Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Chci se poradit se zkušenými maminami.
Která taška je nejlepší pro prvňáka?
Mě se líbí Cool bag
http://www.coolbag.cz/11-batoh-cherry
Ale nejlepší v testech vyšla Topgal
http://www.topgal.cz/…atoh-Topgal/#…
Ten se mi ale moc nelíbí a připadá mi pro prvňáka velká.
Moc mě zajmají vaše názory a zkušenosti.
Díky
Máme Topgal.Syn ho dostal do 1.třidy od babičky.Nadavala jsem,že je velka,měla jsem vybranou lehčí.Emipo.Kluk je hodně drobny.
Ale ted jsme max.spokojeni.Má ji třeti rok.Druhy rok je na internatě,takže ji opravdu nešetří.A taška drží.Neříkam,že je jak nova,to asi ani nejde.Ale krom malych oděrek ji oopravdu nic není.
Takže ja Topgal ano.
Ahoj, tak přesně tu Topgalovou (i stejnou barvu) má moje prvňačka:)
Máš pravdu, na prvňáčka je docela velká (dcera je navíc celkem drobná) … Nabízela jsem jí, že jí koupím místo toho nějakou lehčí, ale nedovolila mi to, tašku úplně miluje:)
Kdybych vybírala teď, zajímala by mně váha, reflexní prvky, tvarování zad, místo tříkomorového bych klidně vzala dvou (menší chaos co kde je uloženo.
Dobře vyber:)
Holky dík.
Páťa je právě taky dost drobnej,proto to tak řeším.
Ta Cool je hodně lehká,ale právě neznám nikoho,kdo by s ní měl zkušenost,většinou mají všichni Topgal.
![]()
Jak se líbí ta Cool vám?
Rozhodně bych ji být tebou skloukla v reálu, nejlíp vyzkoušela přímo synovi (nám tašku donesl Ježíšek, ale dcera si ji předtím v obchodě zkoušela - tam mi to přišlo v pohodě, měla na sobě naducanou zimní bundu a ta taška se mi nezdála tak velká. Pak u stromečku mi trochu spadla brada:)). Osahala materiál, výztuž zad, jak je těžká … na testy bych se asi vykašlala, ono pokud vysloveně nekoupíš batoh od větví, tak asi špatný nebude.. Kolik měří a váží tvůj syn? moje holka měla 116 cm a cca 20 kilo (teď se vytáhla na 119) … No pokud není vysloveně drobeček, tak ji unese .. ´všem do tašky přijdou ještě desky na sešity, na učevbnice, na písmenka, penál … ![]()
Tak jí právě plánujeme k ježíšku.
Chtěla sem,aby to bylo překvapení,ale asi je fakt lepší jí zkusit.
Páťa má 116 cm a 19 kg.Je hubeňour,tak aby to všechno unesl.
Tak nějak byl i syn.A unesl ji.Nikdy si nestěžoval.Nejsem matka,ktera nosi aktovky.
Mi Topgal vyhovoval i prostorově.Měl starši typ,ale super.
Ja se budu rozhodovat mezi Topgalůem a Emipem.A pokud pujdu do Emipa,tak jsem prto,že Vojta je ještě menši než Mirda.
aLE ŘAŠIT TO BUDU PO ZAPISU AŽ BUDU VĚDĚT,ŽE JDE OPRAVDU DO ŠKOLY
Capslok,pardon
Dana26 píše:
Nejsem matka,ktera nosi aktovky.
Já teda jsem matka, co nosí aktovky - a člověče, je to docela záhul i pro mě ![]()
Ráno do školy dceru vozím, odpoledne chodí občas sama - máme to asi kilometr a je pěkně zplavená ![]()
Ale kluk bude větší silák, rychle zesílí.
Jde o to, aby zbytečně netahali větší zátěř, než je nutné a neničili si záda.
ahoj, s konkrétní aktovkou neporadím, holky mají leasyn a jsou spokojené. ale:
Baghiro,pokud ma měl manžel cestu vozil ho.On to ma do školy 10-15 min.Spíše 10.Já do práce půl hodiny.A když jdu s nakupem,mladšim ditkem tak už mi nezv´byvala ruka.
Dana26 píše:
Baghiro,pokud ma měl manžel cestu vozil ho.On to ma do školy 10-15 min.Spíše 10.Já do práce půl hodiny.A když jdu s nakupem,mladšim ditkem tak už mi nezv´byvala ruka.
No kdybys viděla mně - jsem profesionální chobotnice
Jednou rukou tlačím kočár s mladší dcerou a ještě držím tašku, v druhé táhnu na vodítku 35ti kilovýho labradora:) )kolikrát ještě jím a telefonuju a držím za ruku starší holku - a neptej se, jak to dělám:))))))
Já to nemyslela špatně, jen že zkrátka já jsem ta matka, která tu tašku, pokud má možnost, prostě dítěti nese, i kdyby ji měla nést v zubech. To nebylo myšleno špatně.
Teď jsem jí byla potěžkat i s učením a mám cuky ji zvážit, fakt je to těžký:( No, zkrátka, kdybych vybírala teď, šla bych do „míň vymakané“, ale lehčí.
To je právě to Emipo.Ale taky mi přijde menší.
Počkej až ji úpatěžkaš za rok,za dva
občas přemyšlim co tam nosi
Ahojki, holka mi jde do školy teda až v září, má 110 cm a 17 kg, takže už teď vím, že do první třídy koupím Emipo,,, vlastně už jednu Emipo máme doma z bazárku za 200,– na hraní a je suprová. Od druhé třídy nebo prostě jak nastane čas jí pořídím jednu z těch dvou z odkazu zakladatelky, zatím to vypadá na Topgal, ale myslím, že je to dost jedno, nejsou tam velké rozdíly. A.
Tak mi měli pro oba dva v první třídě tu cool, ale ten typ, co je vpravo, né ten Chery. Taška je to hezká, je pravda,že jsme měli s velkým plastovým obrázkem a ten nám trochu napraskl. V druhé by jim určitě ještě vydržela. My jsme pořizovali do druhé Topgal http://www.topgal.cz/…65/D---Navy/, chtěl už s takovým podobným vzorem jako brácha, tomu staršímu taky Topgal, ale tu už nevyrábí. Z mého pohledu ten Cool už třeba do třetí bude malej a tu Topgal, co jsi psala ty měla kamarádky holka až do pátý. Ale třeba ten můj starší oddělal každý rok jednu tašku. Tak záleží na dítěti. Ale za mě ten Topgal vydrží déle, ale zase u drubného dítěte je to vagon. Já mám děti velké, tomu co jsou mu 4,5 má asi 120 cm a 25 kg a to nemá ani ten váš skoro školák. A ještě tažky dětem zásadně nenosím!!!
Právě,taky mi šlo o to,aby to nebyla taška na rok.
Mirda ma slibenou novou na přisti rok,pokud se vrati sem do školy.