Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Alyss píše:faj píše:No to se nedivím…líbil se mi tu ten nápad s ostříhám tchýněAlyss píše:
Mě by tohle vytočilo do nepříčetnosti i kluků,natož u holčiček![]()
Nechápu jak si tohle může někdo dovolit ..A co na to malá??
jo asi to zkusím, ale myslím, že minimálně na pár měsíců máme od ní pokoj
jOU JÍ TEPRVE DVA, ONA JE OK, JÁ JSEM VYTOČENÁ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak to si děláš pr*el???? to je vrchol, nasraná jsi právem, jako tohle by si nedovolila má mamina, natož tchýně!!!!
![]()
já nejsem žádný fanda „honu na tchyně“, kolikrát mi rozum zůstává stát nad tím jak některé holky na jiných diskuzích píší jak to osolily svým tchynim za něco co mě osobně třeba přijde jako milá pomoc. No ale ostříhání dítěte bez tvého souhlasu bych teda absolutně neakceptovala a byla bych stejně naštvaná jako ty. (Asi bych taky uvažovala o ostříhání tchyně v nestřeženém okamžiku jak ti tady někdo navrhoval
)Bohužel už se stalo, nic s tím nenaděláš, ale asi by si měla dalšímu stříhání předejít. Jestli tchyně už kdysi přes tvůj nesouhlas stříhala tvé druhé dítě, může se ti klidně stát, že třeba než půjde malá ema do první třídy, tak jí tchyně taky trošku přistřihne, aby se ve škole líbila… Až trochu vychladneš, rozhodně bych s ní na tohle téma promluvila, že tohle už si nemůže nikdy dovolit a pokud nebude schopna odolat nutkání tvé děti stříhat, prostě bych jí je (dokud jsou takhle malé a nemůžou se bránít)už na hlídání nedávala - bohužel…
Jůůůů, tak tohle udělat moje tchýně tak jí v klidu pozvu k nám domů na kávu(do ní dám prášek na spaní), nelenim vezmu mašinku a stříhám na 2mm
![]()
Já bych nevychladávala a rovnou ji zavolala, čarodejnici. Fakt nechápu, proč někteří lidé jsou tak omezení ignoranti. Jo a stříhla bych ji taky, můru ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Tohle by mě rozpálilo do běla, tchýni bych zavolala osobně a sdělila jí, že moje děti už nikdy u ní v bytě neuvidí, když není ochotná respektovat můj život. Jestli je chce vidět ať si přijede.
Tak nějak. Sama mám tchýni zlatou, drahokamama vykládanou, takže i když taky občas udělá nějakou botu (jako že třeba Jáju nechá sníst půl kila borůvek na posezení), tak mám u ní poměrně vysokej práh tolerance. Ovšem tohle by si odnesla fest. Škodu už nenapravíš, ale do budoucna bych ji být tebou nenechávala s dětmi bez dozoru.
estrea píše:
Jůůůů, tak tohle udělat moje tchýně tak jí v klidu pozvu k nám domů na kávu(do ní dám prášek na spaní), nelenim vezmu mašinku a stříhám na 2mm![]()
![]()
já bych jí obarvila hlavu barvičkama…prdlačku,nechala bych to udělat malou,ať si taky užije… ![]()
Ahojky, taky mi babička z otcové strany jednou ostříhala malou, byly to první vlásky. Je pravda, že ji vzala k docela drahému kadeřníkovi v Praze, ale já je stříhat nechtěla. Když to udělala poprvé, tak jsem si s ní o tom promluvila, že tak to nejde - pěkně v klidu, že už se to nesmí opakovat. Ale za půl roku přijela malá zas opichtlaná, tak to už jsem nevydržela, vzala telefon a pořádně vyčinila - první otci a pak babičce. Nedavno zas měla tendenci stříhat, ale před tím raději zavolala mě, jestli může, tak jsem řekla, že ne - jedeme na svatbu a malá jde za družičku, takže žádný stříhání a bylo to.
Mišuna píše:
A pak se tady řeší proč se brojí proti tchýním…ale když některé ty ženské dělají takové kraviny![]()
fakt nechápu co jí k tomu vedlo.
Od rána vykládala manželovi, proč není ještě ostříhaná a pak se vypravila ke švagrové a nelenila a rychle šmikla, to její nutkání nepochopím
![]()
No a co mi provedla v těhu s |Eli, to raději ani nepíšu, už ji mám plné …, ona je totiž strašná ,,pomocnice"
Když jsem čekala dvojčata, tak mi íkala, co budete dělat, jak to proboha zvládnete??? Já budu pomáhat
Jo, to pomáhá, společenskou návštěvou jednou za měsíc.Jede vlakem z Olomouce do Prahy, tady si dá oběd, já gruntuju, jako magor celý den( protože ona je úchylná na pořádek)No a odpoledne rychle zpátky domů!!!, Je v důchodu už 10 let, ale pořád pracuje v MŠ!!!!Paní dokonalá paní učitelka, kde pořád slyším, jak ty maminky zanedbávájí ty děti a ostatní učitelky bla, bla
, paní dokonalá. Raději končím , to nemá cenu
![]()
fytypaldy píše:
Ahojky taky mi babička z otcovo strany jednou ostříhala malou byli to první vlásky je pravda že ji vzala k docela drahému kadeřníkovi v Praze ale já je stříhat nechtěla když to udělal poprví tak jsem si s ní o tom promluvila že tak to nejde pěkně v klidu že už se to nesmí opakovat. Ale za půl roku přijela malá zas opichtlaná tak to už jsem nevidržela vzala telefon a pořádně vyčinila první otci a pak babičce. Nedavno zas měla tendenci stříhat ale před tím raději zavolala mě jestli může tak jsem řekla že ne jedeme na svatbu a malá jde za družičku takže žádný stříhání a bylo to
Co je to za úchylku to stříhání
![]()
Tak to já vůbec nevím naši mamku by to ani nenapadlo ale u tý mojí bejvalý tchýně to bude asi tím že měla dva kluky a nikdy nechtěla holku ![]()
podle mě nemají co dělat,třeba ta moje sedí celý den u okna a čučí,kdo jde kolem a co má na sobě a proč a kam jde..nebo chlastá kafe na zahradě(asi tak cca 10šálků za den ,stěžuje si ,že nemůže spát),dělají kraviny a hlavně se se..o do věcí…jako třeba stříhání vnoučátek…jsou to …škody slov
Já pořád nechápu to nutkání,prostě proč to dělá,co jí k tomu vede…když už jednou se stalo a dostala za to „vynadáno“, tak proč jde a udělá to znova?? ![]()
To fakt musí být nějaká úchylka
![]()
No mně tchýně taky tuhle říkala, ať malý přistřihnu ofinu - po přečtení týhle diskuse si s ní o tom radši promluvím předem. I když většinou nehlídá, ale co kdyby ![]()