Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem maminám,
chtěla jsem se zeptat, zda máte doma taky taková malá „čuňátka“ a ja se to projevuje
Naší berunce je 18 měsíců a stává se z ní vážně čunče. Dnes byla na návštěvě u našich známých, poprvé měla delší a bližší kontakt se psem a řádila jak utržená. Viděla jak hafík nosí míček v puse, tak ten jeho míček tahala v puse taky(málem mě omyly), snědla strejdovi čerstvě poházená travní semínka(evidentně jí šmakovalo, být starší, udělám si z ní srandu, že jí tam vyklíčí tráva ), aportovala klacek jako pes a ničemu se ndalo zabránit, proože jí to napadlo během pár vteřin a tak rychle to rovněž provedla
Já jako matka alergička jsem vážně myslela, že mě trefí, ale co s ní nadělám. Já prý jako dítě jedla a pila s kočkama ve stodole z misky. Tak jsem si říkala, že se při nedělním večeru pobavím i jinými vylomeninami
Třeba kamarádky dcerka prý ve chvíli nepozornosti snědla slepičinec, to zatím neznáme ![]()
Tak synovec žije na statku,koně,slepice,kočky atd.No a taky se naučil papat granule pro pse.Nedávno jsem mluvila se sestrou a chválila malého,že už granule nepapá a přešel na suchou kukuřici pro koně,jsou mu 2 roky,sranda s nima ![]()
jo taky jsem si myslela že se z dcerky zbláznim,ale už je jí 22 měsíců a neustále venku i doma si strká všechno do pusy.Myslim si že se jí tim posiluje imunita a jestli ne no tak co nedělám.Jo a psí sliny jsou čistější než lidský.V sámošce olizuje nákupní vozejk,venku klacky a kamínky.Jo a nedávno snědla trochu písku.Když jí to chutná a evidentně neubližuje tak co…
No mě spíš trápí že se jen tak klekne nebo lehne na zem venku,ve výtahu no prostě všude ![]()
náš prďola taky baští psí granule
a občas si požužlá i kamínek nebo klacík
Hele, ber to s nadsazkou ![]()
Kacenka ma 15 mesicu, momentalne mame pusinkujici obdobi - pusinkuje i psa a ten ji to vroucne oplaci!!! Uz nejednou jsem je nacapala s „jazyckama u sebe“… kolik snedla jeho granuli uz ani nevim a o hracky se deli dodnes!!!
![]()
Jo a Kacenka ma nejradsi psi buvoli kuze a tak dale, takove ty zvykaci hnusy! ![]()
teda holky fakt jste mě pobavily.
a nejlepší na tom je, že malý je úplně to samé.. ![]()
Tak u nás vedou psí granule, dudlík namočený v písku a dělání si z našeho pejska koníka.Takže na ní sedne a jedéééééééém.Svačinu chodí papat spolu za roh, abych to neviděla
a po minutě se vrátí, že Barunka spapala a eště a za ní si to řině psík, uslintanek a olizuje se, takže si pošmákli oba. No jo no, jediný co mi vadí, že fakt jí písek, bojím se ledvinových kamenů ![]()
@Barca12345 náš má teď taky pusinkovací období. Než jsem stihla vyprat plyšáky ještě po mě, tak je našel a všechny je opusinkoval. Snaží se dát pusinku svému/mému odrazu v jakémkoliv skle, takže nejlépe si na to vzpomene ve vlaku
Do toho se děsně vzteká, takže když mu to nedovolím, ví o nás všichni cestující.
U babičky zkusil stelivo pro kočky. Ale moc mu nejelo
Kamínky, písek, hlínu a trávu už taky vyzkoušel ![]()
tak Nina měla v puse i slimáka
ale byl jen malej,ale to bylo fakt nechutný ![]()
@Caty píše:
No jo no, jediný co mi vadí, že fakt jí písek, bojím se ledvinových kamenů
Jak by mohl snězený písek způsobit ledvinové kameny??? ![]()
ono se to báječně řekne a co mam asi dělat.Mam jí zalepit pusu.Jsem ve střehu celej den,ale jakmile si ho tam strčí tak co.Tak když jsi tak chytrá tak mi prosím napis JAK tomu zabránit.Mam se hroutit ze všeho?
Písek, aport, to je všechno ještě v klidu, můj malý sahá rád do nočníku na to, co vykaká… To je potom lahůdka ho umývat… ![]()
@CokeLady Asi ještě nemáš dítě ve věku, kdy olízne vše, co ho zaujme. Myslím, že žádný rodič není nadšený, když jeho dítě olizuje třeba ten nákupní vozík. Ale zajímalo by mě, jak mu v tom zabránit.
aaa opet tu mame dokonalou matku cokelady ktera ma vzdy a vse a za vsech okolnosti pod kontrolou
![]()