Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@topazio nechce bydlet v bytě, kde býval protože mu připomíná zesnulou mamku bohužel. Je to složitý tohle všechno zas nemůžu říkat důvěrný věci ![]()
@ElissN píše:
@SAJ kolem 50, teď přesně nevím
Takže docela mladej chlap, skoro dvacet let pracovní kariéry před sebou. Doporučuji tlačit na partnera, aby věc vyřešil a aby pomohl otci sehnat vlastní bydlení. Nejsi manželka, takže tvoje manévrovací pole je omezené a určitě bych v této situaci neuvažovala o dítěti.
@SAJ Děkuji za radu. Nějaké byty mu sehnal, ale vždyť je dospelej musí si to obehat sám, horší je, ze mu vyhovuje u nás “neplacení”
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová pomáhá občas, ale pak jakoze hraje, ze už nemůže a tak. Nevím proste, už jsme mu i říkali, ze je na čase aby šel aspoň do pronajmu nebo někam se osamostatnit ale ze by zvedal pr**l a fakt si to bydlení hledal to ne.. jak pubertak
Tak jemu nic nechybí, tak co by se namáhal že jo. Xbox by zmizel, a jemu bych řekla natvrdo, aby si už koukal sehnat práci+ bydlení. Že u vás to donekonečna prostě nejde. Pomohli jste mu tím, že u vás mohl na čas zůstat, ale on to pochopil asi tak, že u vás bude napořád.
@ElissN píše:
@SAJ Děkuji za radu. Nějaké byty mu sehnal, ale vždyť je dospelej musí si to obehat sám, horší je, ze mu vyhovuje u nás “neplacení”
No a ty do toho nemáš, co mluvit? Píšeš, že byt je váš, znamená to, že jsi jeho majitelkou? Nějak jste se domlouvali, než se tchán nastěhoval, nebo jste nemluvili o tom, na jak dlouho to je, jak bude přispívat?
@ElissN píše:
Jaký neplacení? Vyčíslit podíl na energiích a jídle, stanovit povinný podíl na domácích pracech a vyžadovat oboje. A pokud platíte nájem, tak i podíl na nájmu.
@hanka.br. píše:
Takže předpokládám, že bydlí u syna, svoji nejste.
Proč automaticky předpokládáš, že byt je chlapa?
Zajímalo by mě jak to dopadlo u zakladatelky a pak u té další. Ty jsi vyklidila pole, takze tchán má svatý pokoj ![]()
Pokud bydlel v bytě s matkou a ta teď zemřela, mela bych pochopení. Jako jasně že dospělý chlap žijící s matkou není standardní model a je podezrelej, ale jemu se obrátil svět vzhuru nohama.
Jak je u vás dlouho? Chce to sednout a promluvit si co dál, že u vás může být ještě např. Měsíc. Co ten byt. Zrekonstruujete ho, vymalujete, dáte nový nábytek a bude tam bydlet? Nebo se po dědickému řízení prodá? Řešit prostě co dál. Jeho syn at to s ním řeší, ty nejsi snacha tak buď bokem.
A rada pro tebe? Jednou tu někdo radil ztrátu orgasmu. Prostě i když ho máš, dělej že ne. A partnerovi si smutně povzdechni, že se prostě nemůžeš uvolnit když je tchán vedle v místnosti. Muž dlouhodobě nesnese když není schopen partnerku uspokojit. Ja bych to zkusila.
Tohoto by mi bylo líto, předchozí 2 tchany bych vynesla v zubech. Tvl co to je nacpat se někomu na 3 mesice do 2+1??
@Janli píše:
Jaký neplacení? Vyčíslit podíl na energiích a jídle, stanovit povinný podíl na domácích pracech a vyžadovat oboje. A pokud platíte nájem, tak i podíl na nájmu.
přesně, ať 50letý tchán hezky zaplatí všeho třetinu, a doma má povinnosti, on se ještě rád odstěhuje sám - navíc tady má svůj byt, takže má kam - beztak tam musí platit nájem a zálohy, takže hájení skončilo, tatíčku pá pá
Nenechala bych ho platit nic, řekla bych mu, že má třeba měsíc a stěhuje se…protože jak začne přispívat, už se nehne nikdy…chápu, že nechce do bytu, kde mu to připomíná zemřelou ženu…ale nějak to řešit musí…tak ať byt prodá nebo jde do jiného nájmu…jestli je mu kolem 50, ta přeci u vás nebude napořád…no bude, pokud budeš mlčet…já bych teda nemlčela a odmítla s ním dál bydlet…tohle mu naprosto vyhovuje…neplatí nic, má full servis a x box k tomu…ten by letěl jako první…kdo platí ten byt, ve kterém není?
@Janli píše:
Proč automaticky předpokládáš, že byt je chlapa?
Protože si neumím představit, že se jí - pokud by byla majitelka bytu - nikdo neptá na její názor.
@ElissN píše:
@topazio nechce bydlet v bytě, kde býval protože mu připomíná zesnulou mamku bohužel. Je to složitý tohle všechno zas nemůžu říkat důvěrný věci
Tak si ty byty vymente. Jak je velky?
@Monchichik ten byt zatím platí on, je to byt města, zítra se jde zařídit co a jak. Našli jsme mu aspoň pronájem pokoje, kam se údajně odstěhuje až zítra, ale slova nejsou činy ze, takže tomu zatím nevěřím. XBox je prave jeho, který si přivezl, nemůžeme mu do toho kecat. Ja občas bydlím u mamky, kde mám větší klid než v našem bytě 🙈 😂 no zkratka drze mi palce, ať to zítra nějak dopadne.
Jinak co se tyče placeni, tak mám strach, ze si zvolí variantu, ze raději bude platit nám a zůstane než jinde..
@Monchichik @hanka.br. Jsme v najmu a ve smlouvě jsme napsaný oba, ale je to proste mezi synem a otcem, proto se nechci do toho plést, ja mužu max jednat tak, ze dokud nezmizí on, tak zmizim ja. Díky bohu, ze už se tchan nebaví o politice a covidu jako tenkrát, to už by mi jeblo 😂 😂
@ElissN jo tak bych to vyřešila tím, že bych se odstěhovala já…ať si chlapci bydlí spolu sami…a hospodaří si taky spolu…