Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám taky problémy s rodiči už od mala, ale trochu jiné než ty
Manka je hysterka a otec mě škube o prachy(bydlím v jeho domě)
Jediné co dělám…snažím se hodně moc aby to za 20 let nepsaly mé děti ![]()
taky se to snažím ,ale někdy jsem z nich tak psychicky vyčerpaná že nemám ani chuť něco dělat s dětma ![]()
Někdy si říkám,že jsem se měla odstěhovat 300km někam a měla bych klid třeba,ale co teď děti tu mají přátele a my s mužem postavený dům,mi přátele s mužem krom těch v práci nemáme páč milujeme sebe a své děti a tak jsme nejraději spolu
I kdyz je to tezke, musis se pres to prenest a nastolit si pravidla. Chcete prijit na navstevu? Fajn prijdte, ale zadne pujcky.
Zacnou neco vycitat, delat sceny, navazet se do tebe a tak dale? Navsteva konci.
To same, kdyz ty budes u nich.
Nepomaha to? Tak jedine omezit styky, protoze se to potahne a bude jen hur.
Ja vim, ze se to lehceji pise nez dela, ale vim z vlastni zkusenosti (rodina pritele je podobna) ze to jinak nejde, oni se nezmeni!!!
nezmění se bohužel,ale jsou to mí rodiče a kdyby nebyli nejsem tu ani j ani mé děti a tak nemůžu omezovat styky
udělala jsem to stejně,jako bára,pravidla a ukončila jsem styky,jinka už to nešlo,hráblo by mě..časem to přestane bolet
Anonymní píše:
nezmění se bohužel,ale jsou to mí rodiče a kdyby nebyli nejsem tu ani j ani mé děti a tak nemůžu omezovat styky
Nemuzes omezovat styky proc? Protoze jsou to tvi rodice a „udelali“ te? Pokud ale jsou jinak na prd a „nemiluji“ tak s nimi nic neudelas a opravdu je nezmenis.
A bud chces se situaci neco delat a i pres bolest odlehcit psychice, nebo to nechas tak jak to je a budes se uzirat do nekonecna.
Jine reseni ja osobne nevidim… ![]()
nebudu situaci řešit jen jsem si chtěla ulehčit a zjistit,jestli to má někdo stejně jako já ![]()
No není to tak bohužel kolem se to celkem houfně stahuje nemocné děti,šílení rodiče,babička nemocná též,práce na hovno ..............
Lojzička píše:
No není to tak bohužel kolem se to celkem houfně stahuje nemocné děti,šílení rodiče,babička nemocná též,práce na hovno ..............
Samozrejme, plno veci neovlivnis! Ale plno jich ovlivnis… ![]()
Chtěla bych obnovit diskuzi. Mám rovněž strasti s rodiči, i když jiné. Byla jsem skoro 20 let vdaná, děti jsme neměli. Moji rodiče manžela neměli rádi, ale stýkali se s ním. Kde je problém? Mám nového partnera, dítě 1 rok, další v břiše. Moji rodiče nového partnera odmítají. Moc mě to mrzí.
Anonymní, mluvila jsi s rodiči o tom? Ptala ses přímo a cíleně, proč odmítají tvého partnera?
Ptala, ale nic konkrétního neřekli. Možná byli zvyklí, že nestřídám chlapy? Možná má někdo podobnou zkušenost.
Předem se omlouvám za anonymitu,ale mám obavy že by se to doneslo rodičům.
Máte někdo podobný problém?
Je mi více jak 30let mám děti velké,super manžela rodiče bydlí ve městě 5km od nás a je to opravdu strašné no on více teda otec,ale vesměs mají na tom oba vinu.
Jsem jedináček dětství s nima bylo strašné peklo hádky,finanční potíže,nevěra no hrůza
Nyní to pokračuje pořád neustále si půjčují peníze ode mne(už nepůjčuji)dluží mí více jak 100tis. když se zeptám kdy mi je vrátí tak s rozčílí,že mi jde jen o peníze(dluží mi 2roky),otec hodně pije,maminka nepracuje a je těžce obézní z toho zdr. potíže žijí v domě hrůzy jsou neustále bez peněz nic neřeší jen ostatní okolo-promluvit si nepomáhá okamžitě reagují vztekle a jsem špatná dcera a je toho hodně kolem mě.
Potřebovala jsem to někomu říct nemám si s kým o tom promluvit manželova maminka si hned vše zabírá nechci aby byly smutní i druzí stačí,že se trápím já