Tchán u nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
26.3.13 20:41

Hele, a sehnat mu na ty měsíce třeba nějaký pronájem pokoje, aby nemusel oxidovat ve vašem 2+1 by finančně utáhnout nešlo? :think:

Ultimatum doporučuji dát pouze v případě, že jsi připravená ho splnit. A to by fakt znamenalo přestat se snažit o mimčo, pokud nesníš o osudu samoživitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.3.13 20:47

Dobre, ultimatum splni 1. rok a pak dite a tchan opet 1× rocne na treba 6 mesicu.
Nejaky najem po dobu jeho pritomnosti v CR v nejakem blizkem byte? At tedy chodi na navstevu.
Nebo kdyby dopo vcymazl ven a vratil se v podvecer… ale furt likvidovat 1 pokoj a jeste se nechat obsluhovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
26.3.13 20:51

Ahoj, teda fakt tě lituju. Mít doma 3 měsíce naveženýho takovýhleho chlapa to bych se pak nejmíň stejnou dobu léčila v Bohnicích. Ne vážně, zkusila jsi to takhle vylíčit i manželovi? Měl by tě pochopit. Máte malý byt, to ty 3 měsíce nemůžete mít žádné soukromí.
http://lb3f.lilypie.com/…/BFx6dT9.jpg :

http://lb3f.lilypie.com/BFx6p1.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.13 21:00

To uz jsem taky zkousela, ze jsem rekla manzelovi, at mu zaplati hotel nebo pronajem. To nechtel, on ho chtel mit u sebe. Bohuzel, jak vyrustal bez matky a bez nakeho vzoru vztahu mezi rodici, manzely, tak nechape potrebu soukromi. A navic je jeho otec prave silene nesamostatny, pasivni a liny. Porad doufa, ze se o jeho zabavu bude starat nekdo jiny, nejlepe syn. :cert: Leda, ze bych pozadala svoji mamu, aby tady s nama na 4 mesice bydlela, aby manzel videl jake to je :mrgreen: Ovsem to nezarucuje, ze to zafunguje, protoze muj manzel me rodice miluje :lol:

• Citovat
  • Upravit
11559
26.3.13 21:04

Tchan zbytek roku prezije jak?
Vim, ze to nepomuze, ale venku se o sebe nejak postara (asi).
Tipuji Spanelsko, nebo U. S.A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
26.3.13 21:05

Tak to bych nedala 3 měsíce tu mít tchána nebo někoho jinýho
zakladatelko pořádně si to promysli. pokud to teď povolíš tak ho tam máš takto každý rok. s dítětem to bude ještě horší a co až se dědeček rozhodne vrátit do ČR? taky ho tam můžeš mít nastálo když vám to tak hezky jde o prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
26.3.13 21:16

Tak mu řekni, že si k vám na stejnou dobu nastěhuješ svou maminku :mrgreen: Teď vážně, chápu, že se chce vidět s otcem, i když to byl špatný otec. Možná má teď tvůj manžel pocit, že můžou dohnat a napravit to, co jeho otec kdysi pokazil. Ale měl by brát taky ohledy na tebe. Pro tebe je tchán vpodstatě cizí člověk, ale jsi to ty, kdo je s ním celý den doma a stará se o něj, když je tvůj muž v práci. Na tvém místě bych se o něj odmítla starat. Ne že bych mu nedala oběd, když stejně vařím, ale nebudu mu to nosit až pod nos. Klidně manželovi řekni, že na tu dobu, co tam bude tchán, pojedeš k rodičům, protože se prostě nezvládneš o něj starat tři měsíce. Ale ultimátum „buď já nebo táta“ mu nedávej, pokud nejsi připravená ho splnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.3.13 21:18

@LuckaPt Jo, taky mě napadlo, že by mohla zafungovat úvaha, že „ženská na mateřský stejně nemá co dělat a je furt doma, tak může bejt ráda, že tam s ní tatínek je.“

A k tomu pronájmu existuje možnost, že bys tam byla po dobu pobytu tatínka ty (případně s mládětem) :mrgreen:

