Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak manžel odjel poprvé s dvojčaty k jeho mamince na víkend, no a jak to dopadlo? Kromě toho, že jsem se totálně nudila
, protože jsem už v 8 ráno byla nasnídaná a umytá, což běžně býva až kolem poledne, uklidila celý dům, napekla, navařila a konečně jsem strávila čas jenom s Elou, tak se mi moje krásná Emička vrátila totálně ,,ošmikaná". Maminky holčiček, zvlášť těch bez vlásku, snad pochopí. Dva roky čekám na pár vlásku u Emy, když už ji konečně koupím slavnostně její první gumičky a máme z toho obě dvě velkou radost, tak moje tchýně nelení a ošmiká ji, bez toho , aby se nás alepoň zeptala , jestli může
/ manžel si toho samozřejmě vůbec nevšiml/. To nemluvím o prvním stříhání jako takovém, že jsem si nemohla nechat na pamatáku vlásky atd. No , ale jaké stříhání, má to samý zub
, ofinu snad 1cm, takže další měsíce budeme čekat. Pro někoho možná prkotina, ale já jsem totálně n… No , aby toho nebylo málo, to samé udělala nejstaršímu Filípkovi v 18 měs.Kdyby se o ně starala, ale ona sem přijede jednou za tři týdny na oběd. Švagrová má o dva týdny staršího chlapečka, který má mikádo, nepochybuju, že k němu se nůžkama ani nepřiblížila a to je s ním každý den,dovolí si to jenom mým dětem
Nejsem já divná, že jsem naštvaná?? Tak se omlouvám Všem, ale musela jsem se z toho vypsat. ![]()
Leccos by mně nechalo v klidu. Leccos, co tu holky řeší směrem ke svým tchýním. Leccos, kdy naopak jsem v opozici a říkám - tak holky neblbněte, vždyť o nic nejde … Ale musím říct, jak jsem kliďas, tohle bych nevydýchala. To bych viděla rudě bledě zeleně, šla si umýt obličej ledovou vodou, nadýchla se, zvedla telefon a volala babičce. Snažila se mluvit klidně a spíš do humoru, ale to poselství by tam prostě bylo - babi, tohle jsi totálně os*ala!!!
no já bych byla přímo nas.aná a pěkně bych tchýni vyčinila
to by si neměla dovolit ![]()
To by mě teda taky nakrklo a i bych na tchýni udělala nějaký bububu ![]()
Pamatuju si, že mě jako malou babička taky ostříhala a moje máma šla do vývrtky. mám s tím novým střihem i památku-druhej den nás fotili ve škole (2.třída)-dodneška jsem tu fotku ani neukázala příteli jaká je to hrůza ![]()
Nejsi divná, mě by trefilo a udělala bych scénu
Jsou to sice jen vlasy, ale přijde mi logický, že když jste ji neostříhali sami, tak ji asi stříhat nechcete a nemá se do toho plést a zavolat a zeptat se by jí nic neudělalo ![]()
Emilie píše:
Leccos by mně nechalo v klidu. Leccos, co tu holky řeší směrem ke svým tchýním. Leccos, kdy naopak jsem v opozici a říkám - tak holky neblbněte, vždyť o nic nejde … Ale musím říct, jak jsem kliďas, tohle bych nevydýchala. To bych viděla rudě bledě zeleně, šla si umýt obličej ledovou vodou, nadýchla se, zvedla telefon a volala babičce. Snažila se mluvit klidně a spíš do humoru, ale to poselství by tam prostě bylo - babi, tohle jsi totálně os*ala!!!
No já jsem to ráno i obrečela
, rozdýchavám to už od 6 hodin
, rudě už nevidím, jenom zeleně, proto jsem to napsala, abych se o ten šok podělila, manžel byl pak naštvaný taky a slíbil, že jí zavolá on sám,já bych to v klidu nezvládla, musela bych jí
.
