Pro maminky s dětmi 18-25 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
22.4.12 17:11

@PjckjsANEBjája Jé. :lol: To já když jsem měla zpoždění tak jsem se toho svého ptala jestli jde testovat se mnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
22.4.12 17:18
@Lynette píše:
@lasička1 Je mi 24. Studuju dálkově magistra, práci mám, bydlení máme taky vyřešené. Problém je ten, že moji rodiče by chtěli abych po dokončení školy hledala práci v oboru, budovala kariéru, cestovala a pak nejdřív za 5 let měla první dítě. Jednou jsem s ní začala mluvit o miminku a její reakce byly slzy v očích a mlčení. Ona má prostě svůj sen kdy asi budu vydělávat miliony a procestuju svět. Jenže můj sen je mít teď miminko, mít tolik peněz abychom s nima vystačili a o cestování a budování kariéry vůbec nesním.

Je dobré mít před dítětem praxi, protože když jí mít nebudeš, těžko najdeš práci, leda na kase v sámošce. Možná si máma myslí, že bys kvůli tomu pak byla nešt´astná že jsi zbytečně studovala. Tvoji touhu o miminku chápu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.4.12 17:21

@tessy Klidně půjdu i za kasu do sámošky. A to co teď studuju se stejně moc uplatnit nedá. Studuju to protože mě to baví a zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
22.4.12 17:22
@Lynette píše:
@PjckjsANEBjája Jé. :lol: To já když jsem měla zpoždění tak jsem se toho svého ptala jestli jde testovat se mnou :mrgreen:

no jo, my se o dětech bavili a těšili se, jak tak za dva roky začnem se snažením. a pak mu vysvětluj, že HA prostě občas selže :D nechtěla jsem ho děsit zbytečně, takže jsem mu to řekla až po potvrzení od gyndr., čekala jsem spíš zpoždění následkem stresu

jo a taky nakonec skákal radostí až do stropu :srdce: ale od té doby tvrdí, že co by ode mě chtěl, když si nedokážu vybrat, jestli mám menstruaci nebo ovulaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
22.4.12 19:37

Tak já jsem otěhotněla minulý rok a to jsem měla zrovna před maturitou na gymplu, mimičo bylo plánovaný a já sem byla šťastná. Moji mamce je 38, takže když jsem jí oznámila, že bude babička, tak zpočátku nabyla moc ráda,, protože přemýšlela, že si pořídí ještě jedno ( už 4.), ale pak ji to přešlo, je ráda, že má vnučku a o miminku pořád přemýšlí i tak, ale já jsem říkala, že by to bylo blbý, aby moje dcera měla mladší tetu :mrgreen: .Moje mamka taky pořád chtěla abych šla prvně na VŠ, ale ta se dá dodělat kdykoli i s dítětem. :potlesk: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.4.12 19:48

@Lynette já otěhotněla neplánovaně v necelých 24 letech. Když mi vyšly dobře všechny testy, tak jsem doma udělala posezení pro mamču, babičku a bráchu, který to už věděl dýl. Když přišli, řekla jsem jim, že vítám budoucí prababičku, babičku a strejdu. Mamča s babičkou reagovaly slzami a tím, že neví jestli brečí radostí nebo lítostí. Ale rychle se otřepaly a jsou z malýho úplně nadšené a hlídají když jsem ve škole. Tátovi jsem to řekla o něco později, a ten byl nejšťastnější, že se dočká vnuka :)
Tchýni to řekl chlap, ale na tchána odvahu neměl. A to si ze začátku hrál na hrdinu, jak je to snadný. Nakonec jsem mu to musela říct sama v 6. měsíci, kdy to na mě už fakt bylo vidět. Byl překvapený, prý si ničeho nevšiml :)

• Citovat
  • Upravit
8996
22.4.12 19:50

lucenka: Takhle otevřeně by to u nás obávám se nešlo. Ale vyloženě se těším až to řekneme tchýni a tchánovi - ti budou určitě moc šťastní na to se fakt těším. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.4.12 19:54

já se taky bála to říct takhle otevřeně. Ale nakonec to bylo pro mě nejsnazší. A samozřejmě jsem měla něco na připití/zapití.

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
22.4.12 20:13

Takze to neni tezke to rict tchanum??? :-D

• Citovat
  • Upravit
960
22.4.12 20:39

Taky jsem to řešila z pohledu dcery. Rodila jsem v necelých 21. Máma byla nadšená, sama mě měla v tom samém věku. Táta mě posílal ze začátku na potrat :nevim: . Měsíc na to zjistila jeho přítelkyně, že taky čeká mimino. Teď máme v rodině dva kluky, má je moc rád oba, ale dědou prostě být nechce. Je mu 44, připadá si mladě a pořád tvrdí, že mu vnuk bude říkat jménem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
22.4.12 21:11
@Lynette píše:
@tessy Klidně půjdu i za kasu do sámošky. A to co teď studuju se stejně moc uplatnit nedá. Studuju to protože mě to baví a zajímá.

To neni moc dobry pristup, ale na to jednou prijdes ;)
Ale mamince to takhle prosim Te nerikej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.4.12 21:11

@Sandra752 S tchány u mě není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.4.12 21:21
@nakukovatelka píše:
To neni moc dobry pristup, ale na to jednou prijdes ;)
Ale mamince to takhle prosim Te nerikej :)

Podívej bez praxe se práce hledá blbě a je jedno jestli mám doma dítě nebo ne. Mám si teď těžko hledat práci bez praxe a nebo si hledat těžko práci za dva roky bez praxe? Podle mě je to prašť jako uhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
22.4.12 22:03
@Lynette píše:
Podívej bez praxe se práce hledá blbě a je jedno jestli mám doma dítě nebo ne. Mám si teď těžko hledat práci bez praxe a nebo si hledat těžko práci za dva roky bez praxe? Podle mě je to prašť jako uhoď.

Tezko rict, ale ja to takhle asi nevidim. Nechci tady mentorovat, ja uz jsem proste na ty druhy strane barikady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.4.12 22:24

@nakukovatelka Klidně mentoruj. Já si ráda poslechnu proč po dvou letech s dítětem bude těžší najít si práci než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová