Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, malé bude zanedlouho rok a tchyne se začíná vyptavat kdy skoncim kojit, ze uz si muzu domluvit castecny uvazek v praci, ze pohlida, jenze ja mam predstavu jinou. Chci kojit klidne i 2 roky a do prace az jak bude koncit rodicak.. Ten mam do necelých 3 let.. Chci si malou uzit co nejvic ale tyto kecy me stresujou.. Nechci at me ma za nefakcenko kdyz chci byt,, tak dlouho doma,,… Ona soupla v roce do jesli a sla pracovat…
@Markéta80 řekla jsem ji že budu kojit 2 roky a ona chytla záchvat smíchu že snad budu kojit i ve škole…
Já třeba kojila 2,5 roku, ale kojení teda práci na překážku nebylo. Od roku, kdy už dítě jedlo jsem kojila snad už jen tak 2× přes den (ráno a někdy odpoledne) a jednou na noc, do práce jsem začala chodit na poloviční úvazek od dvou let dítěte.
@Anonymní píše:
@Markéta80 řekla jsem ji že budu kojit 2 roky a ona chytla záchvat smíchu že snad budu kojit i ve škole…
ale kde, stačí jedna chřipka s antibiotikama a s kojením skončíš raz dva
Tchyně je asi moc sympatická osoba… ![]()
Normálně bych jí řekla, že se ještě do práce vracet nechci, že si chci malou užít a být doma do 3 let. ČR umožňuje být rodičům doma s dítětem poměrně dlouho a já osobně jsem za to ráda. S mladší budu doma do jejích 3,5 let a jako nemakačenko si nepřipadám. Před dětmi jsem normálně pracovala (už i při vysoké škole). Investovat čas do dětí je ta nejlepší investice vůbec
Pohlídat ti malou přece může, i když budeš doma. Aspoň si uděláš doma, co budeš potřebovat nebo si odpočineš…
„Tchyně a kojení“ - no už ten nadpis
Kojí tchýně? Živí vás snad? Ne? Tak do toho nemá co krafat. Normálně ji to řekni, že kojit ještě neplánuješ přestat a že do práce se nechystáš ![]()
Co je jí do toho?? Ať se stará o svý, ty se hoď do klidu a dělej jak ti to vyhovuje a jak chceš ty. Tečka
Ona vás živí? Ano = šlapu podle ní. Ne = slušně odpovím na položenou otázku a dál se tím nezabývám.
No pokud to není tak, že máte hluboko do kapsy a tchýně vás dotuje, tak jí může být jedno, jak to máš. Řekla bych, že ji nejde primárně o to kojení, ale o to, že bys mohla jít do práce. Není na vás nějak závislá?
Pokud nemáte nějaké finanční problémy, což předpokládám, že ne, tak bych tchýni řekla to co jsi tady napsala
teď jsi máma Ty, ne ona a i kdyby jsi kojila třeba do čtyř let, tak je jí po tom houby, stejně tak jí je prd do toho, jak dlouho budeš s malou doma.. bože, některé tchýně jsou fakt poděs
jak já jsem ráda za tchýni, která mi do ničeho nekecá, ovšem zase mám mámu, která mi do všeho kecá
![]()
Já se s tchýní a jejími moudry nemažu, narovinu jí říkám, jak to mám já a že to tak prostě bude. Chce to vyjasnit (utnout), co nejdřív, jinak se tyhle průpovídky budou stupňovat ![]()
Po roce společného bydlení s tchýní (ona v přízemí a my v patře) a kdy jsem pořád měla strach jí něco říct aby si nenaštvala a aby si o mně nemyslela něco špatnýho, jsme byla zralá na odstěhování a ukončení vztahu s přítelem. Takže v hlavě jsem si to srovnala. Pokud se mi něco nelíbí na rovinu jí řeknu, že to tak nechci a že to budu dělat tak a tak a tečka. Nehádám se s ní, prostě jí to v klidu řeknu a hotovo apřes to nejde vlak. A víte co?? Strašně se mi ulevilo a hned se mi žije lépe. Já také budu s dcerou doma do 3-3,5let. A co myslí a nemyslí je mi šumák, ona mně neživí a dcerku (vnučku) stejně nehlídá, nemá zájem.
Moje mamka mi vždy říkala:„udělej si pořádek zavčas“.A měla pravdu. za chvíli vám bude říkat kdy máte prát, vařit a jak to máte dělat. Prostě si stůjte za svým, a začněte s tím co nejdřív.
Ahoj, malé bude zanedlouho rok a tchyne se začíná vyptavat kdy skoncim kojit, ze uz si muzu domluvit castecny uvazek v praci, ze pohlida, jenze ja mam predstavu jinou. Chci kojit klidne i 2 roky a do prace az jak bude koncit rodicak.. Ten mam do necelých 3 let.. Chci si malou uzit co nejvic ale tyto kecy me stresujou.. Nechci at me ma za nefakcenko kdyz chci byt,, tak dlouho doma,,… Ona soupla v roce do jesli a sla pracovat…