Tchyně a hlídání dcerky

19
28.7.21 17:52

Tchýně a hlídání dcerky

Ahoj holky, chci se zeptat, co vaše tchýně a hlídání? :) Máme s přítelem dvouroční dceru, pláče když jsme třeba venku na zahradě, a já musím třeba doběhnout nahoru domu pro něco, a ona tam zůstane sama s tchánem nebo s tchyni. Od začátku ji nechtějí hlídat, prý až nebude tolik závislá, že to sami vidíme. Moje mamka si malou bere už od malička, a teď už u ní kolikrát i spí přes noc a všechno v pohodě :) Já si myslím, že kdyby si ji brali taky od malá aspoň na chvíli, byla by na ně zvyklá. Takhle to berou tak, že od přítele sestry, takhle jednou malou hlídali, a plakala. Tak že až naší malé budou taky 4 roky, že si ji klidně vezmou. Jenže naše malá je úplně jiná, říká to každý, je více komunikativní, přátelštější, taková plnější života. Já nevím :D Chtěla bych slyšet vás názor, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
28.7.21 17:57

Tchýně vůbec, bez zájmu. Párkrát se prošla s kočárem, aby se pochlubila sousedkám a tím to skončilo. Moje máma hlídala jeden víkend přes noc. Mě ani tak nejde o to, že potřebuju hlídat, ale o to, že nemají zájem vnoučeti něco ukázat, něco s ním dělat, povídat si… Hlídání, když budu chtít do kina si zaplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35921
28.7.21 17:58

Oni, ale nemají povinnost ti hlídat dítě. Když si ji nechtějí vzít jejich věc. Ne každej se cítí na hlídání tak malýho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.7.21 18:00

Nám hlídaj oboje prarodiče od narození - chtěli, sami měli zájem si vybudovat s malou vztah, baví je trávit s vnoučaty čas. Pokud někteří nechtějí, necítí se na to, nepotřebují to, tak je nedonutíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
28.7.21 18:17

Tchýně je super, starší hlídá kdykoliv si řekneme nebo chce dcera být u babičky. Mladší je 15 měsíců a ještě jsme jí nikam nedali, je to závislák možná by byla v pohodě, ale nemám odvahu to zkusit. Moje mamka hlídá minimálně a i když se s ní domluvim třeba měsíc předem tak to na poslední chvíli zruší. Někdo je prostě hlídácí babička a někdo ne :nevim:. Není to povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
28.7.21 18:24

@JancaS84 muzu se zeptat..ty mas deti? neznam zadnou maminku..kterou by nemrzelo..ze prarodice nemaji zajem o vnouce..i kdyz “hlidat nemusi” jak pises :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35921
28.7.21 18:30
@Tykaja píše:
@JancaS84 muzu se zeptat..ty mas deti? neznam zadnou maminku..kterou by nemrzelo..ze prarodice nemaji zajem o vnouce..i kdyz “hlidat nemusi” jak pises :pankac: :pankac: :pankac:

Ano mam, čekám 3. Samozřejmě by mě to mrzelo kdyby neměli zájem. Naši naštěstí zájem mají. Ale vidím to u ségry, taky bydlí v domě s tchyni co nemá zájem a nenadělá nic. Co se kvůli tomu taky navztekala, ale prostě zbytečně. Lepší je to prostě neřešit a ušetřit si spoustu nervů. Nemají zájem nemají. Ono se jim to taky pak třeba může vrátit až budou staří a budou potřebovat pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76858
28.7.21 18:33
@Tykaja píše:
@JancaS84 muzu se zeptat..ty mas deti? neznam zadnou maminku..kterou by nemrzelo..ze prarodice nemaji zajem o vnouce..i kdyz “hlidat nemusi” jak pises :pankac: :pankac: :pankac:

no tak mrzet ji to může, ale to je tak všechno, co s tím může udělat,
a ano dítě mám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
28.7.21 18:38

Kluky mi hlídali naši a od tchánů spíše tchán. Ten neustále něco kutil a kluky si bral k tomu. A tchýně zajišťovala spíš ten kuchyňský servis. Ale ani jednoho syna jsem nedávala spát ani k jedné babičce. Nepotřebovala jsem to a věřím, že po celém dnu toho taky měly dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.7.21 18:50
@nicolieta píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, co vaše tchýně a hlídání? :) Máme s přítelem dvouroční dceru, pláče když jsme třeba venku na zahradě, a já musím třeba doběhnout nahoru domu pro něco, a ona tam zůstane sama s tchánem nebo s tchyni. Od začátku ji nechtějí hlídat, prý až nebude tolik závislá, že to sami vidíme. Moje mamka si malou bere už od malička, a teď už u ní kolikrát i spí přes noc a všechno v pohodě :) Já si myslím, že kdyby si ji brali taky od malá aspoň na chvíli, byla by na ně zvyklá. Takhle to berou tak, že od přítele sestry, takhle jednou malou hlídali, a plakala. Tak že až naší malé budou taky 4 roky, že si ji klidně vezmou. Jenže naše malá je úplně jiná, říká to každý, je více komunikativní, přátelštější, taková plnější života. Já nevím :D Chtěla bych slyšet vás názor, děkuji

Hlídání by mělo být příjemne pro obě strany. Já jsem třeba dvouleté dítě nikde přes noc než doma nenechávala. Nebylo to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
28.7.21 19:05

Tchanovci uz si svoje deti odchovali a pokud se jim hlidat nechce, mas smulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
28.7.21 19:05

@stinga tebe jsem ale treba vubec neptala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
28.7.21 19:43

Tak ono taky záleží, je babička a babička v 50 a 70.a věkem ubývá elán přibývá pohodlnost. Pokud se na hlídání přes noc necítí, nezbyde než to respektovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.21 19:54

Tchyne je v tomto ohledu zlata. Kdykoliv potrebuji, snazi se nam vyjit vstric. S moji mamkou je to horsi. Pohlida, kdyz nutne potrebuji. Sama od sebe ne.

• Citovat
  • Upravit
6039
28.7.21 20:03

Asi takhle - prarodiče skutečně nemají povinnost hlídat děti. Ale až nebudou moci, já zase nemám povinnost se o ně postarat. Maximálně jim přispěji na domov důchodců. To je tak adekvátní protislužba za jesle, školku a školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová