Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekni to tchánovi do očí. Slušně a naplno a chlapovi bych důrazně řekla že ještě jednou tady bude tchán nakvérovaný přes Tvou nevoli, tak odejdeš, že žít takhle nebudeš. Tady nějaké,, já ho miluji,, není na místě, když vám situace s tchánem zničí rodinu. Zřejmě má tchán klíče od bytu, takže buď ať je vrátí nebo vyměnit zámek. Vůbec nechápu Tvého chlapa, že tohle dopustí. Neboj se ozvat, věř že udělat pořádný vichr není na škodu. Vy budete se ve svém bytě omezovat? No to bych ukázala chlapům, jak by se věci měly
. Tohle je fakt síla
![]()
Postupně zesiluj a dělej dusno. Ne výbuchem zničeho nic ale dej jasně najevo tchánovi, že chceš, aby odešel.
Nevím, proč to řešíš jen s manželem, když to nepomáhá. Tchán zjevně neví, že je na obtíž. Mluv se všemi na rovinu i za cenu problémů a vyjednej si s vlastími rodičí únikovou cestu.
Nebo najdi velmi laciný podnájem a navrhni manželovi, že se odstěhuješ Ty. Aby Ti trochu přispěl. Mimi by mohlo tchána rušit.
Přitvrď.
Máš hodně blbého manžela a sama jsi měkká. Hloupému prostě musíš napovědět at trknout, jak praví přísloví.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Koukám, ze nejsem jediná, kdo má stejný problém. Jak to vše u vás dopadlo? Momentálně u nás taky bohužel bydlí tchan. Je hodnej, sem tam umyje nádobí, ale ještě ani nenakoupil a neprispel. Zatím teda nemá práci(chodí mu socialka), kterou údajně hledá, ale moc tomu nevěřím, když většinou hraje cely dny xbox 🤦♀️ 😂 jde mi spis o to, ze se nechci o nej starat, je dospělej a zdravej. Ale nechci byt zas zla, ach jo. Jinak začalo to tím, ze ho na nějakou dobu zavřeli kvůli nějaké rodinné události do psychiatrie, kde nějakou dobu pobýval a pak ho pustili a hned ze bude bydlet s námi atd. Nevadí mi to par dni, to se dá přežít, ale mám už pocit, ze se začíná u nás zabydlovat a mne se to přestává líbit.. jsem kvůli tomu nervni a vztekla. Co mám prosím dělat? Moc děkuji za rady (nechci kvůli tomu přijít o přítele)
Jo a snažíme se o mimi, ale v tom stresu to proste nejde
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Koukám, ze nejsem jediná, kdo má stejný problém. Jak to vše u vás dopadlo? Momentálně u nás taky bohužel bydlí tchan. Je hodnej, sem tam umyje nádobí, ale ještě ani nenakoupil a neprispel. Zatím teda nemá práci(chodí mu socialka), kterou údajně hledá, ale moc tomu nevěřím, když většinou hraje cely dny xbox 🤦♀️ 😂 jde mi spis o to, ze se nechci o nej starat, je dospělej a zdravej. Ale nechci byt zas zla, ach jo. Jinak začalo to tím, ze ho na nějakou dobu zavřeli kvůli nějaké rodinné události do psychiatrie, kde nějakou dobu pobýval a pak ho pustili a hned ze bude bydlet s námi atd. Nevadí mi to par dni, to se dá přežít, ale mám už pocit, ze se začíná u nás zabydlovat a mne se to přestává líbit.. jsem kvůli tomu nervni a vztekla. Co mám prosím dělat? Moc děkuji za rady (nechci kvůli tomu přijít o přítele)
Zaukolovat. Jakypak xbox? Povysavat, povesit pradlo, prinest nakup…
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Koukám, ze nejsem jediná, kdo má stejný problém. Jak to vše u vás dopadlo? Momentálně u nás taky bohužel bydlí tchan. Je hodnej, sem tam umyje nádobí, ale ještě ani nenakoupil a neprispel. Zatím teda nemá práci(chodí mu socialka), kterou údajně hledá, ale moc tomu nevěřím, když většinou hraje cely dny xbox 🤦♀️ 😂 jde mi spis o to, ze se nechci o nej starat, je dospělej a zdravej. Ale nechci byt zas zla, ach jo. Jinak začalo to tím, ze ho na nějakou dobu zavřeli kvůli nějaké rodinné události do psychiatrie, kde nějakou dobu pobýval a pak ho pustili a hned ze bude bydlet s námi atd. Nevadí mi to par dni, to se dá přežít, ale mám už pocit, ze se začíná u nás zabydlovat a mne se to přestává líbit.. jsem kvůli tomu nervni a vztekla. Co mám prosím dělat? Moc děkuji za rady (nechci kvůli tomu přijíto přítele)
Takže předpokládám, že bydlí u syna, svoji nejste.
@hanka.br. Bydlí u nás, byt je náš. Už kvůli tomu “odpocivam” u mamky na par dni
@PaníBovaryová pomáhá občas, ale pak jakoze hraje, ze už nemůže a tak. Nevím proste, už jsme mu i říkali, ze je na čase aby šel aspoň do pronajmu nebo někam se osamostatnit ale ze by zvedal pr**l a fakt si to bydlení hledal to ne.. jak pubertak
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová pomáhá občas, ale pak jakoze hraje, ze už nemůže a tak. Nevím proste, už jsme mu i říkali, ze je na čase aby šel aspoň do pronajmu nebo někam se osamostatnit ale ze by zvedal pr**l a fakt si to bydlení hledal to ne.. jak pubertak
Kolik mu je?
Pardon, mám to tu dvakrát ten komentář a nechápu proč je příspěvek anonymní, nějak mi to tu blbne tak se omlouvám 🙈
@ElissN píše:
@hanka.br. Bydlí u nás, byt je náš. Už kvůli tomu “odpocivam” u mamky na par dni
On přišel o byt? Že žije u vás?
@topazio nechce bydlet v bytě, kde býval protože mu připomíná zesnulou mamku bohužel. Je to složitý tohle všechno zas nemůžu říkat důvěrný věci ![]()
Dobry den, take bych se pridala do tohoto tematu…
. nemate na to nejakou radu nebo pomoc? Dekuji vam damy.
Mam pritele a s nim cekam druhe dite, prvnimu je rok a pul, jenze problem je to ze k nam do bytu 2+1 jezdi neustale tchan, ktery sedi v jedne mistnosti a nehne ani prstem. Spime v pokojicku kvuli tomu. Mame ho tu kazdy mesic vetsinou to jsou 3 tydny, je to dle jeho prace. Mam brzy rodit a pritel me nechape ze chci aby jsme byly sami nedokaze mu nikdy nic rict. A pokud mi neco slibi tak jemu rekne opak. nemam si s tchanem co rict a jsem s nim neustale doma sama a jeste k tomu dite do toho, pritel je v praci prevazne. Tchan se nevykoupe ani jednou za tu dobu a o obleceni nemluvim, prespava v praci a kdyz neni tam, tak je tu. Penize si skudli, vnoucatku nekoupi nic. A jit do najmu je pro nej taky moc. Penez. Neustale mam s pritelem dohady a nejhorsi je ze kdyz uz jsem v tom stavu ze reknu bud ja nebo jeho otec neodpovi mi. Tchan je clovek co se vzdal zivota, ale nici rodinu jinde. Uz nevim co si pocit. Mam to takhle uz druhym rokem a nezvladam to. Jenze pritele miluji, kdyz tu neni jeho otec tak se mame krasne, jak prijede tak ho navrkava a nejen ja ale i tchyne ktera s nim nezije a ma rodina to nechape. Jenze at reknu co reknu jeho otec se vzdy vrati jako by nic