Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych jí, že ona si to udělala podle sebe a ty si to taky tak uděláš. Nic jí po tom není, je to jen na tobě a tvém manželovi. Nenech si to líbit, takhle to začíná a končí to „peklem na zemi“. udej jí jasné hranice a pravidla. Ty jsi matka, ty rozhoduješ a ona se musí přizpůsobit.
@Anonymní píše:
@Markéta80 řekla jsem ji že budu kojit 2 roky a ona chytla záchvat smíchu že snad budu kojit i ve škole…
Po tehle reakci bych ji s klidem rekla, at me laskave prestane svym chovanim ponizovat, ze na to nejsem zvedava. Ze nejsem ona a ze do prace pujdu, az budu chtit ja a kojit prestanu, az to uznam za vhodne ja.
Příspěvek upraven 09.04.18 v 12:42
@Anonymní píše:
@Markéta80 řekla jsem ji že budu kojit 2 roky a ona chytla záchvat smíchu že snad budu kojit i ve škole…
A tady čekáš co, že tě poplácáme po ramenou a tchýni odsoudime? Koj si třeba 3 roky, je to jenom tvoje věc, to snad víš. Stejně tak máš pusu, abys ji dokázala říct svoje. Otázka je, proč to tchýni tak zajímá
že by šlo o finance se kterými vám pomáhá, at už společným bydlením nebo jinak? Pak by ty její otázky nebyly úplně od věci.
@Anonymní píše:
to je její problém
Můj malej má přes dva roky a taky stále kojim (plánuju dokud se sám neodstavi), do práce pujdu v jeho ve třech letech a to jen na částečný úvazek. Taky slyším z okolí nechapave reakce, ale kašlu na to. Je to každého věc jakou si tu rodičovskou udělá, děti jsou malé jen jednou za život.
@Anonymní píše:
bych jí řekla že nevím čemu se směje a že je jiná doba, ne každý musí odkládat dítě v roce
Manžel to vidí jak? ten by jí to měl vysvětlit
Musíš to říct jasně jinak to nepochopí. Já nezapomenu když jsem byla těhotná s prvním synem a ona viděla u nás zásobu papírových plen a prý proč tolik že snad v 6ti měsících budu vysazovat protože ona měla děti v 1 roce bez plen. jenže já věděla že sice v roce bez plen ale nehody ještě v 7 letech, chronická zácpa… pak už se nevyjadřovala
Nejhorší je nic neříkat, když jí to budeš říkat kdykoliv ona začne snad to pochopí ale měl by jí to vysvětlit její syn ![]()
A co kdyby jí to nějak opatrně řekl manžel/přítel tvůj. Že si nepřeje aby si šla ještě do práce, že chce aby ses co nejdéle věnovala dítěti.
Nějak si nedokážu představit, že by mě tchyně honila, abych šla do práce
Máte to divně nastaveno. Nicméně nechápu, v čem je problém kojení ročního a práce, snad nekojis co 2 hodiny… Já chodila do práce od 9m malé na odpoledne, to už jsem nekojila, měla jiné svačinky. Sama se odstavila ve 14m a moje práce na to neměla žádný vliv ![]()
Priste bych ji rekla, ze je to moje osobni vec a udelam si to podle sebe. A odpovidala bych ji, nevim, uvidim,…
@Anonymní píše:
Ahoj, malé bude zanedlouho rok a tchyne se začíná vyptavat kdy skoncim kojit, ze uz si muzu domluvit castecny uvazek v praci, ze pohlida, jenze ja mam predstavu jinou. Chci kojit klidne i 2 roky a do prace az jak bude koncit rodicak.. Ten mam do necelých 3 let.. Chci si malou uzit co nejvic ale tyto kecy me stresujou.. Nechci at me ma za nefakcenko kdyz chci byt,, tak dlouho doma,,… Ona soupla v roce do jesli a sla pracovat…
Kojit muzes do kdy chces. Nikdo Ti nema co toho kecat. Tchyni rekni na rovinu ze budes do 3 let doma. To ze ona nebyla je jeji problem. Ja jako dite jsem sla ve 3 letech do skolky a do ted na to spatne vzpominam. Nedokazu jsi predtavit ze bych svoje deti davala jeste driv. Nektere matky nemaji na vyber to chapu ale dokud nemusim cim dyl tym lip.
@Anonymní píše:
Ahoj, malé bude zanedlouho rok a tchyne se začíná vyptavat kdy skoncim kojit, ze uz si muzu domluvit castecny uvazek v praci, ze pohlida, jenze ja mam predstavu jinou. Chci kojit klidne i 2 roky a do prace az jak bude koncit rodicak.. Ten mam do necelých 3 let.. Chci si malou uzit co nejvic ale tyto kecy me stresujou.. Nechci at me ma za nefakcenko kdyz chci byt,, tak dlouho doma,,… Ona soupla v roce do jesli a sla pracovat…
No jo no…já mám dceru 2 a půl roku kojim stále… tchýně to nechápe a kroutí hlavou…je to tím že sama někojila tak to bere podle sebe!!Nikomu do toho nic není jestli budeš kojit nebo nekojit…je to takové rejpani mi přijde.
Příspěvek upraven 09.04.18 v 13:17
@Annabela11 píše:
No jo no…já mám dceru 2 a půl roku kojim stále… tchýně to nechápe a kroutí hlavou…je to tím že sama někojila tak to bere podle sebe!!Nikomu do toho nic není jestli budeš kojit nebo nekojit…je to takové rejpani mi přijde.Příspěvek upraven 09.04.18 v 13:17
Taky bych kroutila hlavou…ale moje věc by to nebyla
Priste az zase zmini to sve reknu Zatim kojim, zatim neplanuju do prace.. Tak snad bude klid.. Děkuji za reakce.