Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dělěj mrtvého brouka až to řekneš partnerovi tak uznáte jak se zachováte . Třeba to svede na sebe že je jeho matka hloupá a nechala si otevřený email a že se tam nedoptřením podíval a že zjistil takové a takové věci do kterých jí nic není a nema je roztrubovat dál nějaké Anči z Horní a Dolní
![]()
Asi bych si raději „dávala pozor na pusu“ ale je to divný, já mám ke své tchýni taky super vztah, mám ji ráda,a doufám že i ona mě, a nechtěla bych aby sem si před někým z rodiny musela dávat pozor co povídám.. ![]()
Hele, já chápu, že tě to netěší, na druhou stranu tchyni do určité míry rozumím. Já jsem třeba také v kontaktu s bývalkami svého bráchy. Nějaký čas prostě patřily do rodiny, člověk si k nim vytvořil vztah, některou měl radši, některou méně…ale proč bych s těmi, co mi byly hodně sympatické a měla jsem je ráda měla přerušit styky jen proto, že se s nimi brácha rozešel?
Jasně, že psát si s ní o vašem soukromí, jak vám to klape/ neklape a sdělovat jí to, co jí ty důvěrně svěříš, už je trochu hodně za čárou…nicméně to se dá jednoduše regulovat tak, že jí nic o vašem vztahu říkat nebudeš (ono ani obecně nevím, jestli je praktické si k probírání svých partnerských problémů zvolit za kámošku tchyni, to se ti taky jednou může pěkně obrátit proti tobě) No a že jeho bývalce pošle fotku vašeho dítěte? Tak za a) je to její vnouče a chce se pochlubit a za b) buď ráda, ta holka s ním také třeba chtěla mít děti a nemá je- máš je ty, takže ten, komu by případně mělo být mizerně z toho, že se tchyně chlubí svým vnoučkem, bys neměla být ty, ale ona.
Neřešila bych to, pokud to řekneš chlapovi a on tchýni, tak budete mít akorát peklo po celé rodiě. Vykašli se na to a nemysli na to, je to úplně fuk, že nějaká Anča uvidí jednu dvě fotky. Jenom bych si dávala pozor na pusu a tchýni bych se už nesvěřovala. Neboj, ten jejich vztah časem vyšuní, nebudou si psát donekonečna. Anča si najde novýho chlapa a bude klid ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se, že píši anonymně (ale v tomhle je Emimino fajn, že takhle se můžu vypsat a nemusím se bát, že mě tu zahlídne někdo (z rodiny), kdo mě zná.Situace je taková. Byla u nás tchýně a jelikož nemá internet, koukala u nás na maily a zapomněla se odhlásit.(Jsem pěkná svině, že jsem se tam pak mrkla, ale nevím, jestli vy byste ze zvědavosti nekoukly taky). Jako má tam milion mailů, který mě ani nezajímaj, ale zahlídla jsem adresátku přítelovu expřítelkyni. Zjistila jsem, že jsou spolu v kontaktu a píšou si a volají (tohle je mi jako úplně jedno), ale co mě překvapilo, psala tam o nás docela dost osobních věcí, což mě pekelně nas…lo.
Jasně, ať se stýkaj, píšou a volají třeba denně, ale psala tam prostě o našem vztahu já/přítel, o vztahu jejich - matka/syn, jak ji to neklape spolu, tak k nám ani raděj nechodí. A že si budou volat a tak.
Příjde mi to trapné, teď když si vzpoměnu jaký jsme měly (teďka už budu sakra opatrnější) fajn vztah spolu a sešly se na vínku a já ji třeba svěřila, když jsme měli s partnerem krizi nějaké „intimní věci“, tak si zpětně říkám, že ona pak volá nějaké cuchtě a třeba tohle ji všecko řekne?A společně se radují, protože tchýně ji měla ráda, a ona tchýni taky, ale přítel se na ni vykašlal a já se ani nedivím - ale o tom je jiný příběh
Teďka s partnerem žádnou krizi delší dobu nemáme, je to fajn, čekáme miminko. A co ona, pak tu jako nakluše a bude si malýho fotit, aby fotky mohla mailem poslat Anči z Horní Dolní, protože ta ji taky posílá fotky jejího děcka?
Vůbec nevím, jak se ke tchýni teďka chovat, nejraděj tam nechodit vůbec, nebo chodit a bavit se o obecnejch věcech a odpovídat ji jednoslovně.
Přítel o tom, že jsem tam mrkla neví, ale asi mu to řeknu, aby taky věděl.
tak to je zajimave
![]()
ale asi bych to neresila s tchyny.klidne to rekni tvojemu a ad si s ni promluvi on a na tchynuuz sakra bacha…
ale nejak nechape.. jak dluho uz si s tvojim pritelem??? proc ona pise s ex o vasem vztahu???nevim ale bud radeji opatrna…to by se me teda vubec nelibilo toto ![]()
Souhlasím s fen-fire. Chlapovi bych to neříkala, protože se to tutově donese k tchýni, potažmo až k oné dotyčné. A ta bude na koni, jak to děsně řešíš a jak tě to štve.
Dělala bych mrtvého brouku, tchýni se nesvěřovala, resp. vykládala jí jen, jak jste na tom s partnerem teď suprově, jak se všechno daří, jak je všechno úžasné - to ať dál klidně pošle…
![]()
1simona1 píše: …klidne to rekni tvojemu a ad si s ni promluvi on…
Fakt myslíš, že chlap bude celej nadšenej toto řešit? Já bych řekla, že ho to pěkně naštve - ať už jednání matky, tak nátlak partnerky, aby si s ní o tom promluvil, řešil to, šel proti ní atd. Tohle chlapi bytostně nesnáší… ![]()
Chovat???trochu jinak, nebýt asi tak otevřená, jak jsi bývala, holt si dávat pozor na to, co vše jí můžeš říct…ale asi nijak dál to neřešit, příteli bych to možná zatím neříkala. Máš takový to tajemství, co můžeš kdykoli rozbalit.
viděno ze strany druhé…trochu jsem si říkala, jestli nejsi nynější mého ex ![]()
do té bývalého rodiny jsem 9 let patřila a prožila s bývalým dost těžký chvíle jeho života…hlavně po zdravotní stránce a tak mě měli rádi…když mě opustil kvůli jiné (strašně jsem se změnila, toužila jsem po dětech a ty nepřicházely a upadla do depresí a byla na něj nemilá, odmítala sex a tak) tak šel jinam! jeho rodina mi řekla, že pro ně jsem pořád jejich a tak jsme se navštěvovali a slavili spolu svátky a narozky a tak…už to neděláme, páč jsem s ním měla kvůli tomu výstup. nicméně ve spojení s jeho matkou jsem, voláme si, posíláme fotky dětí…já teda nechci, aby se o mě zmiňovala před ním a nijak nestojím o informace o něm…on i jeho nynější jsou mi ukradený, ale vždycky se něco dozvím, když mi vypráví co dělali, jak slavili, jak se sešli a tak…
na Tvém místě bych s ní promluvila a řekla bych jí, že nechceš, aby ona o Tobě cokoliv té ex partnerce říkala…ať si tlachaj spolu o čem chtěj, ale vás ať vynechaj, stejně tak, že až bude prcek na světě, nechceš, aby viděla fotky…prostě si chraň soukormí.
ale nemyslím si, že by to tychýně dělala s nějakým zlým úmyslem…prostě jí jen nedochází, že svěřuje „cizímu“ čověku něco co nemá a to je dobrý si vysvětlit…je dospělá…to pochopí a věřím, že bude respektovat ![]()
Já bych spíš řekla, že si hodně oblíbila a nemůže se nějak ještě srovnat, že už spolu nejsou - expřítelkyně..
Pokud tam byli věci co děláte, že čekáte mimi a tak, tak bych to nehrotila i když i tak je to divné, ale pokud tam bylo, že by na tebe nějak nadávala a pomlouvala tě, tak bych si dávala pozor na pusu a už ji tak neříkala a hlavně moc nevěřila
nepises o tej mojej ?? tiez som zistila ze je s manzelovou ex v kontakte, schadzaju sa , hovorila jej ako na tom sme , ukazovala fotky mojej dcerky
pred manzelovou babickou sa vyjadruju aka je skoda ze s nou neostal ( mi babicka na navseteve povedala ze ona je rada ze je so mnou a nie s ex, ze to len jeho rodicia maju iny nazor ) pretoze som tvrdohlava a sebestacna co ex nebola a tchyne mohla robit hrdinku co vsetko vie a starat sa
takze ja si davam pozor na hubu , manzel to vie a nekomentuje, len ma uistile ze ex je mu volna a ked jeho maminka chce nech si ju vezme sama
takze asi tak ![]()
radsej tiez anonymne ![]()
Me2dova - s tim svěřováním, tak to bylo jako jen jednou (před víc jak rokem) při větší krizi. A ona vlastně k tomu dodala:„Chudák …, ta si s ním taky užila.“ Tak až teď po přečtení těch mailů mi došlo, že pak si beztak volaly a vyslepičila jí to taky - jakej jsem chudák já teďka. Mě měla taky tendence říkat mi o té holce, a ukazazovala mi fotky z její svatby a že se snaží o děti a že se rozvedla, jen já ji stopla a řekla, že mě to nezajímá. Přítel s ní v kontaktu není taky a taky ho nezajímá.
A jako zase tak dlouho spolu nebyli a tak vážný vztah to nebyl a bylo to před !9 lety!, tak slečna nemusí vědět takové věci, kde teďka žijem, a podrobnosti, které tchýni ani řikat nemusim, ale vyplynou nějak ze života. ![]()
kvaček píše:
Já bych spíš řekla, že si hodně oblíbila a nemůže se nějak ještě srovnat, že už spolu nejsou - expřítelkyně..
Pokud tam byli věci co děláte, že čekáte mimi a tak, tak bych to nehrotila i když i tak je to divné, ale pokud tam bylo, že by na tebe nějak nadávala a pomlouvala tě, tak bych si dávala pozor na pusu a už ji tak neříkala a hlavně moc nevěřila
Tak nejsou spolu 9 let, tak o tom, že ji mrzí rozchod, tak o tom snad nemůže být ani řeč
Tak mě nějak bůhví jak nepomlouvala, ale jako že k nám ani moc nechodí, a že bude na stáří na všecko sama, prostě psala tam, jakej je chudák ![]()
Anonymní píše:kvaček píše:Tak nejsou spolu 9 let, tak o tom, že ji mrzí rozchod, tak o tom snad nemůže být ani řeč
Pokud tam byli věci co děláte, že čekáte mimi a tak, tak bych to nehrotila i když i tak je to divné, ale pokud tam bylo, že by na tebe nějak nadávala a pomlouvala tě, tak bych si dávala pozor na pusu a už ji tak neříkala a hlavně moc nevěřilaTak mě nějak bůhví jak nepomlouvala, ale jako že k nám ani moc nechodí, a že bude na stáří na všecko sama, prostě psala tam, jakej je chudák
No tak vidíš
Buď nad věcí, nevidím problém v tom, že tchýně je v kontaktu s ex. Asi proto, že i já jsem v kontaktu s „exskorotchýní“, telefonujeme si, chodíme na kafe…bavíme se o jejím synátorovi.
Myslíš si, že se o tobě/vás nebaví s nikým nebo co? Dobře víš, že baví, ale vadí ti hlavně ta expřítelkyně…
Rozhodně bych do toho netahala manžela, upřímně za to, že jsem přečetla její emaily, bych se spíš styděla ![]()
To víš že bude posílat fotky vnoučat, bude je posílat komu bude chtít, jsou to její vnoučata ![]()
Když chceš, tak ji přestaň svěřovat svoje intimnosti a hotovo.
Ahoj, omlouvám se, že píši anonymně (ale v tomhle je Emimino fajn, že takhle se můžu vypsat a nemusím se bát, že mě tu zahlídne někdo (z rodiny), kdo mě zná.
Situace je taková. Byla u nás tchýně a jelikož nemá internet, koukala u nás na maily a zapomněla se odhlásit.(Jsem pěkná svině, že jsem se tam pak mrkla, ale nevím, jestli vy byste ze zvědavosti nekoukly taky). Jako má tam milion mailů, který mě ani nezajímaj, ale zahlídla jsem adresátku přítelovu expřítelkyni. Zjistila jsem, že jsou spolu v kontaktu a píšou si a volají (tohle je mi jako úplně jedno), ale co mě překvapilo, psala tam o nás docela dost osobních věcí, což mě pekelně nas…lo.
Jasně, ať se stýkaj, píšou a volají třeba denně, ale psala tam prostě o našem vztahu já/přítel, o vztahu jejich - matka/syn, jak ji to neklape spolu, tak k nám ani raděj nechodí. A že si budou volat a tak.
A společně se radují, protože tchýně ji měla ráda, a ona tchýni taky, ale přítel se na ni vykašlal a já se ani nedivím - ale o tom je jiný příběh 
Příjde mi to trapné, teď když si vzpoměnu jaký jsme měly (teďka už budu sakra opatrnější) fajn vztah spolu a sešly se na vínku a já ji třeba svěřila, když jsme měli s partnerem krizi nějaké „intimní věci“, tak si zpětně říkám, že ona pak volá nějaké cuchtě a třeba tohle ji všecko řekne?
Teďka s partnerem žádnou krizi delší dobu nemáme, je to fajn, čekáme miminko. A co ona, pak tu jako nakluše a bude si malýho fotit, aby fotky mohla mailem poslat Anči z Horní Dolní, protože ta ji taky posílá fotky jejího děcka?

Přítel o tom, že jsem tam mrkla neví, ale asi mu to řeknu, aby taky věděl.
Vůbec nevím, jak se ke tchýni teďka chovat, nejraděj tam nechodit vůbec, nebo chodit a bavit se o obecnejch věcech a odpovídat ji jednoslovně.