Tak tohle by mě teda taky dopálilo. U naší malé čekáme na vlásky jak na smilování, je jí 16měs a má jen chmýří a těšíme se na první sponečky a culíčky a kdyby mi ji takhle někdo ostříhal až už nějaké vlásky budou tak by mě teda taky hodně naštvala mrzelo by mě to. U nás by to mrzelo i manžela, takže ten by to určitě svojí matce vytmavil ještě za tepla, ale tady to bude asi na tobě. Já bych jí to řekla, aby věděla pro příště, že se má nejdřív zeptat a všechno konzultovat. Ale soucítím s tebou
Snad to brzy doroste.
Tý jo, tak to koukám
Jak si tohle může vůbec dovolit? U nás by to znamenalo konec návštěv a ještě bych jí asi řekla své. Tohle si přece nemůže dovolit.
Ani se ti nedivím, že zuříš.
Ahoj,
tak to já bych byla neskutečně nas.aná a myslím, že jak ledaco ustojím, tak tohle bych nedala a pěkně bych se s ní pohádala. TOhle si přece bez tvého vědomí a souhlasu nesmí dovolit.
Ta moje měla taky návrh, že malou střihne, hodila jsem takový výraz, že tu větu ani nedokončila a odešla.
faj píše:Emilie píše:No já jsem to ráno i obrečela
Leccos by mně nechalo v klidu. Leccos, co tu holky řeší směrem ke svým tchýním. Leccos, kdy naopak jsem v opozici a říkám - tak holky neblbněte, vždyť o nic nejde … Ale musím říct, jak jsem kliďas, tohle bych nevydýchala. To bych viděla rudě bledě zeleně, šla si umýt obličej ledovou vodou, nadýchla se, zvedla telefon a volala babičce. Snažila se mluvit klidně a spíš do humoru, ale to poselství by tam prostě bylo - babi, tohle jsi totálně os*ala!!!, rozdýchavám to už od 6 hodin
, rudě už nevidím, jenom zeleně, proto jsem to napsala, abych se o ten šok podělila, manžel byl pak naštvaný taky a slíbil, že jí zavolá on sám,já bych to v klidu nezvládla, musela bych jí
![]()
.
Faj a myslíš, že by pořádné vynadání od tebe nepomohlo?
Nejsi divna, jen krome psani sem bych tchyni zavolala a pekne vynadala. Tohle si bez tveho dovoleni nesmi dovolit.
Tak tohle bych nerozdýchala, já jsem teda ke své tchýni hodně benevolentní, jelikož když si představím, že můj prcek se jednou ožení a já bych byla ta, co tu hodně holek pomlouvá, jsem raději hodně v pohodě ale tohle. To bych měla asi infarkt a vůbec ale vůbec se ti nedivím. Podle mě si tohle nesmí dovolit, aniž by se zeptala tebe. Já jsem se teda rozčílila, jen jsem si přečetla tvůj příspěvek, normální drzost. Vyříkala jsi si to s ní?? ![]()
faj píše:Emilie píše:No já jsem to ráno i obrečela
Leccos by mně nechalo v klidu. Leccos, co tu holky řeší směrem ke svým tchýním. Leccos, kdy naopak jsem v opozici a říkám - tak holky neblbněte, vždyť o nic nejde … Ale musím říct, jak jsem kliďas, tohle bych nevydýchala. To bych viděla rudě bledě zeleně, šla si umýt obličej ledovou vodou, nadýchla se, zvedla telefon a volala babičce. Snažila se mluvit klidně a spíš do humoru, ale to poselství by tam prostě bylo - babi, tohle jsi totálně os*ala!!!, rozdýchavám to už od 6 hodin
![]()
.
prave proto by sis to s tchyni mela vyrikat ty sama a ne to delegovat na manzela, kteremu je to sumak…
Pamatuju si , že jsem byla na ní stráášně naštvaná
, když ostříhala Filípka, taky to bylo jeho první stříhání, opět nemám vlásky, každopádně jsem jí to vysvětlila i s manželem, je to sice 8 let, ale zjevně si to vůbec nepamatuje a historie se opakuje
No a teď mi M volal, no ona to nechápe, ještě mu řekne, že jí ostříhala u švagrové a ta když to viděla, jí jasně řekla, že to neměla dělat
, tak to raději zatajila před manželem a ani poté jí to nedochází
???