Jaterní testy a těhotensví

56
5.4.13 22:33

jaterní testy a těhotensví

Ahoj holky, jsem v 10tt a mám vyšší jaterky ( už jsme měla před těhu). Držím teda dietu, ale může to mít nějaký vliv na miminko? Na testy jdu ve 12tt, ale dneska na mě nějak sedla depka. Jinak na UTZ jsem byla v 7tt(právě kvůli těm jaterkám)a srdíčko nám hezky bilo. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1185
5.4.13 22:49

@stelli A nevíš, jaké máš hodnoty?? mně je tedy zjistili až ve 30tt, nechci nějak strašit, ale dostala jsem léky Essentiale Forte, ale po týdnu hodnoty opět stouply, tak jsem byla 10 dní v nemocnici, tam se krásně díky dalším lékům snížily, tak mě pustili domů. Ale po týdnu doma opět stoupaly, i přes dietu a léky, bylo to ale těhotenstvím (35tt), už nezvládalo nápor na játra…takže opět nástup do nemocnice a ve 36+3 tt jsem šla na císaře, nebylo by to později dobré pro miminko. Malá měla sice 2200g, ale je úplně v pohodě, zdravá, vše bylo jinak OK.
Tak snad jsi dostala nějaké léky, které zaberou???
Přeji ať se to brzy zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
5.4.13 22:56

No, v listopadu jsem měla hodnotu 5, v únoru mi to kleslo na 1,75. Tak jsem mohla přestat držet dietu, měla jsem nějaký vitamíny, který to urovnávají. Jenže pak jsem zjistila, že jsem těhu a ty léky se v těhu nesmí, tak jsem je vysadila. Já se pořád uklidňuju, že když se to ví od začátku, tak se s tím bude pracovat. Teď nic neberu. Právě mě to moc neuklidňuje, že mě doktor objednal až na 12tt, že mi ty testy nevzal hned, aby mi nasadil léky. Tak jsem začala aspoň pít šťávu z červené řepy. Jen mě prostě zajímalo, jestli to může mít vliv na mimi takhle v začátku těhu? Mudr. mi nic neřekl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
6.4.13 08:11

Ja mela kvuli hepatopathii také vyvolávaný porod…zvýšené honoty jsem měla na 1,9 v 38tt, nasadili esentiale a transmital (nevim jak se to pise) a hodnoty byly lepsi…no a v 39+1 jsem šla rodit…nevim jaky vliv to má na zaš. těhu, ale rozhodně bych jedla dietně a hlidala to
držím paleky at je to brzy v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
6.4.13 22:10

Dieta je určitě důležitá…snad ti ty hodnoty testů půjdou dolů, jsi na začátku…ale věřím, že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
6.4.13 22:26

@stelli a víš os čeho jsi měla zvýšené ty testy?
Asi bych se nechala poslat do rizikové poradny, někam na vyšší pracoviště. Asi do HK nebo do Pardubic, nebo kam patříš, nebo bych tam alespoň zavolala.
V těhotenství se můžou jeterní testy zvyšovat jen z těhotenství, ale když je máš už předtím, tak se to asi může horšit. Ale nejsem gynekolog, tak nevím přesně. Vysoké jaterní testy na miminko určitě vliv mají, ale závisí to ještě myslím na žlučových kyselinách, ale opravdu nevím, jak je to s tím, když už je máš zvýšené před těhotenstvím. Dietou ale určitě nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
7.4.13 21:34

Já to také měla jen těhotenstvím..může to být později nebezpečné pro mimčo, ty žlučové kyseliny se mohou dostat do plodové vody a to není dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
7.4.13 23:35
@Petrule78 píše:
Já to také měla jen těhotenstvím..může to být později nebezpečné pro mimčo, ty žlučové kyseliny se mohou dostat do plodové vody a to není dobře…

Myslím, že ne jen do lpodové vody, ale i do krve miminka a tím ho ohrožují, někdy až na životě. Není to zase taková legrace. Myslím ale, že takových žen, co mají už špatné jaterní testy před těhotenství a jsou těhotné zase tak moc nebude. Šla bych někam do rizikovky, asi bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.4.13 21:39

Před několika lety jsem prodělala mononukleozu( ani jsem to nevěděla). Prostě moje obvodní doktorka se na to vykašlala a neléčila mě. Byla jsem několik let unavená, tak jsem šla na celkové testy a zjistili mi tohle( to už jsem měla jinýho obvodního) a ten to začal řešit. Ptala jsem se na gyndě i obvoďáka, jestli se můžeme dál snažit o miminko(protože jsme se už snažili)a oba mi řekli, že v tom nevidí problém. Už mám jedno miminko a pravděpodobně jsem ty testy měla i tenkrát vyšší, ale opět se s tím nic nedělalo. Nahnaly jste mi docela strach, protože gynekolog mi ani neřekl, jestli mám držet dietu( to až na můj dotaz), nenasladil léky nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
8.4.13 21:58

@stelli Tak to jse nrchtela nahnat ti strach.Ja mela taky vysoky jazetky asi po mononukleoue, lecila jsem to 4 roky, ale az kdyz to bylo dobry, tak jsem byla tehotna, takze uplne stejne to neni.Ale ja jsem posahanej zdravotnik, tak jsem driv mela strach, ale opravdu mam trochu pracovni deformaci a to nepracuju na gynde.Ja bych se jesze nekde jinde poptala co a jak.Ja chodila do rizikovky, ale mela jsem i neco jineho a jeste tak trochu z protekce. Jestli chces tak mi napis soukromou zpravu.
Ty vysoke jaterky, ktere jsou z tehotenstvi jsou opravdu nebezpecne, ale jak je to u tebe presne nevim, ale asi se to zhorsit muze. Dietou urcote nic nezkazis, tu bych drzela. Esentiale se ve druhem trimestru muze a jsou eventuelne i jine leky. Drzim palce, at je vse OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.4.13 23:42

Jo ja brala Essentiale, Lagosu a Ursosan, kdyz jssm mela hodnoty okolo 7,sla jsem lezet do nemocnice, na chvili to kleslo, skoro to bylo v norme, pak to zacalo opet malinko stoupat a ve 36 +3. jsem sla na cisare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí