Mám problém s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
895
2.8.22 13:54
@Anonymní píše:
To mas pravdu uznávám ale já jsem horka hlava. Když mě někdo naštve nebo cokoliv jsem schopna se s tim dotyčným přestat absolutně bavit nebo se s nim nebavím par let než mě to přejde. Chapu ze mě velice nic neudelala nema mi být do toho nic ale zasáhlo mě to hodně přítele ještě víc když se projevilo jaká je nejde tady jen o ty peníze bylo to daleko horší ale to zase tak do podrobná probírat nechci…Proste se mě jako člověk zprotivila….
Ale tim ze se s mojim snažíme o miminko a miluji ho tak s ni nějak vyjít proste musím. On mě sice říká ze když nechci ať s ni vůbec nekomunikuji ale, proste i ty děti které snad jednou budeme mít přece nemůžou za to ze ji nemám rada.. :) tak a teď jak s ni vyjít jak s ni mám komunikovat po tom všem (ikdyz se mi teda do toho moc nechce) přetvářet se určitě nemám v plánu ale přece s ni nějak vyjít musím.. Jak? :D 8o

Chapu, jak jsem uz psala, pretvarejici se lidi taky nemam rada a konverzaci mame jen stylem Ahoj/dobry den.
Jestli chces pani udrzet jako babicku, staci normalni komunikace, bez zbytecneho sdelovani soukromych zalezitosti, ale i sam chlap ti rikal, ze jestli nechces, tak nemusis…jak je na tom on(mluvi/nemluvi s mamou)?No ale stejne nejdriv by si mela pani uvedomit, ze svym revem po tobe u vas doma, to prehnala…ale to ji asi nedoslo, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
2.8.22 14:24

@Helen001 no a jistě, tchyně vlitla do domu a začala řvát, viď? No jo. A co jí bránilo slušně říct - nekřičte na mne. Navíc zase, proč ona řeší jejich rozvod? Má se na to vykašlat, protože po tom, jak si to vyřešili ti dva, ji nic není. A normálně mluvit s oběma. Ale ne, ona se na tchýni nemůže ani podívat? Možná ta tchyně vůbec nechápe, co se stalo. Když se normálně bavily. A najednou neumí s ní ani mluvit? Tak ať jí to řekne, ne? Ale vážně, co je jí do jejich finančního vypořádání?
A jo, mne nejsou trnem v oku snachy, ale blbenky, ty jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
2.8.22 14:40

@inkakřivák že by zakladatelka začala řvát po budoucí tchýni a ta ji to u nich doma oplatila? Heleď, nebyly jsme tam ani 1 z nás, zakladatelka psala, že se to stalo u nich doma…navíc jak už dříve psala, nešlo jen o peníze (že by budoucímu tchánovi nic nezůstalo?-to by byl naštvaný asi každý), ale i něco víc, to už nenapsala a ani psát nemusí. Prostě ji vadí přetvářka, když se nad tím tak zamýšlím, v našem okolí máme podobnou paní (sice to není žádná tchýně), ale taky oškubala svého teď už exmanžela a šla bydlet o pár vchodů dál k jinému pánovi (s kterým toho manžela podváděla asi půl roku), do poslední chvíle se tvářila a přetvařovala a když se přestěhovala a začal rozvod, ukázala se její pravá povaha…navíc mi osobně třeba i vadilo, když pomlouvala kde koho (to jsem si říkala, jo a až potkáš s paní xy, budeš pomlouvat třeba mě :-D ) - proto jsem taky od té doby omezila kontakt na nezbytné Ahoj a když začal jejich rozvod, tak se nám ta její povaha jen potvrdila.
U zakladatelky to vypadá podobně, akorát tam ta přetvářka trvala asi déle? Ani bych neřekla, že baží po jejich penězích (kdyby ano, bavila by se s budoucí tchýní dál a spíš ji lezla do zad.ku), spíš je asi naštvaná, že tchán dopadl špatně a ještě teda nějaké ty další horší věci, které nenapsala (a ani psát nemusí, půjde nejspíš o tu přetvářku, díky které se zprotiví většině lidí každý takový člověk)
Navíc, jestli se s budoucí tchýní přestala bavit poté, co se ukázala její pravá povaha, budoucí tchýně si nemůže vynucovat styk jaký byl předtím. To je přece i pod úroveň se někomu vnucovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
2.8.22 14:48
@Anonymní píše:
Asi těžko když mi všechno říkala.. Vím moc dobře jak to všechno bylo…

Tak za prvé pokud neznáš verzi i tchána víš kulový a za druhý to nic nemění na tom, že Ti do toho lautr vůbec nic není a nemáš to co soudit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
2.8.22 15:18
@prokr píše:
Tak za prvé pokud neznáš verzi i tchána víš kulový a za druhý to nic nemění na tom, že Ti do toho lautr vůbec nic není a nemáš to co soudit :roll:

@prokr kdyz ono to vypada, ze tchyne na sebe snase neco praskla (napr.ze ma milence? milenku? jde ji o prachy a je povrchni?)a to se snase nelibi…navic, proc by mela mit jeste tchanovu verzi, pokud neco tchyne sama na sebe rekla? Tchan by ji akorat potvrdil, jo ma milence, milenku, jde ji o prachy…a i tak nema snacha povinnost se s ni bavit a pretvarovat se, ze je vse zalite sluncem a jeste zvat tchyni na kavicku jako driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
3.8.22 02:16
@Anonymní píše:
Jsem s přítelem 6 let. S tchýni jsem měla vždy skvěle vztahy. Jednu dobu u nás byla každý den a to nekecám, každy den na kávu, seděla u nás i 4 hodiny. Popíjeli jsme kávu a vykládali si. Máme stejné zájmy takže jsme si vždy měly o čem povídat..S tchánem mám ještě lepší vztah…. Potom se vše semlelo, rozváděla se s tchánem byl tam boj o peníze, bojovala ale jen ona vše ji zůstalo. To jsem poznala jaká je hamižná svině, která mysli jen na sebe. Dělala ze sebe chudinku, hned jsem ji prokoukla jak se celých 6 let předemnou přetvářela byla dokonalá a teď? Svině první třídy, jenom peníze a aby se měla ona co nejlépe a ostatní ať si žijí i pod mostem… To jsem nevydržela nic jsem ji neřekla a omezila kontakt max. na dobrý den.. Přítel si o ni mysli to stejné co já. Ale v rámci rodiny, že i přes to všechno je to jeho matka se s ni v … No opravdu nevím co teď dělat, přítel mě požádal o ruku, ale domluvily jsme se že si uděláme tajnou svatbu jen se svědky.. To ju asi doslova mrdne 😃 😃 😃. Už se začínáme snažit i o miminko, …

1. Až se budeš rozvádět, taky klidná nebudeš - tchyni možná ujely nervy, houby víš, čeho se v životě po rozvodu bojí. Zase úplně všechno ti beztak neřekne.
2. výraz „snažíme se o miminko“ je něco tak trapáckého, že se tomu normálnímu člověku ani nechce věřit.
3. rozhodně počkej s přivedením děcka na svět a radši se pořádně zaměř na poznání povahy svého partnera. Je to totiž její syn, má její geny. Tak aby ses jednou nedivila - když máš tedy pocit, že má tchyně špatnou povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
3.8.22 02:21
@maty009 píše:
@prokr kdyz ono to vypada, ze tchyne na sebe snase neco praskla (napr.ze ma milence? milenku? jde ji o prachy a je povrchni?)a to se snase nelibi…navic, proc by mela mit jeste tchanovu verzi, pokud neco tchyne sama na sebe rekla? Tchan by ji akorat potvrdil, jo ma milence, milenku, jde ji o prachy…a i tak nema snacha povinnost se s ni bavit a pretvarovat se, ze je vse zalite sluncem a jeste zvat tchyni na kavicku jako driv.

Zvát na kávu sice tchyni nemusí, ale jednou bude ještě ráda, když ta tchyně pohlídá jejich dítě.
A když už tak vehementně uvažuješ, co asi tchyně provedla, nenapadlo Tě, že může mít milenku tchán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
3.8.22 06:26

Zase jedna domácnost, kde se člověk nesmí ani podívat. To musí být radost žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
3.8.22 07:37

Me tedy fascinuje jak tu je každý pohoršený tím, když někdo řeší situaci v rodině…se snoubencem asi nějakou dobu jsou, tchyni zná také dlouho a měla s ní blízký vztah. Navíc brzy bude patřit do rodiny i právně. Takže si myslím, že má plné právo řešit věci, které se mimochodem týkají bezprostředně i ji. Já bych chtěla vidět, jak vy všechny dobracky byste byla zcela nestranne, a rozvod rodičů vašeho životního partnera vůbec neresily…mě to přijde jako strašný alibismus…promiň zlato, mě to. nezajima a nebudu to řešit protože to jsou tví rodiče a ne moji? To jako vážně? :zed:

Já zakladatelka chápu, také by mě to nenechalo chladnou…také jsme řešili velké problémy na straně manzelovych rodicu a já to, světě div se, řešila s nimi. A nikomu to divné nepřišlo…je to už i má rodina.

A teď se do mě klidně pusťte… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
3.8.22 12:26
@Anonymní píše:
Jsem s přítelem 6 let. S tchýni jsem měla vždy skvěle vztahy. Jednu dobu u nás byla každý den a to nekecám, každy den na kávu, seděla u nás i 4 hodiny. Popíjeli jsme kávu a vykládali si. Máme stejné zájmy takže jsme si vždy měly o čem povídat..S tchánem mám ještě lepší vztah…. Potom se vše semlelo, rozváděla se s tchánem byl tam boj o peníze, bojovala ale jen ona vše ji zůstalo. To jsem poznala jaká je hamižná svině, která mysli jen na sebe. Dělala ze sebe chudinku, hned jsem ji prokoukla jak se celých 6 let předemnou přetvářela byla dokonalá a teď? Svině první třídy, jenom peníze a aby se měla ona co nejlépe a ostatní ať si žijí i pod mostem… To jsem nevydržela nic jsem ji neřekla a omezila kontakt max. na dobrý den.. Přítel si o ni mysli to stejné co já. Ale v rámci rodiny, že i přes to všechno je to jeho matka se s ni v rámci možnosti baví normálně. To samozdrejmne naprosto chapu a nemluvím do toho vůbec, je to jeho matka. Ale já se s ni odmítám bavit nemám chuť se na ni ani podívat. Nejspíše dostala psychicky šok a kricela na mě dostala úplný záchvat křičela na mě proč se s ni nebavím ze ona je chudinka. Měla jsem ji hned vyrazit ať si řve na někoho jiného ale nechala jsem to být… Tím ze jsem ji na to neodpovedela tak si mysli ze budeme zase kamarádky a vše je zase dobré… No opravdu nevím co teď dělat, přítel mě požádal o ruku, ale domluvily jsme se že si uděláme tajnou svatbu jen se svědky.. To ju asi doslova mrdne 😃 😃 😃. Už se začínáme snažit i o miminko, tak musím myslet dopředu jak vycházet nebo nevycházet s tchýni… Zrovna je na dovolené a posila mi fotky jak se tam má senzačně ani nevím jestli ji vůbec mám odepsat. …. Takže toto je zase ta moje tchyně…

Obnovila bych vztah do fáze „než se všechno semlelo“. Do cizího rozvodu ti nic není. Za rok tady bude akorát diskuse - tchyně se nezajímá o vnouče - protože ty si hraješ na soudce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
3.8.22 12:28
@píďalka0484 píše:
Me tedy fascinuje jak tu je každý pohoršený tím, když někdo řeší situaci v rodině…se snoubencem asi nějakou dobu jsou, tchyni zná také dlouho a měla s ní blízký vztah. Navíc brzy bude patřit do rodiny i právně. Takže si myslím, že má plné právo řešit věci, které se mimochodem týkají bezprostředně i ji. Já bych chtěla vidět, jak vy všechny dobracky byste byla zcela nestranne, a rozvod rodičů vašeho životního partnera vůbec neresily…mě to přijde jako strašný alibismus…promiň zlato, mě to. nezajima a nebudu to řešit protože to jsou tví rodiče a ne moji? To jako vážně? :zed:

Já zakladatelka chápu, také by mě to nenechalo chladnou…také jsme řešili velké problémy na straně manzelovych rodicu a já to, světě div se, řešila s nimi. A nikomu to divné nepřišlo…je to už i má rodina.

A teď se do mě klidně pusťte… :lol:

A jak chceš konkrétně řešit cizí rozvod? Dospělí lidé se nestarají o cizí rozvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
3.8.22 12:31

@Maria37 vždyť preci ani zakladatelka nemá snahu vyřešit jejich rozvod. Ale je to situace, která se prostě týká celé rodiny, tedy i ji a ona neví jak se má k tomu postavit, jek jednat s tchyni a tak…nikde jsem si nevšimla, že by psala o tom, že by to za ně chtěla vyřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
3.8.22 12:33
@píďalka0484 píše:
@Maria37 vždyť preci ani zakladatelka nemá snahu vyřešit jejich rozvod. Ale je to situace, která se prostě týká celé rodiny, tedy i ji a ona neví jak se má k tomu postavit, jek jednat s tchyni a tak…nikde jsem si nevšimla, že by psala o tom, že by to za ně chtěla vyřešit…

Rozvod se jí netýká, má se chovat normálně. To, co paní snacha předvádí je pasivní agrese. U nás to předvádí švagr, když se mu něco nelíbí, tak s dotyčným nemluví. Pár let to zabíralo, ve finále se chudák s nikým nebaví a všichni se baví bez něho. A taky řešil do čeho mu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
3.8.22 15:34

Já jsem celkem tchýňobijec, ale v tomhle případě fakt nechápu, co řešíš, absolutně ti nepřísluší hodnotit vztah tchýně a nemáš co
mluvit do jejího života a domácnosti :nevim:

Nemusíš s ní být nejlepší kamarádka, když to tak necítíš, ale musíš se k ní chovat slušně a se základním lidským respektem (ve smyslu že respektuješ jí jako dospělou osobu s právem na rozhodnutí ohledně jejího života a rodiny, nemusíš jí hned uctívat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová