Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych dala, kdybych měla řešit rýmu, tak je nedám nikdy nikam. Buď ji mají děcka, já, nebo okolí.
I když, jak někdo psal, to u nás taky často zavání zánětem uší ![]()
Já řeším spíš konzistenci a barvu rýmy.
Nedala bych, u nás rýma je hned zánět ucha. Tchyně snad vydrží do příštího týdne.
Já bych tam taky děcko spíš nedala, kdybych to věděla takhle dopředu, a to kvůli tomu, že by mi ho pak nevzali do školky, kdyby ho chytil. Kdybych s ním byla doma a nemusela do práce, tak to možná risknu.
Noo ale stejně je to jen takový co by kdyby, protože moje tchýně by mi stopro dopředu neřekla, že tu rýmu má. Ta je bohužel schopná zatlouct i výživnější nemoci, jenom aby se nemusela domlouvat na jindy
.
@kopejka píše:
Ne nedala a nechápu, že se tomu někdo diví
asi tak! Ne, nedala a ještě bych se před každou návštěvou extra ptala, jestli jsou všichni zdraví. Když chytne rýmu malé děcko, tak trpí i rodiče, kteří se o něj musí starat, to není jak u dospělého.
Nedala.. nevidím důvod nepočkat týden..
Takový ty, může chytit kdekoliv.. nechápu. Právě, že když to dítě může chytnout kdekoliv, tak se to znaším minimalizovat.. Je rozdíl někde postkat někoho a je rozdíl být s někým nonstop dva dny..
Já teda mám 7 letého a 2 letého většinou se mi takové ty machrovací názory vymstily..
Pokaždé jsme pak skončily buď na teplotě a nebo uši.. Jednou mi tak tchýně říkala, nehrot to, manžel má malý průjem a pak nemocnice rotaviry..
Jinak rýmu neřeším, ale nevyhledávám scvhálně nemoce a schválně promořuju ![]()
Navíc co jsme za tu dobu zažila tak u tchýně, když chtěla malého za zaždou cenu, tak rýma - byla nachcípaná jak něco.. ![]()
Ahoj, já bych ji nedala. Rýmu můžeš sice chytnout kdekoli, ale proč tomu jít na proti? Obzvlášť, když to neskončilo jen tou rýmou. Já jsem alergická na nemocné návštěvy. Tchýně s tchánem u nás takto byli několikrát a vždy nám předali takové hrůzy, že jsem myslela, že to bude náš konec. Vloni nám švagrová poslala neteř, žluté nudle u nosu - výsledek dcera jela s mojí mamkou a taťkou do Maďarka, tam hnisavá rýma, horečka, teklo jí z očí. No, nebudu se rozepisovat, jak jsem zuřila. Od teď ví, že jestli na nás něco plivnou, vidí holky naposledy, takže radši nejezdí a my k nim nejdřív zavoláme. Je zvláštní, že takto jsme strávila s holkama dva víkend u našich, prvně hekal taťka, pak brácha a nic. Tak nevím, asi jsou jedovatí ![]()
@PaníBovaryová Souhlas, chytne to starší, od ní mladší a já pak s nima sedím doma, odsávám nudle a celé noci nespím.
@Janasas Taky se snažím minimalizovat. Nevím, proč je zbytečně vystavovat. Například schválně je nechávat nakazit neštovicemi. Nechápu a nesnáším to.