Pro maminky s dětmi 18-25 let

8996
22.4.12 14:58

Pro maminky s dětmi 18-25 let

Zdravím všechny. Zajímalo by mě, jak byste reagovaly, kdyby vám vaše dítě ( 18-25 let) oznámilo, že budete babičkou. Byly byste rády nebo nerady? A v případě že by vás tato skutečnost netěšila, existoval by takový způsob oznámení díky kterému byste to přijaly celkem bez problémů? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
22.4.12 15:05

Pokud by se k tomu dcera postavila celem a zodpovedne,nehazela by zodpovednost na nekoho jineho,byla bych rada,proc ne ? :lol:
V 18 uz maji maturitu,tak co? Je to jejich zivot,ja bych byla stastna za nove dite do nasi rodin, je to dar a z fyziologickeho pohledu je to nejlepsi vek na poceti zdraveho miminka
ja svym dceram naopak rikam,ze by bylo dobre,kdyby s detma zacali do 25 let a at na nic necekaji

• Citovat
  • Upravit
8996
22.4.12 15:09

@mmonica Tvůj přístup se mi moc líbí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
22.4.12 15:12

Moje dcera chce mít první dítě ve dvaceti, takže za čtyři roky je to tady.. :D
Já si myslím, že čím dřív dítě máš, tím je to lepší, takže jí to nevymlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.4.12 15:13
@Lynette píše:
Zdravím všechny. Zajímalo by mě, jak byste reagovaly, kdyby vám vaše dítě ( 18-25 let) oznámilo, že budete babičkou. Byly byste rády nebo nerady? A v případě že by vás tato skutečnost netěšila, existoval by takový způsob oznámení díky kterému byste to přijaly celkem bez problémů? :)

Já bych byla babičkou ráda, ale kluci do toho nespěchají. Tak jsem si svoje „vnouče“ udělala sama ;) Každopádně moc se těším na babičkovskou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.4.12 15:17

Teda holky, to je moc hezký co mi tady píšete, ale vy mi vůbec nepomáháte řešit můj problém :lol: Snad kdybyste mě nějaká adoptovala … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
22.4.12 15:18
@Lynette píše:
Teda holky, to je moc hezký co mi tady píšete, ale vy mi vůbec nepomáháte řešit můj problém :lol: Snad kdybyste mě nějaká adoptovala … :mrgreen:

Ty jsi mladá těhule, nebo mladá babička?? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
22.4.12 15:19

Sama jsme mamku udělala babičkou když jí bylo ,,pouhých,, 38 let, obě babičky svého vnoučka milujou a na konci léta se nám narodí ještě malá princezna :-) jo a otěhotněla jsem plánovaně v 19 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.4.12 15:20
@peggy.sl píše:
Ty jsi mladá těhule, nebo mladá babička?? :think: :mrgreen:

Doufám, že brzo budu to první. Mám poslední dobou noční můry o tom, jak na to budou reagovat mí rodiče. Vlastně to je jediná věc ze které mám doopravdy obavy. Všechno ostatní mám už vyřešené ale tohle mi poslední dobou nedá spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.4.12 15:22

Lynette, myslíš, že by u Vás nebyli rádi? Řekla bych, že zjihnou :hug: , i když teď se na to třeba necítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
22.4.12 15:22
@Lynette píše:
Doufám, že brzo budu to první. Mám poslední dobou noční můry o tom, jak na to budou reagovat mí rodiče. Vlastně to je jediná věc ze které mám doopravdy obavy. Všechno ostatní mám už vyřešené ale tohle mi poslední dobou nedá spát.

Koukám podle metříku, že nemáš nějakou novou známost, takže s tím přece rodiče musí tak trochu počítat, že to jednou přijde. Uvidíš, že nakonec budou šťastní jako blechy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.4.12 15:23

Bude mi letos 26 a jak staré mám děti, vidíš v podpisu :lol: Babičky to zvládly, jedna měla ze začátku trochu šok, ale už pak dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063

Jinak můj názor je teda mít děti brzy - včas. Protože v dnešní době samých nemocí, neplodnosti a potratů je to opravdu zázrak :-) Sama mám zkušenost s potratem, ikdyž by mi to ani ve snu nenapadlo, že když jsme mladá můžu o miminko přijít, naštěstí to špatné už je za námi a těšíme se na miminko které teď nosím v bříšku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996

@peggy.sl Ano, tak trochu s tím počítají. Moje máma mi každý měsíc říká: Hlavně teď neměj dítě, to bych nepřežila. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.4.12 15:25
@Lynette píše:
Zdravím všechny. Zajímalo by mě, jak byste reagovaly, kdyby vám vaše dítě ( 18-25 let) oznámilo, že budete babičkou. Byly byste rády nebo nerady? A v případě že by vás tato skutečnost netěšila, existoval by takový způsob oznámení díky kterému byste to přijaly celkem bez problémů? :)

já myslim že je to věk kdy už to není tak hrozné.Pokud by se o dítě uměla postarat tak proč né ;) .Pro nás naše děti budou dětma beztak asi celej život takže já bych neprotestovala kdybych věděla že bude mé dítě štastné

a co by mě odměkčilo-asi to že nebudou chtít hlídat každej den a financovat to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová