Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo, to bych teda nedala. Proč je u vás vždycky takovou dlouhou dobu? Manžel nechápe, že ti to hodně vadí?
Ahoj, dost s teou soucítím. Je to hrozné, když se člověk dusí ve vlastním bytě a necítí se v něm příjemně, právě naopak. Normálně bych manželovi řekla, že ať tu teda je, ale pouze za určitých podmínek.(přispíat na nájem, na domáctnost, na jídlo).A pokud se mu to nebude líbit, tak prostě to rezolutně odmítnout!
A nemáš ty kam jít, na tu dobu? Třeba že bys bydlela ty 3 měsíce u rodičů? Aby si to manžel taky zkusil??
Troufam si odhadnout, ze takhle to manzel nejspis neslysel…
Asi by mel.
A jestli ano a pres to trva na „navsteve“, tak je to na povazenou.
Pokud by mel tchan nastaveny nejake mantinely, bylo by to snesitelnejsi?
Ale muze se stat, ze do budoucna u vas bude bydlet trvale…
Šmajra, proč takovou dobu? přežít třeba týden se dá, ale néé 3 měsíce.. nedala bych, ani kdyby byl vztah v pohodě…
určitě bych promluvila s manželem, protože tohle je moc, navíc v tak malém bytě ![]()
Ahoj,
no, to bych taky nedala
. Představ si, až budeš mít dítě, že se při všem tom shonu budeš starat ještě o tchána a v tak malém bytě, hrůza. O tom, že by tam byl tři měsíce, o tom ani nemluvím.
Měla by ses poradit s manželem, že takhle to opravdu nejde do budoucna, taky budete potřebovat trochu soukromí. Prostě se domluvit, že to zkrátíte na míň, max. třeba na 14dní. Já chápu, že je to jeho otec, že ho má rád, ale měl by si manžel uvědomit, že teď má rodinu, o kterou se musí starat a že takhle ve třech to nejde.
Tak držím palečky, aby to dobře dopadlo.
Tak to bych chtěla po chlapovi, jestli chce tatínka, tak ať koupí barák a pak se krásně můžete míjet ![]()
takhle je to hodně jednostranně omezující… řešila jsi to s ním? to že předem očekáváš, že neustoupí, neznamená, že tuší, jak se cítíš ![]()
Hele návštěva ve dvoupokojáku na 3 měsíce - to bych nedala, ani kdyby to byla moje matka a já jí měla fakt moc ráda, tak na tak dlouho, to fakt ne. Prostě řekni manželovi, že to nedáš, zkus mu to vysvětlit a kdyby to nepochopil a tchán přijel, zkusila bych nastolit svoje podmínky - tatínku, kolik nám dáte na nákup? Ne, běžte se umýt…ne opravdu chci abyste se umyl, jste u nás na návštěvě a já chci abyste se myl každý den, pokud vám to nevyhovuje, tak můžete odjet. A pokud by to nepomohlo, normálně bych se odstěhovala já - k rodičům, na hotel… to už by manžel musel pochopit.
To je fakt strašný…už i to, že plán nějaké dovolené padá, jen abych lítala kolem tchána a 3 měsíce na něj čuměla. Rázně bych si s manželem promluvila, pokud by neslevil, zařídila bych se třeba odstěhováním k rodičům. Jako vydržovat si starýho chlapa v 50m2 3 měsíce, tak to je síla. 14 dní by bylo moc!!!
Ale co vyresi odstehovani se pri kazde navsteve tchana? A az bude dite, tak 3 mesice uvidi tatu obcas?
Ty jo, s timhle vyhledem si to dite stejne tezko poridite…
@Ivan PPZ no vyřeší to, že si možná manžel všimne - když nebude nikdo prát, vařit a nakupovat, že tohle není to pravé. A pokud by to nepochopil, asi bych přemýšlela, jestli je to ten pravý k založení rodiny, protože jeslti mu teď nepřijde blbé mít otce ve 2+1, co bude třeba za 10let až tam budou děti dvě a otec bude o deset let starší
No, přestala bych se snažit o mimino, dokud se toto nevyřeší a nebude fungovat tak, aby to pro tebe bylo aspoň přijatelné.
Ona je totiž pravda, že když si někoho vezmeš, bereš si i všechny jeho příbuzné. A vztahů, které se rozpadly kvůli tchánovcům, není zrovna málo. S mimčem budeš už případný odchod řešit těžko.
Ani ten nejskvělejší chlap nezaručí dobrý vztah, pokud bude upřednostňovat svého tatínka před tebou a stát na jeho straně.
Přesně tak, máme taky dvoupokojový byt a tchána ani nikoho cizího bych tu tak dlouho nesnesla… To teda ani náhodou. Já jsem dost citlivá na soukromí, to bych se sebrala a šla bydlet jinam, alespoň na tu dobu.
To přeci manželovi nemůže připadat normální, v takovém bytě a na tak dlouhou dobu!!! Neříkám třeba v rodinném domě, to by se možná snést dalo, ale takhle??
Jee holky, diky moc za reakce. No problem je, ze tchan bydli v jinem state a muze se se synem videt jen jednou za rok, maximalne dvakrat. Financne je to dost narocne. I kdyz manzel za nim muze jet, tak asi jednou za rok taky na tyden, dva. Predtim se spoustu let nevideli kvuli okolnostem. Je to trochu dost komplikovane
. No prave jsem chtela vedet reakce jinych zenskych, co s tim. Mne by treba mesic nevadil, i kdyz i to je moc, ale da se to prezit. Ale 3 mesice mi prijde uz hodne. Ja pravdepodobne pojedu k rodicum. Ale dneska jsem si nak uvedomila, ze to takhle bude asi kazdy rok a to me nak vzalo
Manzel ma bohuzel pocit, ze se musi o chudaka tatinka starat jak o miminko. Je to strasne skoda, protoze to je opravdu jedina vec, ktera nas rozdeluje. My jsme se o tom uz vicekrat bavili a i hadali. Ale nic s nim nehne. Nevim, jestli mu mam dat ultimatum, bud otec tady maximalne mesic jednou za rok, nebo odchazim ![]()
Ahoj, potrebovala bych poradit a uvitam vase reakce pokud mate podobne zkusenosti, pokud ne, uvitam i jiny pohled. Mam celkem dobre manzelstvi a dobreho manzela, momentalne se snazime o mimi. Jediny vetsi problem, ktery mam je muj tchan. Muj manzel vyrustal bez matky jen s otcem, ktery spoustu let pil a bral drogy a o sve deti se moc nestaral. Nekolikrat se i pokusil o sebevrazdu a pripravil memu manzelovi dost blbe detstvi. Muj manzel se diky bohu postavil na vlastni nohy a je uplne jiny, nikdy by se alkoholu nedotkl. Je zodpovedny a laskyplny. Muj problem spociva v tom, ze tchan zije daleko od nas a ted hrozi to, ze u nas bude kazdy rok tak 3 mesice (jakoze na dovolene) bydlet u nas v nasem malem dvoupokojovem byte.
Z cehoz jsem dost zoufala. Manzel z tohoto neustoupi, ma pres vsechno sveho otce rad. Muj tchan neni vylozene spatny chlap, ale me dost vadi jeho dlouhodoba pritomnost u nas. Ma takovou mentalitu „vsechno mi dejte, udelejte za me, naservirujte, ja nechci hnout ani prstem“. Kdyz tu byl naposled, byl tu 5 mesicu a ja z toho byla silene ve stresu. Skoro kazdy den lezel v pyzamu na gauci a doslova od rana do vecera se dival na televizi. Do sprchy chodil jednou za 3 dny. Ja travila spoustu casu s nim sama, protoze manzel chodil z prace az vecer. Jeho pritomnost me dusila. Stylizoval se do pozice stareho nemocneho starce (je mu 67), pritom nema ale zadnou vaznou nemoc a veskere problemy, ktere ma, jsou z alkoholu a drog, ktere driv bral. Za celou dobu si na nic financne neprispel, my jsme ho celou dobu zivili, prestoze mel s sebou nake penize, nenapadlo ho nekdy je pouzit na nejaky nakup apod. Kdyz jsem manzelovi prala k narozeninam a davala mu darek, tchana nenapadlo, ze by mu taky mohl poprat a dat svemu synovi darek. Sveho manzela miluji a kdyz jsme spolu, tak mame spoustu krasnych chvil v nasem manzelstvi. Ale jeho otec nase manzelstvi rozdeluje. Ted by tu zase mel byt 3 mesice v lete, to znamena, zadna dovolena
Navic se snazime o mimi, nejsem nejmladsi, a to bude znamenat 3 mesice stop snazeni. Vubec nevim, co mam delat. Presto, ze manzela miluji, nekdy myslim na rozvod. Kdyby tchan u nas byl 3 tydny tak by mi to nevadilo, ale vypada to na 3 mesice kazdy rok
Navic v obdobi, kdybych byla tehotna nebo na materske. A to nevim, jestli dam…Diky za vase pripadne rady.