Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s prodloužením dodací lhůty objednávky od Tchiba
Minulý týden jsem na jejich stránkách objednala ve slevě mikinu pro syna, a zaplatila hned ten den. Přišel mi potvrzovací mail, že vše je OK a mikina přijde za 6-8dní. A dnes mám nový mail, že lhůta dodání se prodlouží o několik dní, a taky se prý může stát, že nebude doručena vůbec, že není už na skladě ![]()
Tak teď teda nevím, co mám očekávat - Kolik je jejich NĚKOLIK DNÍ
A jak je možné, že moje zaplacené zbožní TŘEBA NEMAJÍ NA SKLADĚ ![]()
Jak dlouho jste čekali na jejich zboží nebo jak se řešilo vrácení peněz za nedodané zboží ![]()
Děkuji moc.
Taky jsem teď objednávala, oni to posílají standardně, aby se právně pojistily - pro případ, kdyby ten další den, co se peníze na jejich účet zaúčtují, už to zboží nebylo. Ale štvou mě tím, že neposílají žádné potvrzení o tom, že platba přišla - prostě po více než týdnu od objednávky najednou přišel email, že zboží odesílají. Už tam neobjednám, nelíbí se mi přístup. Kamarádka tam nakupuje často a říká, že obvykle do 3 dnů posílají, tak nevím, asi smůla.
Taky mi není jasný, jakým způsobem ty objednávky rezervují, že nestáhnou zavčas ten výrobek z nabídky, pokud už ho na skladě nemají
Že mi něco nedodali se mi stalo snad jen jednou, peníze nechali načtené pod mým uživatelským jménem jako kredit - neposlali mi je na účet, ale já si je pak ‚vybrala‘ za čas s další objednávkou.
Já u nich objednávám hodně často. Také mám na cestě zásilku. Čekala jsem na každoroční slevy, ten den jsem hned objednala za více než dva tisíce a po týdnu se ozvali, že se omlouvají za zdržení mé objednávky a půlku věcí už nemají
Dneska by mi měl balík po 14 dnech od objednávky dorazit, tak snad . . . jinak mám vždycky zboží doma do tří dnů. Njn, blíží se Vánoce . . .
Takže dneska mi přišla zpožděná objednávka, chybělo tričko, ale bylo nafakturované, dál chyběla podprda, ta fakturovaná nebyla, takže podprdu pošlou a tričko už bohužel nemají, pošlou peníze zpět (cca za 14 dnů). To byla moje poslední objednávka u nich…
MOje sestra s nimi takhle bojuje casto… uz se ji i nekolikrat stalo, ze neco neprislo a jednou, ze ji stornovali objednavku jako neprevzatou(aniz ji vubec poslali), nasledne znovu vyskladnili a poslali, cele to trvalo mesic a byl z toho nakonec jen pulka veci…
Plati kartou… Kamaradka ze stejne vesnice si nechava posilat na dobirku a nikdy nemela problem… takze mozna je to cesta…
O peníze bych se nebála, je to velká firma, která si nemůže dovolit je „stopit“.
Já u nich teď objednávala poprvé a na nějakou dobu si zase nechám zajít chuť. Trvalo to strašně dlouho. 6-8 pracovních dní, to už jsou dva týdny, zboží posílají z Německa, takže to zase trvá… A ani z toho zboží nejsem až tak unešená. ![]()
můžeš si vybrat, jestli chceš peníze poslat na svůj bankovní účet nebo ti je nechají v kreditu tvého uživatelského účtu.
btw. tohle vše se dá dočíst na jejich stránkách, mají to tam docela přehledný.
mě naposledy taky namíchli. objednala jsem si jeden balík s dopravou 54,– jak měli tu akci. pak mi ještě zavrtalo v hlavě a objednala ještě dvoje tregíny tou říkají ve slevě, s tím, jestli mi je přidají do předchozího balíku, jsem objednávala před hodinou. druhý den mi přišel email, že to nejde, že už jsou balíčky rozjetý.
tak jsem ten druhý chtěla stornovat - a to prý už taky nejde, že ho nemám přijmout.
tak jsem si řekla, no co se dá dělat, přijala jsem ho - přišel dřív než ten první.
a byly v něm jen jedny. ty druhý už neměli, přitom když jsem je obj. tak na skladě samozřejmě byly, jinak by to nešlo objednat.
zpětně jsem koukala na informační email, že mi to psali, ale jsem si toho v záplavě mejlů nevšimla včas ![]()
jinak zatím s nima mám je dobré zkušenosti.
mag píše:
Takže dneska mi přišla zpožděná objednávka, chybělo tričko, ale bylo nafakturované, dál chyběla podprda, ta fakturovaná nebyla, takže podprdu pošlou a tričko už bohužel nemají, pošlou peníze zpět (cca za 14 dnů). To byla moje poslední objednávka u nich…
Tak mně taky jednou v zásilce neposlali tepláky na cvičení a to mi objednávku vyřizovali asi měsíc, než mi tu zásilku poslali
Tak jsem tam volala a oni si to tam odepsali a peníze mi připsali na můj účet pro další objednávku. Když jsem tam vracela bundu, která mi byla veliká, tak mi poslali peníze zpátky asi za 3 týdny. Nejlepší je si to zboží koupit přímo v tom jejich obchodě, je to ted všude, tam aspon není problém s velikostmi a vracením zboží.
Tak já objednávala před 10 dny taky zboží ve slevě,čekám hlavně na bundu pro dceru a doufám že teda dorazí,Já to raději předem neplatím,už se mi taky stalo že jsem měla objednané úložné boxy a přišly místo toho ručníky které jsem objednané neměla,tak jsem to poslala zpět i s tím papírem na vrácení ještě mi v meilu napsali že mi proplatí i poštovné že to mám okopčit a je to už 4 měsíce nemám ani boxy ani peníze a když jsem jim psala meil tak prý to je vyřízeno
haha,takhle jsem si snimi dopisovala skoro 2 měsíce
než jsem to úplně vzdala
MUFICE píše:mag píše:Tak mně taky jednou v zásilce neposlali tepláky na cvičení a to mi objednávku vyřizovali asi měsíc, než mi tu zásilku poslali
Takže dneska mi přišla zpožděná objednávka, chybělo tričko, ale bylo nafakturované, dál chyběla podprda, ta fakturovaná nebyla, takže podprdu pošlou a tričko už bohužel nemají, pošlou peníze zpět (cca za 14 dnů). To byla moje poslední objednávka u nich…![]()
Tak jsem tam volala a oni si to tam odepsali a peníze mi připsali na můj účet pro další objednávku. Když jsem tam vracela bundu, která mi byla veliká, tak mi poslali peníze zpátky asi za 3 týdny. Nejlepší je si to zboží koupit přímo v tom jejich obchodě, je to ted všude, tam aspon není problém s velikostmi a vracením zboží.
Hmm, tak koukám, že už u Tchiba neobjednám na dálku
. Loni i letos má syn od nich kombinézy/soupravy, které mi ale kamarádka koupila v Praze v prodejně. Tak jí budu otravovat na další nákupy, je to asi jistější
Na jaře jsem kupovala ve slevě termobundu a vše proběhlo v pořádku, tak jsme věřila i teď mikině ![]()
Díky všem za odpovědi a špatné zkušenosti s nimi
No, počkám ještě týden, a potom koupím synovi mikinu někde jinde a budu požadovat peníze na svůj účet zpět ![]()
ivulik123 píše:
njn,jenže u nás v tom Tchibu třeba není takový výběr a to zboží co je ve slevě tam není
MUFICE píše:mag píše:Tak mně taky jednou v zásilce neposlali tepláky na cvičení a to mi objednávku vyřizovali asi měsíc, než mi tu zásilku poslali
Takže dneska mi přišla zpožděná objednávka, chybělo tričko, ale bylo nafakturované, dál chyběla podprda, ta fakturovaná nebyla, takže podprdu pošlou a tričko už bohužel nemají, pošlou peníze zpět (cca za 14 dnů). To byla moje poslední objednávka u nich…![]()
Tak to je pravda, ty slevy jsou jenom na netu. Chtěla jsem si tam objednat zlevněnou mikinu s těma teplákama a tričkem a druhý den už měli poštovné za 109 Kč a neměli už naší velikost
Tak to jsem teda zaváhala. Ale je možné, že by mi stejně napsali, že už je vyprodáno. My teda máme Tchibo v Globusu, Intersparu a pak samostatný obchod v Metropoli Zličín.
zoubky píše:
Hmm, tak koukám, že už u Tchiba neobjednám na dálku. Loni i letos má syn od nich kombinézy/soupravy, které mi ale kamarádka koupila v Praze v prodejně. Tak jí budu otravovat na další nákupy, je to asi jistější
Na jaře jsem kupovala ve slevě termobundu a vše proběhlo v pořádku, tak jsme věřila i teď mikině
Díky všem za odpovědi a špatné zkušenosti s nimi![]()
No, počkám ještě týden, a potom koupím synovi mikinu někde jinde a budu požadovat peníze na svůj účet zpět
V Lidlu mají taky dobré akce na mikiny, zítra tam budou mít pěkné svetry. Lidl je už snad v každém městě.
No já zas musím napsat, že mám s nakupováním na tchibo.cz jenom dobré zkušenosti a nakupuji opravdu často skoro každý měsíc, ale nechávám si to posílat na dobírku. Zatím mi přišlo skoro vše co jsem chtěla asi až na jedno triko a dodané tak do týdne.