Nějaká domluva třeba přes kamarády by možná nebyla? Myslím, že řada šťastně ženatých mužů mu vysvětlí, jak by dopadli, kdyby přivedli na čtvrt roku na návštěvu tchána nebo ještě lépe tchyni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.3.13 21:56

Nečetla jsem celou diskuzi.
Jednak je potřeba promluvit si s manželem, říct, že tě to stresuje, pokud se snažíte o dítě, tím spíš.
Druhak bych kolem tchána fakt neskákala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
26.3.13 21:58

Tak to je těžká situace, já chápu tebe, ale zároveň i tvýho partnera, vůbec nevím, co bych dělala. Asi bych se poohlídla po jiném bydlení, větším, nastavila nějaké pravidla, která budou vyhovovat oběma stranám. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12978
27.3.13 10:38

No ale píšeš, že manžel je celý den v práci a společnost mu děláš ty..tak v tom případě nechápu, proč když přijel za synem, tak se mu nevěnuje.

Já bych se možná rozhodla pro tichý bojkot - jakože ANO, chceš ho tady mít, já NE..takže až přijede budu se doma zdržovat co nejméně - pokud to bude přes léto, je to výhoda můžeš být venku atd..takže by odpadlo koukání na tchána v pyžamu a vyvařování mu atd..Hodně moc bych omezila péči o starce a domů se vracela až s manželem s tím, že :tak tady ho máš a starej se - je to tvůj otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
27.3.13 14:02
@Lizbeth píše:
No ale píšeš, že manžel je celý den v práci a společnost mu děláš ty..tak v tom případě nechápu, proč když přijel za synem, tak se mu nevěnuje.Já bych se možná rozhodla pro tichý bojkot - jakože ANO, chceš ho tady mít, já NE..takže až přijede budu se doma zdržovat co nejméně - pokud to bude přes léto, je to výhoda můžeš být venku atd..takže by odpadlo koukání na tchána v pyžamu a vyvařování mu atd..Hodně moc bych omezila péči o starce a domů se vracela až s manželem s tím, že :tak tady ho máš a starej se - je to tvůj otec.
:potlesk: To by mohlo pomoct a ještě bych si každý víkend udělala menší mejdlo :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.13 17:49

Holky diky moc za nazory a rady. Prave, kdyz jsem si uvedomila, ze hrozi, ze tu bude kazdy rok 3 mesice, tak jsem opravdu premyslela i o rozvodu. Ale asi ted zkusim teda jeste jinou taktiku a vyhlasim skryty bojkot :cert: Zaprve se pokusim co nejvice casu travit bud s rodicema a sourozencema a mozna pojedu k mori a rozhodne nebudu na telefonu kazdy den s manzelem a po telefonu mu radit, kde co je a kde co ma a jak ma co uvarit. Zadruhe kdyz tu teda budu muset byt, tak se budu snazit vracet domu z prace ve stejnou dobu jako manzel a nebudu umyvat nadobi, ktere tchan za cely den zaspinil a neumyl. Zatreti kdyz nahodou budu doma, budu vypinat televizi a ovladace schovam :mrgreen:. Tu a tam ho zapojim do uklidu, dam do ruky smetak, smeti na vyneseni apod. Jako ze slusnosti ho budu brat jako navstevu maximalne 2 tydny, ale vic ne. Ze se bude nudit, mi je uplne jedno. :cert: Plan bude ho unudit a chtit po nem, aby si svuj binec uklizel, aby nakonec chtel sam odjet domu. Minule se nudil, neprivezl si ani knizku, ani zadne obleceni, vubec nic. Manzel mu kupoval trenky a ponozky. :cert: Cekal jenom, ze ho nekam vezmem na vylet kazdy druhy den. :cert: :pocitac: Snad to zabere a priste sem nebude chtit.

