Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všechny budoucí maminky, byla jsem na prvním ultrazvuku a jelikož jsem po dvou samovolných potratech, dostala jsem od doktora rovnou Utrogestan. Mám ho brát ráno a večer, vím, že je lepší ho zavádět, než polykat, ale… večer je to v pohodě, to si ho beru když už ležím, ale když si ho zavedu ráno, a pak celé dopoledne pracuji, tak ze mě zhruba tak za hodinu začne vytékat a trvá to celé dopoledne - takové bílé kousíčky. Odpoledne a večer už je to v pohodě. Chtěla jsem ho zavádět, protože jsem i tady četla, že ho tělo takto mnohem lépe zužitkuje, než polknutý. Ale teď si říkám, jestli to má význam, když ho velká část jakoby odejde pryč? Ach jo ![]()
Ahojky, já jsem teď 9+5tt. Taky jsem ho 2 týdny brala, ale normálně polykala. Účinek to má stejný, neboj..Já brala 2-2-2 (taky kvůli potratům)..Jen já po něm byla strašně unavená a spavá, tak mi dal doktor teď duphaston..ale určitě ho můžeš polykat.
Jo je to hodně nepříjemné a hlavně potom ty nánosy z obalu tobolek, který se nerozpustí kolem čípku, to ze mě vycházelo snad ještě 14 dní potom, co jsem ho přestala užívat. Myslím, že i tak se vstřebá přes sliznici a význam to má, já vždy po zavedení tak 30 minut ještě ležela.
Ahoj,
udajne to telo opravdu lepe vstreba ale myslim si ze rozdil v polykani zase tak vyznamny. Ja jsem toho ostatne zivy dukaz. Taky jsem brala dvakrat denne a ted zacinam 14 tt a vse v poradku. Take mi vadilo to vytekani a to i v noci takze jsem jen polykala. Je pravdou ze nekdo rika, ze je mu potom spatne ale me spatne rozhodne nebylo. Spis jsem byla neustale ospala ale tezko rict zda to bylo utrogestanem nebo samotnym tehu.
Omlouvam se za diakritiku, pisi z mobilu.
Díky moc, no asi to zkusím taky někdy polknout
Jsem teď hodně vzteklá a podrážděná, myslíte, že to může být po tomto léku, nebo jsou to prostě celkově splašené hormony?
Ahoj,
já ho brala před otěhotněním a teď i v těhu. Jen polykám, netrap se a polykej také, dle dr. účiněk stejný… ![]()
Podrazdena a vztekla?
V klidu
ja 5 minut brecim kvuli rozrtrhlemu retizku ktery de da lehce opravit, 5 minut jsem vztekla na cely svet a nejvic si tu vzteklost uzivam za volantem a nasledne jsem na stastna a posleze nadrzena…
Podotykam ze ted uz utrogestan neberu asi tri tydny a tydle stavy se snazim schovavat at mi opravdu nedoporuci psychiatra ![]()
@Marky88 píše:
Ahoj všechny budoucí maminky, byla jsem na prvním ultrazvuku a jelikož jsem po dvou samovolných potratech, dostala jsem od doktora rovnou Utrogestan. Mám ho brát ráno a večer, vím, že je lepší ho zavádět, než polykat, ale… večer je to v pohodě, to si ho beru když už ležím, ale když si ho zavedu ráno, a pak celé dopoledne pracuji, tak ze mě zhruba tak za hodinu začne vytékat a trvá to celé dopoledne - takové bílé kousíčky. Odpoledne a večer už je to v pohodě. Chtěla jsem ho zavádět, protože jsem i tady četla, že ho tělo takto mnohem lépe zužitkuje, než polknutý. Ale teď si říkám, jestli to má význam, když ho velká část jakoby odejde pryč? Ach jo
Ahoj, měla jsem to stejně..A večer jsem zavaděla a ráno polykala, protože mi celý vytekl, někdy vypadl ještě skoro nerozpuštěný..Jen když jsem měla odpočinkový den tak jsem zavedla i ráno, nebo třeba jsem šla brzo ráno na zachod a pak jsem šla ještě spát. Nemělo by to mít vliv, spíš ti z něj nemusí být dobře, když jsem ho spolkla byla jsem z něho unavená a jak praštěná pytlem, ale to je n než jsem si na to zvykla. Já jsem třeba od začatku měla jest i hořčík, tak mi to i draždilo žaludek, tak jsem to fakt řešila i podle stavu, jak mi bylo.
Ahoj já si ho zaváděla ráno a večer a po té tak hoďku ležela v klidu, ale stejně něco z něho vytékalo ven a hlavně sem byla neskutečně spavá naštěstí sem ho nebrala dlouho
Ahojky holky,
mohla bych mít takový malý dotaz? Mám problémy se sliznicí.. Dostala jsem 4.2.2013 vyvolávačku a 10.2.2013 jsem to dostala (4 dny) od té doby do dneška nic.. Byla jsem dnes u dr. Opět mi bylo řečeno, že mám nízkou sliznici. Dostala jsem vyvolávačku (dvojtou dávku) a předepsala mi Utrogestan s tím, že si ho mám vzít 15 den po skončení ms. Brát ho mám 2× za den (ráno a večer) po dobu 10 dnů. Pak by se měla dostavit ms a za dalších 15 dní zase… Všechno chápu… Jen se chci zeptat.. Po jaké době jste otěhotněli, když jste začali Utrogestan brát? Od srpna se snažíme o mimčo a tak jsem zvědavá..
Děkuju za odpověď.