totiž chvíle, kdy mám obě ruce plné a mrňous se snaží olíznout košík. Někdy mu v tom stihnu zabránit někdy ne.
@maraketka píše:
Děkuji maminky za podporu.Jo a Bohunko samozdřejmě jsem ve střehu a ihned následuje plácnutí nebo jiný vynadání.Bohužel někdy se taky musim otočit nebo pro něco si dojít.Jsou to prostě děti.Strašně se o dceru bojim,ale co nadělám
No nenaděláš nic, však to je normální… ![]()
Nemysli si, že moje děti jsou jiné, to se prostě nedá, uhlídat všechno - jde jen o to, že je dost maminek, které se na to vymlouvají. „To je normální, to dělají všechny děti, ony z toho vyrostou“, atd… Pak vidíš na pískovišti čtyřleté dítě s klackem v puse a maminka se na to klidně dívá, protože „děti holt ochutnávají“. ![]()
Jde o princip - že některé věci se do pusy nestrkají. A k tomu je potřeba vést odmalička, hlídat to a nemávat nad tím rukou. Myslím, že CokeLady to myslela podobně - jen podala trochu nešťastnou formou - zbytečně jste se na ni sesypaly.
Příspěvek upraven 23.04.12 v 08:40
@lucenka píše:
Třeba by mě zajímalo jak to udělat v supermarketu, když odděluju několik banánů z trsu nebo rajčat z keříku. To je totiž chvíle, kdy mám obě ruce plné a mrňous se snaží olíznout košík. Někdy mu v tom stihnu zabránit někdy ne.
mas preci 4 ruce ne?
![]()
@mikitaa píše:
mas preci 4 ruce ne?![]()
Někdy by se hodily
nebo ještě líp - umět se rozdvojit ![]()
@maraketka píše:
Aha zřejmě asi nematka.Samozdřejmě že mi to vadí,ale stále jsi mi neodpověděla JAK aby to nedělala.
Jo a buď tak laskavá a urážej někoho jinýho.Na facku jsi tu akorat ty za tyhle kecy.Jo a když je ti to tak ukradený tak co se do mě cpeš.Ukončíme tuhle debatu.Nemínim bejt na…á celej den z blbejch chytrejch keců.Nazdar
Ahoj, malý se velmi rád předklonil a jazykem objel celé madlo vozíku
![]()
Od té doby nosím dez. ubrousky a vždy madlo přetřu, potom ještě vlhčemým ubrouském, dělám to i teď u dcery…Jako lépe kdyby to neslimpali, ale alespoň mám lepší pocit
. A zabránit se tomu nedá, ale už jsem zvažovala nákup malinkých svěracích kazajek a lepících pásek na koberce
![]()
Takové olíznutí vozíku, to je jak očkování Hexavakcínou, ne? Možná je to i bezpečnější
.
A jinak - staršímu synovi ochočená fretka olízla ruku. Užasle na mě koukl, řekl „Fretka mě olízla“ a předvedl mi to - olízl totéž místo jako fretka.
(Přežil ve zdraví.)
Když jsem staršímu zavazovala botu, tak si mladší klekl ke kaluži a napil se z ní. Už je to dva roky a zdá se, že to taky přežil ve zdraví. ![]()
@BohunkaP přesně tak myslim si že kdyby mi to napsala normálně,ale hnedle začne urážet a vyhrožovat fackou.No promiň kde to jsme.Já beru kritiku,ale odsaď podsaď.Samozdřejmě že mam neskutečnej strach z nemocí ![]()
@MarieP Jéé moc díky za tip.Já neustále s sebou nosim tekutou desinfekci i mokré ubrousku,ale fakt mě to nenapadlo.Díík
@alifie píše:
Takové olíznutí vozíku, to je jak očkování Hexavakcínou, ne? Možná je to i bezpečnější.
A jinak - staršímu synovi ochočená fretka olízla ruku. Užasle na mě koukl, řekl „Fretka mě olízla“ a předvedl mi to - olízl totéž místo jako fretka.
Když jsem staršímu zavazovala botu, tak si mladší klekl ke kaluži a napil se z ní. Už je to dva roky a zdá se, že to taky přežil ve zdraví.(Přežil ve zdraví.)
No fuj teda, co seš to za matku ![]()
@CokeLady Asi ještě nemáš dítě ve věku, kdy olízne vše, co ho zaujme. Myslím, že žádný rodič není nadšený, když jeho dítě olizuje třeba ten nákupní vozík. Ale zajímalo by mě, jak mu v tom zabránit.