Vlezlá a otravná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
15.12.14 18:54

Jinak nevim, mozna vetsina zenskejch ma skvely vztah se svou matku a tchyne je pro ne vetrelec. Moje tchyne je sveraz, ale moje mama jeste daleko vetsi, takze mam tchyni velmi moc rada. Mam tri syny, tak snad abych jim prala zeny z patologicke rodiny, ˇjako jsem sama, abych se s nimi mohla sblizit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 19:19
@Pudloslava píše:
Jinak nevim, mozna vetsina zenskejch ma skvely vztah se svou matku a tchyne je pro ne vetrelec. Moje tchyne je sveraz, ale moje mama jeste daleko vetsi, takze mam tchyni velmi moc rada. Mam tri syny, tak snad abych jim prala zeny z patologicke rodiny, ˇjako jsem sama, abych se s nimi mohla sblizit :-(

Jsem na tom podobně, moje maminka je generál a budoucí tchýně je andílek :-) Ale neměnila bych ani jednu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.12.14 19:27

Já nemohu ty dvě ženy porovnat, každá je úplně z jiné planety a těžko říct, jestli jedna z nich vůbec z týhle. Myslím tím svou matku a svou tchýni. Takže já s evelmi těžko probojovávám ke kterékoli z nich. Tchýně ne že by nám lezla bez pozvání do bytu, to se krotí, ale poslední její sek byl, když nám sehnala novou peditaričku. Dodám, že já si nikdy na tu naší nestěžovala - babička prostě sehnala lepší :roll: :zed: :nevim:. Ale jak bylo řečeno, babi můžeš pohlídat, a babi se čurdí, že tam děti byly tak málo. Moje matka coby tchýně je naprosto ideální, ta tu nebyla asi půl roku a to ještě že jí přivezl táta (bydlíme v jedný vsi). Nikdy nevozila kočár, atd. No, naštěstí je tu třetí dáma, které je 85, je to moje babička, a ta sem z vedlejší vsi chodí kluky hlídat. Má svoje vrtochy, špatně vidí, slyší, neudrží nejnovější informace, všechny historky si člověk poslechne osmkrát, ale její životní moudrost je prostě neopakovatelná a mezi náma, tohle je prostě jak Babička podle Božky Němců. :srdce:

Jo, a já jako tchýně - mám dva kluky, asi taky budu na zabití. Když občas tady čtu výlevy některých „nevěst“, je mi jasný, že to nedám. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
15.12.14 21:39

Zakladatelko tak mně zas nepřijde, že je příšerná, jak psali holky, co se jí zastávali, je osamělá a chce být ještě užitečná, její jediný syn s rodinou ji dělá radost, doma starej ožrala brr. úplně jsem měla husinu, když jsem to četla…možná s tebou teď cloumají hormony, snažila bych se s ní promluvit, za žehlení bych byla ráda nesmírně a to nemluvim o hlídání. Na to je ti dobrá, že hlídá pro ni cizý děti, taky mám nevlastní babičku s dědou a dodneška jim vykám a nikdy nám s bráchou ani nepřáli k ničemu…a jak jsem po tom jako malá toužila jim říkat babičko a dědečku a to nemluvim o tom, že moje tchýně nehlídá a nehlídala nikdy svoje vlastní vnuky…takže hoď se do klidu a s mimčem za pomoc budeš ještě ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.14 22:07

JÁ MÁM 3 SYNY UŽ DOSPĚLÉ, TAKŽE JSEM TAKY TCHYNĚ, ALE DODNES SI PAMATUJI, JAK SE MOJE TCHYNĚ CHOVALA KE MĚ :zed: :zed: :zed:.UŽ TENKRÁT JSEM SI ŘEKLA, ŽE NIKDY TAKOVÁ NESMÍM BÝT. JASNĚ, ŽE JSEM UDĚLALA I CHYBY, ALE MOJE HOLKY :srdce: TEĎ UŽ VÍ, ŽE MI MŮŽOU ŘÍCT I NEPŘÍJEMNÉ VĚCI, CO SE JIM NELÍBÍ. V ŽIVOTĚ UŽ BYCH S TCHYNÍ BYDLET NECHTĚLA A ANI JÁ BYCH U MLADÝCH NEBYDLELA. TOBĚ BYCH PORADILA JEN JEDNO–JESTLI BABKA NECHCE POCHOPIT, ŽE JE TO ----VAŠE!!!----DOMÁCNOST A MANŽELSTVÍ, TAK JÍ KLIDNĚ POŠLI DO ZÁDELE :cert: :cert: :cert:.HLAVNĚ, JESTLI PŘI TOBĚ STOJÍ MANŽEL. NORMÁLNĚ SI S NÍ SEDNĚTE A ŘEKNĚTE JÍ TO NATVRDO, JINAK NEDÁ POKOJ. KDYŽ TO UDĚLÁ ZNOVU, TAK OPĚT TVRDĚ :pocitac: :pocitac: :pocitac: ALE SLUŠNĚ ZOPAKOVAT. VÍŠ JAK SE ŘÍKÁ---ČÍM VÍC SE S HO…M MAŽEŠ, TÍM VÍC SMRDÍ :poblion:.TAKŽE PŘEJU PEVNÉ NERVY A HLAVNĚ STŮJ SI ZA SVÝM, JINAK SI BÁBA BUDE DOVOLOVAT VÍC A VÍC :dance: :dance: :dance: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
16.12.14 07:14
@Bubiii píše:
@Deynerys Tchyne ma problémy v manželství a tak se realizuje u vás.
Co s tím? Jeji syn jedine může zakročit a chránit svou úzkou rodinu. Je to jeho zalezitost.
Obavám se, ze on jeji chování nevnímá nebezpečně.

prave ze muj muz vidi ze to co dela je spatne, on se ji to pokousel vysvetlit ale ona si jede svou, samotneho uz ho to štve ze tohle matka dela a nevi proc to dela kdyz ji jasne rikal at toho necha, protoze sam vi ze to dojde do stavu kdy bude „bud ja nebo ona“…
ono tohle lezeni do soukromi je jen vrcholek ledovce. tchyne je treba tak hodna az blba…priklad:ma svuj bankovni ucet kde nechala svemu bratrovi ktery mel dluhy at si tam posila vyplatu a trvalym prikazem si ty penize zase stahuje jinam…posledni 3 mesice tam jeho penize neprisly ale trvale prikazy odesly, pak tchyne breci ze je v minusu…nekolikrat jsme ji nabizeli ze jedeme na banku at ty prikazy zrusi…ale ona ne, porad nejaka vymluva…mam pocit ze je to dalsi vec jak muze brecet u nas doma…ale pak dela problem nam, jednou nam vzala dokonce fotak a dala ho do zastavarny…to v dobe kdy mela jeste klice od bytu, protoze nemela penize.ja na to prisla po trech mesicich kdy fotak lezel v zastavarne a ona nemela na to ho vybrat tak ho porad prodluzovala, muj muz to pak zjistil a radeji mi to nerekl, doufal ze to matka vrati driv nez si toho vsimnu…omyl…tenkrat jsem na ni vletela i ja jak si to predstavuje…urazila se, najednou vybrala fotak, a s brekem ho donesla ze ona za to nemuze ze nema penize a pritom si problemy dela sama-viz bratr, nebo sousedka pro kterou si vzala pujcku a sousedka se vesele smeje a matka plati ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
16.12.14 20:32

@Deynerys Ajajajaaaaaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
17.12.14 10:00

Tak jsme vcera s muzem premysleli jak jeho matku nasmerovat jinym smerem nez k nam a zaroven zachovat klid v rodine…muze napadlo ze kdysi rikala ze v duchodu by si i poridila psa…tak ji ho poridime my na vanoce ted…a budeme doufat ze ona se bude realizovat doma na psovi, ktery ji bude potrebovat, zaroven bude nucena chodit ven mezi lidi s tim psem a zaroven ne k nam, protoze my chovame kocky :lol:… snad ji to nejak aspon trochu zabavi a da aspon trosku pokoj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
17.12.14 10:04

@Deynerys To není dobrej nápad kupovat někomu zvíře bez předchozí jasné domluvy. To, že kdysi něco takového říkala, není vůbec směrodatné, mohla od té doby názor změnit. Abyste pak na tom nebyli ještě hůř, až vám psa šoupne domů a odmítne se o něj starat. Nedivila bych se jí, mně kdyby takhle dcery koupily jakékoli zvíře (a to zvířata miluju), nadšením bych rozhodně nehýkala. Zvíře není věc, je to závazek na dlouhé roky, jeho pořízení si musí každý rozmyslet sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
17.12.14 10:10

To je jasne, ale myslim ze bude mit radost, nekolikrat o psovi mluvila.my treba chovame kocky, u kocky vzdy rikala ze tu ne ale psa ze by brala…tak z toho budeme vychazet. a muz jeste do vanoc pozjistuje nenapadne zda by ho chtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.12.14 12:09

@Deynerys Já myslím, že to je dobrý nápad, přesně tohle jsme udělali babičce. Taky byla osamělá, zvířata milovala, ale nemohla se k tomu psovi rozhoupat. Dostala ho k vánocům, nejprve nadávala a druhý den už to byl její Ronánek :mrgreen: Ten pes s ní jezdí všude, spí spolu v posteli, prostě už bez sebe nemůžou být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
17.12.14 13:37

@Deynerys
Myslím si, že je prostě ráda, že má nějakou náplň. A že je jí doma skutečně těžko, s věčně připitým chlapem. A tak se chce radovat z toho, že má její syn spokojenou rodinu a trošku se v té rodině jakoby ohřát.
Za to, že má ráda i Tvoje starší děti, bych se na ni jistě nezlobila. A že se poptává na své první vnouče, to je přece normální. Kolik zakladatelek si tu stěžuje na naprostý nezájem svých tchyní? Možná by stálo za to si s ní sednout k tomu kafi a klidně situaci rzebrat. Nakonec až se vám prcek narodí, budeš mít práce dost, tak můžeš tu její lásku trošku využít - třeba jí dát i to zmiňované žehlení, nebo ji pozvat, at vám něco dobrého upeče. Vrazit prtě do kočárku a poslat s dětma na procházku a sama si užít ticha a klidu. Mám z ní prostě dojem člověka, terý si chce fakt užít to, co doma nemá a asi mít nebude - spokojené rodinky. No tak to s ní prober a domluvte se. Ona tchyně, která je ochotná kdykoliv pomoci, taky není k zahození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
17.12.14 21:37
@inkakřivák píše:
@Deynerys
Myslím si, že je prostě ráda, že má nějakou náplň. A že je jí doma skutečně těžko, s věčně připitým chlapem. A tak se chce radovat z toho, že má její syn spokojenou rodinu a trošku se v té rodině jakoby ohřát.
Za to, že má ráda i Tvoje starší děti, bych se na ni jistě nezlobila. A že se poptává na své první vnouče, to je přece normální. Kolik zakladatelek si tu stěžuje na naprostý nezájem svých tchyní? Možná by stálo za to si s ní sednout k tomu kafi a klidně situaci rzebrat. Nakonec až se vám prcek narodí, budeš mít práce dost, tak můžeš tu její lásku trošku využít - třeba jí dát i to zmiňované žehlení, nebo ji pozvat, at vám něco dobrého upeče. Vrazit prtě do kočárku a poslat s dětma na procházku a sama si užít ticha a klidu. Mám z ní prostě dojem člověka, terý si chce fakt užít to, co doma nemá a asi mít nebude - spokojené rodinky. No tak to s ní prober a domluvte se. Ona tchyně, která je ochotná kdykoliv pomoci, taky není k zahození.
:palec:

@Deynerys tak to pak napiš, jak to dopadlo se psem. Jakou rasu chcete pořídit? třeba nějakého pitbula? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
18.12.14 07:12
@luc31 píše: :palec:@Deynerys tak to pak napiš, jak to dopadlo se psem. Jakou rasu chcete pořídit? třeba nějakého pitbula? :mrgreen:
:lol:,no tak se to asi nebude konat, tchyne psa chce, dokonce byla rada ze by jsme ji ho poridili, ale narazili jsme na odpor ozraleho tchana ktery to zakazal, takze opet nic :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
18.12.14 08:16
@Deynerys píše:
Tak jsme vcera s muzem premysleli jak jeho matku nasmerovat jinym smerem nez k nam a zaroven zachovat klid v rodine…muze napadlo ze kdysi rikala ze v duchodu by si i poridila psa…tak ji ho poridime my na vanoce ted…a budeme doufat ze ona se bude realizovat doma na psovi, ktery ji bude potrebovat, zaroven bude nucena chodit ven mezi lidi s tim psem a zaroven ne k nam, protoze my chovame kocky :lol:… snad ji to nejak aspon trochu zabavi a da aspon trosku pokoj :nevim:

hele nasem mama ma psa a proto naprosto nehlida deti a neni schopna nikam jet. psa ma jako dite, pes nemuze byt 3 hodiny doma sam, psa neda nikomu hlidat, psa necha olizovat mimina, psa bere do postele… aby se to neobratilo propti vam.
pes je dobra nahrazka pro opravdu osamele lidi, ale tahle pani ma lidskou rodinu. Zkuste to vymyslet beze psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová