Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vas, musim se trosku vypsat…a zjistit zda je chyba ve me nebo ne… ![]()
zijeme s muzem spolu 2 roky, muz je jedinacek, jeho matka je na nem si myslim az moc zavisla…kdyz zil sam, mela klice od bytu a porad mu tam chodila, uklizela, brala prat pradlo-kolikrat vzala i me spodni pradlo ktere jsem u nej po „nocni navsteve“ zapomela a vyprala a vyzehlene mi to vratila k nemu…jsem se citila trapne jako nikdy…
ted bydlime dva roky spolu, pul roku jsme manzele a na tchyni zacinam mit averzi…ona to asi mysli dobre, ale jsou urcite hranice…mam z predchoziho manzelstvi dve deti, kdyz je hlida ona tchyne tak je problem, snazi se moje deti prevychovat dle sveho, ze tak to delala ona a tak je to spravne…podotykam ze deti maji 12 a 7 let.to starsi ji ignoruje a mladsi schvalne dela naschvaly, nekolikrat jsem ji vysvetlovala ze kdyz nejsou na tohle a tohle od mala zvykli ze to nebudou delat ted na povel atd…
dalsi vec…jeji otravne vlezle navstevy bez ohlaseni, proste jako jde zrovna kolem a vpali k nam, zazvoni ja otevru a nez cokoliv reknu tak se tlaci dovnitr se slovy…„ja jen na chvilku“…toto je i trikrat do tydne. strasne mi to vadi.nebo vyzaduje at porad my k nim chodime, ja tam chodim nerada. tchan je vecne nalitej, kouri v obyvaku a me nebavi jeho opilecke kecy o politice atd…kdyz tam dlouho nejdeme tak si matka vymysli problem pro ktery musi muj muz ji jit pomoct…vzdy zavola vyplasena jako by se ritil konec sveta ze musi rychle prijit protoze si rozladila televizi, neco udelala s dvd, ma spatny obraz na telce, nedosahne na horni policku…atd…proste vyhledava prkotiny aby jsme tam museli prijit…
ted jsem tehotna…tchyne denne vola a vyptava se jak se citim, vecne vyzaduje hned informace od doktoru…a zacina nam mluvit do vybavy atd…satek nekupuj s tim ja nesouhlasim, na co kupujes nove veci tady mas stare po asi osmi detech co pokolovaly…hnus.kdyz u nas doma hlida deti tak leze do skrinu, zehli pradlo i kdyz jsem ji prosila at to nedela ze to nechci, nezajem, od starsi dcery vim co dela…ze nakukuje do zasuvek, prehrabava veci atd…muz s ni nekolikrat mluvil o tom ale ona se vzdy rozbreci s tim ze ji ublizujeme, ze ona chce jen pomoct, ze ona se v duchodu nudi a nechce byt doma s ozralym tatou ktery se s ni porad hada a ja ji nevezmu ani kazdy den na kafe atd…nemam na to uz nervy, blizi se mi porod a uz jsem ted rekla ze prvni tyden at k nam nikdo nechodi po porodu ze chci klid…zas brecela…ja uz nevim co s tim…schvalne o tom s ni nemluvim ja, protoze jsem povaha takova ze se nervnu a vpalim ji to vsechno najednou a ta se slozi…ale na druhou stranu uz jen jak slysim jeji hlas jezi se mi chlupy a zacinam k ni citit zašt…nekdo nejaka rada?? pls
![]()
@Deynerys to ti nezavidim..
moje tchyne je taky darecek, ale my s ni bydlime v baracku.. co bych ti poradila? Snad aby manzel razne zakrocil a nastavil mamince jasny pravidla kdy k vam muze, co s detmi atd.. jinak preji hodne sil!
Asi se tomu vpálení naostro nevyhneš. Tohle chce přímou konfrontaci, prostě tady je Krakonošovo a přes to nejede vlak!
Mamince moji kamaradky takto chodil domu tchan, mel i klice. Jednou prisel, kdyz se kamaradka narodila, jeji maminka nevyspala, mastne vlasy, vetrala poprsi po kojeni, mezi nohama hygicnickou potrebu a tchan otevrel dvere
Po 25 letech se clovek smeje, tenkrat to muselo jit na nervy:)
Chapu te, nezavidim. Nic jineho nez s ni promluvit vam nezbyva. Na druhou stranu se tchyne asi snazi zavdecit, jen na to jde blbe ![]()
Nesnaží se zavděčit, vnucuje se, jak se dá, jen aby nemusela trčet u ožralé držky svého chlapa. Doma si má dělat pořádek s chlapem a né u snachy! ![]()
To je o nervy máme něco podobného ale ne tak strašného ale pro mě už mě to taky pěkně se…neustále volá maminka že potřebuje něco opravit a to má ještě další děti ale volá jen tomu mýmu, pořád je něco špatně a je schopná se dohadovat kvůli kravině jen aby měla pravdu takže cítim s tebou, ještě posloucham ať si nepořizujem nikdy děti a hlavně to tluče do hlavy manželovy a ten je pak opravdu nechce a to věk už máme no prostě děs…moje nervy
Tchán mé kamarádky měl klíče od domu, který také pomáhal stavět, o tom žádná
Jednou neměli být o víkendu doma a on se chtěl rodinné návštěvě pochlubit.. a mou šokovanou kamarádku zastihli, ehm, nahatou
Prý měli všichni málem hromadný infarkt.. Ale už se to neopakovalo ![]()
Maminka stále neodžízla ze své pupeční šňůry svého syna a on taky zřejmě nevidí nic divného na tom, že je matinka součástí vaší rodiny. Teda nevím, co si myslí, zda jsi mu říkalal o tom, jak to vnímáš, atd. A jak popřípadě reagoval on. Ale tipuju, že tomu naprosto nerozuměl, natož aby se zastal tebe a matinku vykázal.
Musíš si uvědomit, že pokud vykročíš prot tchýni, pak nastává boj o jednoho chlapa. Strategičtější, ikdyž citově nepříjemnější, je z ní udělat spojenkyni. Lépe se ti pak s ní bude… ehm… manipulovat ve smyslu maminko, přijď tehdy a tehdy než dogmatické (a sebevraždené) tchýně tady jen přes mou mrtvolu. ![]()
Hele, já taky tchýni nemusím, nebudeme si nic namlouvat, že ona mě taky ne… ale prostě spolupráce funguje lépe než tichá dívčí válka o jednoho chlapa.
@Deynerys píše:muz s ni nekolikrat mluvil o tom ale ona se vzdy rozbreci s tim ze ji ublizujeme, ze ona chce jen pomoct, ze ona se v duchodu nudi a nechce byt doma s ozralym tatou ktery se s ni porad hada a ja ji nevezmu ani kazdy den na kafe atd..
vzdyt to rekla, uprimne, na nic si nehraje
a navic se snazi byt hodna
myslim, ze musi byt super mit nekoho, kdo ti muze kdykoli pohlůidat deti
a pokud ses tedka precitlivela hormonama z tehotenstvi, tak ji to taky rekni uprimne - „hnizdim, ted misem nikdo nesmi, mej na me ohled, jsem precitlivela, snad se to zlepsi casem“
Teda to je mazec, nezávidím ![]()
Já souhlasím s názory, že bys ji měla přímo konfrontovat, respektive já bych to tak udělala. A nepomůže li jednou, tak třeba stokrát, ale prostě doma se máš cítit jako doma a ne, že ti tam poleze na nervy tchýně.
@Pudloslava píše:
vzdyt to rekla, uprimne, na nic si nehraje
a navic se snazi byt hodna
myslim, ze musi byt super mit nekoho, kdo ti muze kdykoli pohlůidat detia pokud ses tedka precitlivela hormonama z tehotenstvi, tak ji to taky rekni uprimne - „hnizdim, ted misem nikdo nesmi, mej na me ohled, jsem precitlivela, snad se to zlepsi casem“
No podle úvodního příspěvku zakladatelku chápu, možná se tchýně snaží být „hodná“, ale aby mi někdo bez dovolení žehlil prádlo nebo zkoumal zásuvky, to mi moc v pohodě nepřipadá ![]()
Asi půjdu „proti proudu“…ale přijde mi, že je doma nešťastná…chlap ožrala…ona je evidentně „stará škola“, vše vyžehlené, vypucované, stará výchova…atd. Ona volá o pomoc..chce být užitečná, potřebná…ten její ožrala jí nepotřebuje. Ona je defakto sama (dle popisu zakladatelky) Ve vás vidí naději…druhý pokus pro vlastní rodinu…
Zkusila bych jí najít nějaké „využití“, které vám nebude vadit a zároveň jí pomůže cítit se potřebná…něco co by jí bavilo, přinášelo jí pocit užitku. Nemohla by vám třeba péct koláče? ![]()
@Deynerys neporadím, ale soucítím
U nás to samé. Navíc vylepšené o to, že má klíče, takže nám vodila po baráku její přátele(pro nás cizí lidi)za naší nepřítomnosti a ukazovala jim i ložnici, jak máme zařízenou..
grrr.. Jediné, co by pomohlo, by bylo jí ty klíče sebrat, ale to muž nechce jí až tak ublížit. Je fakt, že on se většinou zastává mně a ne jí, tak nechci být tak striktní. Bez ohlášení k nám leze taky, prosila jsem jí, aby to nedělala, vysvětlovala, že si čas s miminkem plánuju. Nedávno sem vpadla, já celé dopol lítalajak fretka, abych vše stihla a mohla si u PC zacvičit. Sedla si, já otráveně říkám, že nemám čas, že si chci zacvičit, a ona civí a říká- tak cvič, já se budu koukat
. No, nerozdýchala jsem to a tentokrát ji vyhodila..
@SIMONA1234 na jednu stranu jo, máš pravdu. Ta moje se taky cítí osamělá. Nadruhou stranu jsou to dospělé ženské a ani osamělost jim nedává právo narušovat jiným lidem soukromí. Měly by si najít nějaké zájmy, kamarádky a podobně- a k rodině se chovat slušně a civilizovaně. Já do její ložnice taky nevodím cizí lidi, navíc za jejími zády. Asi by se jí to taky nelíbilo.
@Deynerys mam hodne podobnou tchyni, takze uplne vim, jak se citis. U me bohuzel postupem casu ta averze prisla a uprimne, ji fakt nesnasim. Pokud to neni nutne, nejdu k ni. Sem tam k ni zajdem na obed jako rodina, ale hned po obede odchazim. Nepotrebuju poslouchat jeji rady co mam a nemam delat a jak to delala ona a jak porad srovnava naseho syna s mym manzelem v jeho veku
Manzel mi nastesti rozumi, vi, ze jeho matka neni normalni a uz kdyz jsme spolu zacali chodit, rikal mi, ze budu jeho matku nenavidet a mel pravdu. Sam ji kolikrat „serve“ at uz nas neotravuje, ale bohuzel je to jak do dubu, porad si jede to sve, dle ni samozrejmne nejlepsi. Nenadelas s tim nic. Manzel se ji postavil uz nekolikrat, po dobrem i po zlem, ale nepomohlo nic. Proste takova je a nic a nikdo ji nezmeni. Telefony jsem ji prestala brat uz jako tehotna, tak s tim pak prestala. Snazim se s ni byt v kontaktu co nejmin.