Nevím co se švagrovou, resp. neteří

Anonymní
18.12.14 22:18

Nevím co se švagrovou, resp. neteří

Hezký večer, jdu si pro radu. Řešíme v rodině jeden docela závažný problém a nikdo nechce být za haj*la a jít za sociálku. Švagrová velmi rádá střídá chlapy, co nový tím starší, to je mi celkem fuk, ale všem vadí, že tím pádem má i neteř snad každé dva měsíce nového tatínka a s ním další sourozence, které podle švagrové taaak miluje. No samozřejmě, dokud ona zase chlapa nevymění. Neteř je pro švarovou velkou přítěží, ex ji nechce dát, protože by musela platit alimenty :cert: co jsem tak z řeči pochopila. Už jednou jsem jí vyhrožovala, že pokud se od jednoho „tatínka“ neodstěhuje (psychicky neteř terorizoval a žili v šílených podmínkách) tak prostě na tu socku dojdu. Neteř chodí do 3.třídy (měla chodit do 4. ale propadla) a za každý školní rok vystřídala školu.
No a současný stav je takový, že si k sobě do 2+1 stěhuje dalšího o 20 let staršího s dětma ve věku 16 a 19. Už mu vadil pes, dala psa pryč. A to ani nemluvím jak se v klidu před náma o neteři vyjadřují :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
18.12.14 22:22

Kontaktujte tatínka, měl by šanci ji dostat do střídavky, pokud o ni stojí. Chudák holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 22:25

Tak sociálka je hodně vážné řešení, ale pokud máš jistotu, že neteř skutečně trpí a je psychicky týrána, pak bych neváhala a tu sociálku bych zkontaktovala. Jen si musíš být opravdu jistá, že víš, jak to je, nemít to třeba jen z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.14 22:26

@terinka4444 tam by byly problémy se školou, nebydlí ve stejném městě :-( a ani jeden by nebyl ochotný neteř vozit do jedné školy

• Citovat
  • Upravit
206
18.12.14 22:27

Nebo kdyby se třeba tatínek nabídl, že nebude alimenty chtít… Pokud to teda zvládne. Než ji nechat trápit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@majki.r nemám to z druhé ruky, ona nemá problém ji před náma říct, že je pi*a atd :-( nadává ji do debilů. Školu a učení moc neřeší, vše svádí na učitele a vyhrožuje jí, že pokud se nebude učit, půjde do děcáku apod.

• Citovat
  • Upravit
4399
@majki.r píše:
Tak sociálka je hodně vážné řešení, ale pokud máš jistotu, že neteř skutečně trpí a je psychicky týrána, pak bych neváhala a tu sociálku bych zkontaktovala. Jen si musíš být opravdu jistá, že víš, jak to je, nemít to třeba jen z druhé ruky.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 22:28

Jestli je tatínek dítěte co k čemu, tak by mohl získat malou do výhradní péče…samozřejmě po prokázání, že u matky malá psychicky trpí a strádá.
Pak by ta škola nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.12.14 22:33
@Anonymní píše:
@terinka4444 tam by byly problémy se školou, nebydlí ve stejném městě :-( a ani jeden by nebyl ochotný neteř vozit do jedné školy

tak ať si jí žádá do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.12.14 22:34
@Anonymní píše:
@majki.r nemám to z druhé ruky, ona nemá problém ji před náma říct, že je pi*a atd :-( nadává ji do debilů. Školu a učení moc neřeší, vše svádí na učitele a vyhrožuje jí, že pokud se nebude učit, půjde do děcáku apod.

pokud tohle odsvěčíte, má otec šanci ji dostat, proč o ní nebojuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
18.12.14 22:35

No a ty se ptáš na co? :roll: já myslím že v takovýmhle případu je kravina nad tím vůbec přemýšlet ne? Jinak se stáváte celá rodina viníky, a měli by jste se nad sebou stydět.
Jen kdyby tohle dělal chlap to by se to řešilo jinak, hned! Psychicky týraná malá holčička a vy nechcete být za hajzla :roll:

@MalinaQ jak nezvládla? k chlapovi by jsi byla taky takhle velkorysá? myslím že ne, ten by scálovat musel. To že něko porodí dítě, neznamená vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
18.12.14 22:36
@terinka4444 píše:
pokud tohle odsvěčíte, má otec šanci ji dostat, proč o ní nebojuje?

to by mě taky zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
18.12.14 22:41

A ten nový chlap se k ní stěhuje i s těma dětma?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
18.12.14 22:43

Achjo, o vikendu mi kamoska vykladala, jk mesice po nocich poslouchali, jak soused mltil manzelku a vyhrozoval zabitim a kdyz jsem se ptala, proc nezavolali policajty, tak ze pry nechteli mit problém… :zed:

Myslim, ze vetsi „hajzlovstvi“ je nechat dite v takovych podminkach. Co si asi odnese do zivota? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
18.12.14 22:44

@Blackova.K No nebyla bych velkorysá, samozřejmě :) Já se jenom tak opatrně ptám, protože nechápu, proč už jí tatínek nemá u sebe, nebo se alespoň nesnaží toho dosáhnout. Nebo proč ji tam radši nechává než aby jí vozil do školy do jiného města. Ale nechci takhle z fleku odsoudit, třeba k tomu má nějaký závažný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová