Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem dneska 21 dní po ET 2 3denních embryí, Hcg jsem v úterý měla asi 2600 a dnes jsem byla na ultrazvuku, na kterém byl vidět jeden malinký váček. Doktor říkal, že to odpovídá zhruba 3. ukončenému týdnu těhotenství. Myslíte, že to myslel těm 3. týdnům od ET? Protože jinak bych měla být podle výpočtu IVF 5+2 dneska. Je ještě nějaká šance, že by se mohl objevit i druhý váček nebo už je jasné, že je tam jedn jeden? Jak jste na tom byly s ultrazvukem po IVF vy?
Pri dvou tehotenstvich po IVF jsem byla na utz v 5+3 a vzdy byl videt jen malinky vacek, to je zcela normalni stav. Predpokladam, ze dr. mel na mysli 3 tydny od oplodneni, protoze klasicky v 3.tt nema na uzt sanci byt videt absolutne nic, to se sotva uhnizduje vajicko. Ale v 5+2 ano, to je vacek klasicky nalez, vic se ani cekat neda.
Ahoj, tak bych řekla že se ti asi chytilo jedno embryjko. každopádně vydrž do další kontroly ale já myslím že všechno bude ok. mě byl taky vidět 3 týdny po ET jen váček (taky jeden a ještě ho museli hledat
) a ještě jsem do toho špinila tak jsem si myslela že to nevyjde, ale vyšlo a srdíčko naskočilo také jen jedno (přenesena byla 2) ale teď tady spinká 17 m princezna. takže držím palečky aby vše dopadlo jak si přeješ. ![]()
@Petranka79 Taky mu chvíli trvalo než ho vůbec našel
byl fakt miniaturní…Díky, trochu jsi mě uklidnila…já už mám za sebou jeden zamlklý potrat v 8. týdnu, takže jsem ještě lehce vyšinutější než normálně v této fázi těhotenství
a ještě k tomu jsem cítila prsa a už ani ty necítím…tak snad to bude dobrý a bude aspoň ten jeden dál bojovat!
@ugluk díky, tak snad poroste!!!
@jain ja mela to same, vcetne toho potratu v 8.tt a vcetne toho, ze prestala bolet prsa, no, ted je ji 13 mesicu.
Pokud by tam byly dva, viděl by je hned, takže čekáš jedno mimčo, gratuluju ![]()
Ahoj holky, dnes jsem 14 dni po et. Byla jsem na krvi(tehotenske testy pozitivni jiz od 7. Dne), ale zarazilo me ze sestricka rikala ze na UZ az za tri tydny cili 5 tydnu po ET. Je to dlouha doba na cekani, myslite ze by bylo neco videt uz driv, jen jestli je mimi tam kde ma? Uvazovala jsem, ze bych zasla ke avemu gynekologovi. Diky zy zkusenosti.
Ahoj všem,
ráda bych obnovila tuto diskuzi a poprosila o pomoc. Mám za sebou KET jedné pětidenní hatchující blastocysty. Nyní jsem přesně 14 dnů po transferu. Mám-li těhotenství počítat klasickým způsobem od prvního dne poslední menstruace, odpovídam nyní 4tt +5. Pozivitní těhotenský test mám cca od šestého dne po KET - takový fantazijní duch. Příznkaky těhotenství byly kolem desátého dne po KET asi tři dny - pnutí prsou a pocit bolesti podbřišku jako při menstruaci. Po třech dnech všechno zmizelo. Citím se naprosto netěhotně. Nicméně dnešní hodnota HCG z krve je 2611. Což se zdá super, ale jen do té chvíle, kdy dr. na UTZ vůbec nic neviděla. Podle ní je možné, že je to brzy. Všude se ale píše, že gestační váček má být vidět od začátku pátého týdne a nebo když HCG přeroste 1500 jednotek. Co myslíte, je ještě nějaká šance? Mám jasnou anamnézu ukazující pravděpodobnost zamlklých těhotenství - iminita. Srovnavací hladinu HCG zatím nemám. Moc díky za vaše zkušenosti a odpovědi. Taj