Ja nechci vypadat, jako ze nemam uctu ke starsim lidem nebo k tchanum. Kdyby nekdo z rodiny, kdo vedl sporadany zivot, tvrde pracoval a vychoval dobre dve deti, treba onemocnel, nebo potreboval pomoc, to je neco uplne jineho. Ale nesnasim, kdyz si nekdo znici svuj zivot alkoholem a drogama, o deti se poradne nestara, poradne nepracuje, nema zadnou aktivitu, zadny program v zivote, zije jak jeskynni muz, a ve stari vyuziva sve deti a jejich rodiny, aby mu delali zabavu a staraly se o ne a vyplnovali jeho cas. A kdyz ne, tak ma depresi, obcas se pokusi o sebevrazdu, aby ho kazdy litoval a utesoval :oops: :cert: :oops: :cert: Manipulaci a vyuzivani uplne nenavidim. :pocitac:

Budu vdecna za jeste nejake jine prakticke rady k memu bojovemu planu. :cert: Proste kdyby nebyl tchan, tak mam jinak uplne super manzelstvi :( :,(

• Citovat
  • Upravit
3379
27.3.13 18:36

Nezlob se na mě, ale od tchána je to dost sobecké se vám naverbovat do domácnosti na tak dlouhou dobu a „starejte se“ nerespektovat soukromí a chod domácnosti. Mámli být upřímná, tohle bych nedala. Může to dost nabourat vaše manželství, i to si tchán zřejmě neuvědomil (což už se dle Tvých příspěvků vlastně prvním krokem stalo).

S manželem bych hodila HODNĚ VÁŽNOU ŘEČ, jelikož by Tě jako manžel měl respektovat s tím, že nesouhlasíš s tím, aby tchán u vás trávil takovou dobu, že jsi ochotná ho tady mít např.14dní (dávám jen příklad), ale na další pobyt, ať si najde dočasný podnájem pokoje, či ubytovnu.

Pokud by tedy manžel nesouhlasil s nějakým kompromisem, což si myslím, že by ke kompromisu dojít mělo, tak bych mu řekla: " v pořádku, nerespektuješ mou prosbu, tak já v tom případě půjdu na dobu pobytu Tvého otce u nás bydlet k mým rodičům a uvědom si, že je to začátek konce našeho manželství". Řekla bych mu to v klidu, a víc bych to nepitvala. Asi nějak podobně bych to řešila já. Nenechávala bych se odsunout do kouta manželovým rozhodnutím a rozhodně bych nechtěla nikoho 3měsíce živit a dělat mu au-pair. Na to nemáš ani čas ani peníze, že?

Ale v první řadě je Tvůj tchán silně bezohledný. Neřeknu, kdyby to byl např. rodinný dům o 5ti cimrách, ale ve dvoupokojovém bytě, s tím bych nesouhlasila a můj odpor k tomuto bych neváhala dát rozumným způsobem najevo. Dnes je jiná doba, prostě mladý sami, starší generace sama.

A to nemá tchán finance na to, aby si tady zaplatil dlouhodobější pobyt někde blízko vás? Přeci k vám nepojede s prázdnou peněženkou, ne? Jak to probíhá? Dává vám něco na jídlo nebo tak? Koupil něco nebo dal Ti peníze se slovy „koupíš, prosím Tě flák masa?“ nebo podobné fráze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.13 18:52

@Yvonne No prave, ze nedava zadne finance. Nic nenakoupi, na nic neprispeje, nikdy nerekne „tak dneska zvu vas ja do restaurace“. Pritom vim, ze nake penize s sebou mel posledne. Ale kdyz bylo nakoupeno, co by si svoje penize utracel. ze. :oops: Nikdy ho nenapadlo, neco zaplatit, na neco prispet. Problem je, ze kdyby mi bylo 25 asi bych se opravdu rozvedla a to hned i kdyz manzela miluju. Ale mne je 38 a jestli se ted rozvedu, uz podle me nebudu mit zadne deti. :,( A dite chci ted hodne, je to nase priorita s manzelem a manzel chce taky a hodne se tesi, ale eventualni pobyt tchana u nas to zase narusuje a cele nase manzelstvi. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky