Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@lolink my spolu máme jinak výborné vztahy, často ji s malou navštěvujeme a ona nás taky ( i na víc dnů, bydlíme od sebe daleko), navíc naši se na ně taky moc těšili a od podzimu všichni nemluvíme o ničem jiném, než jak se u nás 26. všichni sejdeme, co uvaříme a tak a ona to najednou zruší kvůli takové blbině
To je trochu, jak kdybyste bez tchýně umřeli nudou
Taky bych to tak neřešila. Není to její povinnost a ona si vybrala. Že je to jen šprajc? No i to se stává, asi těch problémů s přítelem bude mít víc, tak to řeší útěkem. Hele ty když nebudeš chtít trávit vánoce s tchýní, tak tě taky nikdo nedonutí, tak to prostě je. Taky máš právo říct - vánoce slavíme v tropech a hotovo. Každý si volí podle svého vědomí a svědomí a nese si i následky takové volby.
Já bych zas byla ráda, kdyby tchýně chtěla jet ke švagrovcům, ale nechce. Já tak mám blbé svědomí, že ji na svátky necháme samotnou. Na Štědrý den bude s námi, ale pak máme vždy nějaký program, jako mohla by u nás být, ale zase když večer přijedu, tak už chci mít volno a klid, ovšem lehce tíživě mi z toho je ![]()
@kadlina kdybych přijala pozvání od tchyně na Vánoce, na kterém ji záleží a pak jí pár dnů před tím zavolala, že jedem radši do tropů, tak by to ode mne bylo minimálně dost blbý. Hlavně, že měla radost jak oslaví první Vánoce s vnučkou a jak jseou takové vztahy v rodině důležité.
@Anonymní píše:
@kadlina kdybych přijala pozvání od tchyně na Vánoce, na kterém ji záleží a pak jí pár dnů před tím zavolala, že jedem radši do tropů, tak by to ode mne bylo minimálně dost blbý. Hlavně, že měla radost jak oslaví první Vánoce s vnučkou a jak jseou takové vztahy v rodině důležité.
Evidentně je pro ní teď něco důležitější a jelikož píšeš, že vnučku má ráda, věnuje se jí, udělá si na ní čas, tak to pro ní nejspíš je důležité hodně. Ber to tak, že k tomu nejspíš měla svoje důvody a neužírej se tím, stejně to nezměníš. Mně taky táta teď řekl, že se spolu potkáme jen na chvíli místo celého odpoledne. Moje děti si moc neužije a pak ani teď nebude mít čas, resp. se nedá přehodit to, co mu do toho vlezlo. A co s tím nadělám, nic ![]()
Vás bude hodně, zabavíte se i bez tchýně. Dcera to ještě nevnímá a babičku si užije jindy
To u nás bude táta chybět a jindy je to složité. K nám skoro nepřijede a když se stavíme my u něj, tak je tak zaměstnaný tím nás pohostit (a to mu pořád opakuju, ať si sedne, že nemáme hlad ani žízeň), že se dětem nezvládá věnovat ![]()
Podle mě se jedním dnem vztahy v rodině rozhodně nezhroutí. Pokud teda skutečně fungují.