Tchyně a rýma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
8.3.16 16:32

Jiste, rymu muze decko chytit kdekoli. ale proc vedome zvyšovat sanci, ze ji fakt chyti, coz je v tomto pripade dost pravdepodobne. navíc když jste se z toho konecne dotali. ryma je vopruz pro každého, pro male dite tuplem. počkala bych az bude tchyne zdrava, ted bych proste nedala. normalne bych ji to vysvětlila, není to nic spatneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.16 16:35

Po pravdě rýmu už neřešim, rýmu už máme s malými přestávkami od října. Co mě občas stalo, že jsme přijeli ke tchanovcum, tak nachcipani ( i švagrová ) a ani nám to neřekli, i když byli děti malý :zed:, to moji rodiče vždy říkali, jestli nám to nevadí, že mají rýmu, jsou nastydli, tak jestli chceme přijet. Teď je švagrová těhotná a už vidím, jak jim bude vadit, když prijedeme s dětmi s rymou, že švagrovou určité nakazime a potom i to miminko, až se narodí :-(. Na nás se ohledy nebrali ale na ní se bude muset :pocitac:.

• Citovat
  • Upravit
49159
8.3.16 16:39
@Anonymní píše:
Po pravdě rýmu už neřešim, rýmu už máme s malými přestávkami od října. Co mě občas stalo, že jsme přijeli ke tchanovcum, tak nachcipani ( i švagrová ) a ani nám to neřekli, i když byli děti malý :zed:, to moji rodiče vždy říkali, jestli nám to nevadí, že mají rýmu, jsou nastydli, tak jestli chceme přijet. Teď je švagrová těhotná a už vidím, jak jim bude vadit, když prijedeme s dětmi s rymou, že švagrovou určité nakazime a potom i to miminko, až se narodí :-(. Na nás se ohledy nebrali ale na ní se bude muset :pocitac:.

no a proč - když ti to vadilo, jste nevolali? Chtěli bychom k vám, nejste nastydlí? Aha jste tak nic - uvidíme se příště… oni by si zvykli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.3.16 16:40

Nedala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
8.3.16 16:46

Pokud je po nemoci, tak určitě ne. Pokud je tchýně normální, tak to pochopí. Rýma může být jen začátkem a nač vyhledávat nemoce. Někomu se to projeví jako rýma a někdo je marod na 3 neděle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
8.3.16 16:57
@Anonymní píše:
Holky jdu se zeptat jestli jsem hysterka nebo ne. Dcera byla u tchyně před měsícem na 3 dny. Přijela s rýmou, rýma se nám rozjela a do toho hrozny kašel.14 dní se z toho dostávala. a teď, že je tchyně dom a že by chtěla dceru na dva dny, ale tchyně má teď rýmu. Já ji řekla, že se mi moc k ní dávat dcera nechce když má rýmu, že to třeba chytne a bude nanovo nemocná. Ona že je to jen rýma atd. Manžel mi řekl, že tu rýmu muže dcera chytnout kdekoliv tak je to snad jedno, že ma tchyně rymu.Ale mě přijde dát ji tam cíleně když vím, že ma rymu postavene na hlavu.Jsem až moc citlivka???

Ne nedala a nechápu, že se tomu někdo diví :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
8.3.16 17:18

Nedala bych..u nás rýma znamená, že přestane jist a zhubne, což je u decka na hranici třetího prercentilu s váhou dost problém..
A úplně mě dostalo, když jsem si po skoro 3 týdnech privezla 2.2 kg dite z porodnice, plno opatření a tchán přišel na návštěvu s rymou..argument vždyť kojis, tak to nechytne, mě dostal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.16 17:22

Tak jste mě aspoň trošku uklidnili, že nejsem hysteka, která dělá z rýmy buh vi co.ale vím jak to dopadá, když chytne rýmu. nesmrká, nejí, pak přijde kašel a to i zvrací. Takže proto nechci dávat dítě někam když má i blbou rýmu.

• Citovat
  • Upravit
3030
8.3.16 17:30

Co budeš dělat až bude chodit do školky, tam snad není dne, kdyby někdo nesmrkal, nekýchal, nekašlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
8.3.16 17:39

Já rýmu řeším, u nás přechází do uší, synovi se dělají obří uzliny a když ji má jeden, chytne jí druhej… Jsme hodně nemocní a tchyně taky a vždy pochopí, když ji řeknu, že ani návštěvu si nepřeju. Snažím se riziko nákazy eliminovat, děti bych tam nedala a manžel to naštěstí chápe. Ať se tchyně nejprve vykurýruje! Dávat tam dítě, když vím, že není tchyně fit není dobrý nápad, sama by měla mít rozum. Ještě když jsou babičky mazlící a je to samá pusinka, při krmení jde lžička z pusy do pusy, společné kapesníky a to si nevymýšlím, to se děje… Nechci to dramatizovat, ale u nás je rýma start velkých komplikací a už dávno netrvá jen týden, jak se říkávalo

• Citovat
  • Upravit
1039
8.3.16 17:41

Rozhodně bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.16 17:44

Ahoj, nedala bych ji tam. Jsem zastánce toho, proč zbytečně zatěžovat tělo, když se tomu můžu vyhnout. Když jsem sama nemocná, tak považuju za slušnost nikam nechodit na návštěvu a když se k nám někdo chystá, tak ho upozorním, že jsem nachlazená.

• Citovat
  • Upravit
69235
8.3.16 17:48
@jenika1 píše:
Co budeš dělat až bude chodit do školky, tam snad není dne, kdyby někdo nesmrkal, nekýchal, nekašlal.

třeba u nás ve školce mají v řádu, že děti s rýmou ne. A skutečně se to dodržuje a nemocné děti neberou a matky je nedávají, ani děti s rýmou. Světe div se, ale ty děti jsou zdravé, dcerka je první rok od září a žádné hrozné marodění se nekonalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
8.3.16 18:37

No dnes ma tchyne rymu, zitra rozjizdejici se chripku, proc schvalne dote nakazit znova, kdyz je jeste oslabeny z predchozi nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
8.3.16 18:40
@jenika1 píše:

K nam do školky dite s rymou nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová