Tchýně a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3355
9.4.18 12:24

Řekla bych jí, že ona si to udělala podle sebe a ty si to taky tak uděláš. Nic jí po tom není, je to jen na tobě a tvém manželovi. Nenech si to líbit, takhle to začíná a končí to „peklem na zemi“. udej jí jasné hranice a pravidla. Ty jsi matka, ty rozhoduješ a ona se musí přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.4.18 12:27
@Anonymní píše:
@Markéta80 řekla jsem ji že budu kojit 2 roky a ona chytla záchvat smíchu že snad budu kojit i ve škole…

Po tehle reakci bych ji s klidem rekla, at me laskave prestane svym chovanim ponizovat, ze na to nejsem zvedava. Ze nejsem ona a ze do prace pujdu, az budu chtit ja a kojit prestanu, az to uznam za vhodne ja.

Příspěvek upraven 09.04.18 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.4.18 12:31
@Anonymní píše:
@Markéta80 řekla jsem ji že budu kojit 2 roky a ona chytla záchvat smíchu že snad budu kojit i ve škole…

A tady čekáš co, že tě poplácáme po ramenou a tchýni odsoudime? Koj si třeba 3 roky, je to jenom tvoje věc, to snad víš. Stejně tak máš pusu, abys ji dokázala říct svoje. Otázka je, proč to tchýni tak zajímá :think: že by šlo o finance se kterými vám pomáhá, at už společným bydlením nebo jinak? Pak by ty její otázky nebyly úplně od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109888
9.4.18 12:31
@Anonymní píše:

to je její problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
9.4.18 12:42

Můj malej má přes dva roky a taky stále kojim (plánuju dokud se sám neodstavi), do práce pujdu v jeho ve třech letech a to jen na částečný úvazek. Taky slyším z okolí nechapave reakce, ale kašlu na to. Je to každého věc jakou si tu rodičovskou udělá, děti jsou malé jen jednou za život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
9.4.18 12:43
@Anonymní píše:

bych jí řekla že nevím čemu se směje a že je jiná doba, ne každý musí odkládat dítě v roce ;) Manžel to vidí jak? ten by jí to měl vysvětlit ;) Musíš to říct jasně jinak to nepochopí. Já nezapomenu když jsem byla těhotná s prvním synem a ona viděla u nás zásobu papírových plen a prý proč tolik že snad v 6ti měsících budu vysazovat protože ona měla děti v 1 roce bez plen. jenže já věděla že sice v roce bez plen ale nehody ještě v 7 letech, chronická zácpa… pak už se nevyjadřovala ;) Nejhorší je nic neříkat, když jí to budeš říkat kdykoliv ona začne snad to pochopí ale měl by jí to vysvětlit její syn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2574
9.4.18 12:44

A co kdyby jí to nějak opatrně řekl manžel/přítel tvůj. Že si nepřeje aby si šla ještě do práce, že chce aby ses co nejdéle věnovala dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
9.4.18 12:56

Nějak si nedokážu představit, že by mě tchyně honila, abych šla do práce 8o Máte to divně nastaveno. Nicméně nechápu, v čem je problém kojení ročního a práce, snad nekojis co 2 hodiny… Já chodila do práce od 9m malé na odpoledne, to už jsem nekojila, měla jiné svačinky. Sama se odstavila ve 14m a moje práce na to neměla žádný vliv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
9.4.18 13:11

Priste bych ji rekla, ze je to moje osobni vec a udelam si to podle sebe. A odpovidala bych ji, nevim, uvidim,…

• Citovat
  • Upravit
1671
9.4.18 13:11
@Anonymní píše:
Ahoj, malé bude zanedlouho rok a tchyne se začíná vyptavat kdy skoncim kojit, ze uz si muzu domluvit castecny uvazek v praci, ze pohlida, jenze ja mam predstavu jinou. Chci kojit klidne i 2 roky a do prace az jak bude koncit rodicak.. Ten mam do necelých 3 let.. Chci si malou uzit co nejvic ale tyto kecy me stresujou.. Nechci at me ma za nefakcenko kdyz chci byt,, tak dlouho doma,,… Ona soupla v roce do jesli a sla pracovat…

Kojit muzes do kdy chces. Nikdo Ti nema co toho kecat. Tchyni rekni na rovinu ze budes do 3 let doma. To ze ona nebyla je jeji problem. Ja jako dite jsem sla ve 3 letech do skolky a do ted na to spatne vzpominam. Nedokazu jsi predtavit ze bych svoje deti davala jeste driv. Nektere matky nemaji na vyber to chapu ale dokud nemusim cim dyl tym lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.4.18 13:14
@Anonymní píše:
Ahoj, malé bude zanedlouho rok a tchyne se začíná vyptavat kdy skoncim kojit, ze uz si muzu domluvit castecny uvazek v praci, ze pohlida, jenze ja mam predstavu jinou. Chci kojit klidne i 2 roky a do prace az jak bude koncit rodicak.. Ten mam do necelých 3 let.. Chci si malou uzit co nejvic ale tyto kecy me stresujou.. Nechci at me ma za nefakcenko kdyz chci byt,, tak dlouho doma,,… Ona soupla v roce do jesli a sla pracovat…

No jo no…já mám dceru 2 a půl roku kojim stále… tchýně to nechápe a kroutí hlavou…je to tím že sama někojila tak to bere podle sebe!!Nikomu do toho nic není jestli budeš kojit nebo nekojit…je to takové rejpani mi přijde.

Příspěvek upraven 09.04.18 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.4.18 13:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109888
9.4.18 13:33
@Annabela11 píše:
No jo no…já mám dceru 2 a půl roku kojim stále… tchýně to nechápe a kroutí hlavou…je to tím že sama někojila tak to bere podle sebe!!Nikomu do toho nic není jestli budeš kojit nebo nekojit…je to takové rejpani mi přijde.Příspěvek upraven 09.04.18 v 13:17

Taky bych kroutila hlavou…ale moje věc by to nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
9.4.18 13:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.18 13:37

Priste az zase zmini to sve reknu Zatim kojim, zatim neplanuju do prace.. Tak snad bude klid.. Děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová