Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, vybodni se na příbuzné, zvlášť, když oni na tebe kašlou a jen blbě kecají. Máš svoji rodinu a chcete mít svůj klid a svoje pohodlí, ať si každý trhne nohou, nenech se vyvést z míry.
Uz jen proto jak rodina reaguje - neprejicne - se na ne neohlizej a jdi si za svym cilem!!!
Jen ty vis, co bude pro vasi rodinu stesti, jen ty vis, co od zivota opravdu ocekavate a po cem touzite.
A ze to neuznavaji ostatni???
Necim takovym si prochazim take - i kdyz pouze ze strany partnera a muzu rict - nez spatna, zla, neprejici a falesna velka rodina, tak radsi jen my dva a pocit, ze takto to ma byt!!!
Podívej, ber to tak, že člověk nemůže mít v životě všechno. A příbuzný si nevybírá. Nemá cenu špekulovat nad tím, proč takoví jsou, stejně s tím nic nenaděláš. Vykašli se na ně! Dělej si podle sebe a vašeho uvážení s partnerem. Jste spolu ve shodě a to je obrovské štěstí, to také hned tak někdo nemá… A obklop se lidmi, kteří jsou pozitivní! Třeba si v nové vesničce „adoptujete“ nějakou hodnou babču/sousedku a budeš tak mít tu velkou širší rodinu, kterou si přeješ… ![]()
Tak tohle přesně znám…Tchýně nám od začátku stavby dělá zle. Došlo to až tak daleko, že manželovi neodpoví na pozdrav. Po všech známých vypráví, že k ním vůbec nejezdíme, že jsme nevděční.Prý nám dala peníze na dům (proč tedy máme hypotéku?) a my se na ní potom vykašlali. Nejhorší je jak se dokáže před cizími lidmi přetvařovat a dělat chudinku. Ve skutečnosti je to diktátor, u kterého když není po jejím, dokáže udělat dusno. Začalo to tím, že jsme si vybrali špatný místo na stavbu, potom zařízení domu se jí nelíbí, koupelný jsou špatně apod. Ale ono je toho mnohem víc a horších věcí, co mu dokázala vyčíst.
Takže manžel řekl dost, už tam jezdit nebudeme. A evidentně jí ani nechybíme.
Naštěstí máme alespoň naše rodiče, kteří stojí při nás.
rodinu si clovek nevybere ale pratele muze…vybirej si jen ty nejlepsi…kolikrat cizi pomuze vic nez vlastni…znam to z vlastni zkusenosti
![]()
Ahojky, vůbec nic si z toho nedělej, měli jsme to podobné, nyní už se s půlkou rodiny nestýkáme. Je to moc smutné, ale je to tak. Dlouho mě to žralo a moc mrzelo, ale nakonec jsme zjistili, že to bylo to nejlepší co jsme mohli udělat. Možná bych to z jejich strany spíše nazvala závistí.
i když opravujeme starý domek a pár let to bude ještě trvat, tak vím, že to za to stojí. Hlavně u dětí, jsou více samostatnější. Ten starší je třeba celé dopoledne na písku, kde si sám hraje, dělá rybníčky, bábovky, hrady…Pro něho úžasný. Na zahradě jsme zasadili stromky, takže si utrhne na co má chu´t, třešen, blumu,.......Určitě to za to stojí, i když my makáme opravdu každý den, abychom se pohnuli z místa, ale stojí to za to
![]()
jojo, přesně vím o čem mluvíš, jsem si myslela, že jsem sama, ale jak tak koukám je nás víc.
Mám období, kdy to přehlížím
a taky období, kdy si pobrečím
a říkám, co jsem komu udělala zlého
, že se ke mě tak chovají. Jak už tady bylo řečeno, RODINU SI NEVYBÍRÁŠ. Taky mám skvělého manžela
a díkybohu za něj.
Takže se vyprdni na všechny „nepřející Tomáše“, jdi si za svým cílem, užívej rodinu
a hlavně se nedopouštěj těch samých chyb jako tvý rodiče
. držím palečky ![]()
Myslím si,že ostatní(příbuzný,rodina…)jen závidí a žárlí,bojí se,aby jsi náhodou neměla víc než oni.Myslím,že všude je asi něco,ale tohle by se stávat nemělo,rodiče by měli stát při svých dětech a podat jim pomocnou ruku.Já mám naštěstí rodiče,který to umějí,chápou,podporují mě a i když kolikrát s mým názorem nebo nápadem nesouhlasí,řeknou mi svůj názor,ale vím,že mi prostě fandí,že mě podrží…
Prostě se na všechny vyprdni,jsi dospělá a dělej,co uznáš za vhodný,jdi si za svým cílem.
Ano, svou roli tam samozrejme muze hrat zavist, vlastni nenaplnene sny, nebo i predstava jineho partnera pro dite!!!
Nicmene OPRAVDOVA RODINA by se tim nikdy nemela nechat ovlivnit ![]()
Ahojky, já mám taky rodinu za všechny prachy-vždycky když potřebuju podržet, tak mě zakopou ještě víc do země.Na // na těhu testu jsme čekali 9 msíců-no těhotenství přišlo zrovna v době, kdy se nám nenávratně rozbila pračka
.No, novou si nemůžeme dovolit a já jenom slyším, že jsme si první měli koupit,co nám chybí a pak dělat dítě
.Cožpak můžu za to, že se ta pračka rozbila zrovna ve stejnou dobu, kdy jsem otěhotněla..
to mě vždycky tak potěší-jak vlastní rodina člověka podrží
![]()
Ahojky, já mám taky rodinu za všechny prachy-vždycky když potřebuju podržet, tak mě zakopou ještě víc do země.Na // na těhu testu jsme čekali 9 msíců-no těhotenství přišlo zrovna v době, kdy se nám nenávratně rozbila pračka
.No, novou si nemůžeme dovolit a já jenom slyším, že jsme si první měli koupit,co nám chybí a pak dělat dítě
.Cožpak můžu za to, že se ta pračka rozbila zrovna ve stejnou dobu, kdy jsem otěhotněla..
to mě vždycky tak potěší-jak vlastní rodina člověka podrží
![]()
Rodina není jenom o tom, že máte společnou krev, bohužel. Zkus si to nebrat, kašli na ně. Máš svoje přátele, lidi, kteří tě mají rádi - ti jsou tvoje rodina!
ano, přesně toto znám z vlastní zkušenosti, přesně platí pořekadlo, kdo chce psa bít, vždy si hůl najde, jen to svědčí o tom, že kdo takhle hází klacky pod nohy, je nevyrovnaný sám se sebou, nespokojený se svým životem, a bohužel někde tu nespokojenost musí projevit, takový lidé se bohužel nezmění, nejdůležitejší je, pokud někdo takhle kritizuje, proč si tuto, nebo tamto neudělala, nic nevysvětlovat, nic s nikým neřešit, protože ten dotyčný stejně o žádné vysvětlování nestojí, on prostě má názor
, a pokud dojde na nějaký kritický rozhovor, ihned to utnou slovy, o tom se stebou nebudu bavit, bohužel nic jiného nezbývá, je to možná tvrdé, ale mně už to pomalu vychází, hodně štěstí.
ahojky.. Lidi drazí poradte mi, utěšte mě.. cokoli ted příjde vhod, zřejmě jsem se narodila do zlého světa,zlým rodičům,pořišla do rodiny mého muže kde jsou též všichni jen zlý… Rozhodli jsme se pro koupi domku, pracujem na tom, vyčerpává nás toto samotné a do toho nám naše rodiny házejí klacky pod nohy.. já v 16ti letech odešla z domu a začla žít na vlastní pěst, vše jsem zvládla, rodiče nikdy o nic nežádala.. vše co mám jsem si vybojovala sama.. mam úžasného partnera,úžasné děti.. perfektní vztah.. je ta okolní rodina dan za toto? Jsem příliš bláhová když si přeji velkou rodinu se všemi členy které jí náleží pohromadě, v dobrých svazcích?..
Konkrétně máme koupený byt na hypo, bonitně jsme prošli i na hypo na domek, vše spěje ke zdárnému konci, že bychom od 1.září přešli do domku, byt pronajali, časem třeba i prodali, uvidíme zda se v domku zabydlíme, zda je to opravdu to oč stojíme.. to kde nás čeká to konečné štěstí… nyní ve středně velkém městečku, příliš blízko tchýně.. panelákový život nám nevyhovuje, chcem zkusit něco jiného…
No a naše rodiny než aby uznali, že je pro naše malé děti vesnička co je ovšem velmi blízko veškeré vybavenosti vhodnější tak jen remcají, urážejí, mluví o hlavně mé hlouposti, nezodpovědnosti, mladické nerozvážnosti..
Lidičky nikdo mi nikdy nepodal pomocnou ruku, ani nyní nepomohou hezkým slovem ale urážet smějí?…
Však je to náš život… proč nám ho nepřejí… proč se mladí neuznává a má se za to, že vše co rozhodne člověk pod 40 let je hloupost?…
Moji rodiče celý život dřou, odpírají si od úst, jsou neštastní, žijí tak jak jim nevyhovuje a když vidí, že my se ženem za něčím co si myslíme, že nám životní standart zlepší, minimálně psychicky… tak nám to nepřejí.. jsem z toho zoufalá a neštastná a nedokážu pochopit proč někdo kdo mě porodil, kdo mě měl milovat za každou cenu mě tak nenavidí.. že mu nedělá problém mi stále dokola ubližovat a potápět mě.. Ptám se proč, proč jsou lidé takoví, proč nejvíce ti kteří by nás měli mít nejvíc rádi jsou nejhnusnější.. proboha proč a za co…
Omlouvám se, je to psané s velmi naivním podtonem.. jsem normálně velmi racionální člověk, v tomto se za celý život ale už ztrácím a bere mi to chut do života.. stává se ze mě zřejmě blázen
Předem děkuji za jakoukoli reakci..podobnou zkušenost.. cokoli co mě přesvědčí o tom, že co dělám je správné, přestože si to oni nemyslí, že to jak to je, je proto, protože tak to má být, protože člověk nemůže mít vše… :/