Vlezlá a otravná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26295
3.11.17 14:26
@Anonymní píše:
@Ha-ni
Tak muj pritel je u ni 5 tydne takze verim tonu ze informace o malem ji poda on. Takze mi to fakt vylizene prijde bud jako totalni zavislost na malem anebo me chce vytocit. Asi to tak zacnu delat mimochodem pritel moji mamce za 5let souziti zvedl tel 2krat jinak taky ji to nezvedal, ale jakmile nezvednu ja tak tchyne vola jemu proc ji to neberu a pak me vola pritel a pak mi volq zase tchyne :D to uz je fakt pak k smichu nebudu to zvedat ani jednomu a je to no jen aby pak necekala pod okny nez se vratim s malym :D

v tu chvíli bych chytla nerva a asi vyhodila telefon z okna i s přítelem :oops: Jako tohle je už fakt moc.
A tvoje máma chce taky sama hlídat? Nebo se jedná jen o tchyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.11.17 14:29
@Anonymní píše:
@Ha-ni
Ten je na strane maminky, ze nevidi duvod proc by mamka nemohla vidat maleho tak jak si preje ona. A ze kdyz me stve ze mi vola ze ji to mam rict a ne jemu ze jemu to nevadi :D je tp tezke tak jak psali vyse ze si mam najit konicky apod. Tak by spise mela ona cely zivot byla jen matka na materske a zena v domacnosti kamaradky nema a jak s oblibou rika maly je jedina jeji radost. Tak jsem asi dite porodila ji a ne sobe tak to nejspise vnima. Me odstrkuje kdyby se aspon snazila a zeptala se v tom telefone i jak se mam ja nebo jestli nezajdeme na prochazku spolu. Ne to me jenom co maly a kdy prijde a tak dal. Asi se nezavdecim vsem a pojedu proste v tech kolejich co jedu. Samozrejme casem se to zvedne na vikend cely at si ho uzije ale i tak.bude mit malo to ji zase pak nevysvetlim ze pracuju a mam volne vikendy. To je vecny boj s vetrnymi mlyny. akorat ty telefony to fakt nevim jak to odbouchnout

kup tchyni pejska ať má co dělat :lol:
Má tchýně manžela? jestli ne, tak jí najít nějakého dědu :) jinak nevím co s ní.

Asi se v živtě hodně nudí a nemá vlatsní aktivity, nebo přátele. To je pak těžký, asi bych se sní domlvuila natvrdo na 2 dnech v týdnu a přesvědčila partnera, že to její i jeho volání je pak otravné a že to zvedat furt nebudu tak ať se stím psychicky srovnají oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
3.11.17 14:30
@bordeaux-zuzka píše:
Vy, co nemáte prarodiče, kteří by pohlidali, opravdu nemuzete rozumět těm, kteří je mají navezené 2× tydne každý týden…dva tábory, co se nikdy nepochopí.

Já jsem asi dobrá :), ale já chápu oba tábory a to jsem z třetího tábora, který má babičky tak nějak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 14:32

@Slečna Ferka
Samozrejme tak jak pises chci mu venovat lasku a vyse zminene veci. Urcite netrpim kdyz tam maly jde jsem rada ze taky neni porad jenom se mnou diky tomu je taky hodne spolecensky. Ja nevim jak ti to rict, ale ja ji proste nehodlam davat malyho kazdy den na hlidani jsem s nim rada a chci s nim byt co nejvice to pujde nez zase zacne pracovni kolotoc. Tchyne vi ze se s ni do budoucna pocita se vsim. O malyho taky nejak neprichazi vi o nem vse vida ho. Kdyz byli jeji deti male babicky je pouze doprovazeli dle vypraveni pritele a jeho sestry. Nikdy nebyli na hlidani. O to vice me stve ze ja ji tohle umoznuju a misto toho aby si sahla do svedomi a uznala ze je tp takhle v pohode a ze az bude maly vetsi tak u ni bude casteji na delsi dobu tak porad ma hloupe reci na me a neustale vyvolava.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.17 14:34

@Ha-ni
Moje mamka kdyz je pekne udela plan pro vsechny svoje vnoucata zajdou do parku na houpacky apod. Jinak spise zve me a malyho at prijdeme a jdeme nekam spolecne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.17 14:35

@ospalámyš
Manzela ma v cizine jezdi trikrat do roka na tri tydny to jsou s malym kazdy den protoze si ho chce deda uzit. Jinak skajpujou i s malym na kline tak nevim. Taky mi prijde ze se spise nudi.

• Citovat
  • Upravit
26295
3.11.17 14:40
@Anonymní píše:
@Ha-ni
Moje mamka kdyz je pekne udela plan pro vsechny svoje vnoucata zajdou do parku na houpacky apod. Jinak spise zve me a malyho at prijdeme a jdeme nekam spolecne

Ptám se kvůli tomu, kolik toho čstu ti babičky ubírají. Tak tohle je takové normální.
Tchyně má vidinu, že až malý bude chodit do školky, tak s ním může být chvíli každé odpoledne, než ty se vrátíš z práce. Víkendy bych ji ale nedopřávala. a už vůbec né 4× týdně dávat dítě babičkam na půlden, jak psala Slečnaferka 8o Copak vy víkendy netrávíte jako rodina? 2× týdně odpoledne sice není moc, ale mě by třeba vadila ta sobota. Tůvj přítel je u ní 5× týdně, máte vůbec čas na to trávit čas jako rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 14:48

@Ha-ni
To uz je dalsi kapitola ten malyho trosku nevnima jako soucast rodiny takze travi cas oddelene. On mi na to rekne ze ho nebavi chodit na hriste a nebavi ho chodit na bazeny apod ho. prpste nebavi nic co zahrnuje maleho. Proto taky mamince ustupuje ptz ma vidinu toho ze o malyho je postarano a on muzrle vyrazit nekam.na pivko…rikam v tomhle vim, kde je chyba. No jsem rada ze sem odbourala skajp. a whatsapp a podobne veci ptz kdyz me nezastihla pres telefon tak zlousela tohle. Telefony brat nebudu a s navstevama zustaneme tak jak to je. Holt se budu muset obrnit proti jejim narazkam a v duchu si mavnout rukou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.17 14:51

Dekuju vsem co mi zde napsali svuj nazor nekdy staci si jen pokecat s maminkama a je trosku lepsi z toho vseho. Jesteze ty diskuzni fora delaji :)

• Citovat
  • Upravit
26295
3.11.17 14:52
@Anonymní píše:
@Ha-ni
To uz je dalsi kapitola ten malyho trosku nevnima jako soucast rodiny takze travi cas oddelene. On mi na to rekne ze ho nebavi chodit na hriste a nebavi ho chodit na bazeny apod ho. prpste nebavi nic co zahrnuje maleho. Proto taky mamince ustupuje ptz ma vidinu toho ze o malyho je postarano a on muzrle vyrazit nekam.na pivko…rikam v tomhle vim, kde je chyba. No jsem rada ze sem odbourala skajp. a whatsapp a podobne veci ptz kdyz me nezastihla pres telefon tak zlousela tohle. Telefony brat nebudu a s navstevama zustaneme tak jak to je. Holt se budu muset obrnit proti jejim narazkam a v duchu si mavnout rukou

Tak ono staci jit jen nekam na procházku… to je blby, ze je pritel takovy.
Potom.tedy jak pises. Obrnit se, nebrat telefony a hlavne vydrzet. Prostoru ji dáváš dost, tak ti nemá co vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
3.11.17 15:11
@Anonymní píše:
Dekuju vsem co mi zde napsali svuj nazor nekdy staci si jen pokecat s maminkama a je trosku lepsi z toho vseho. Jesteze ty diskuzni fora delaji :)

To víš, že jo. Nesmíš si nechat všechno líbit. Hlavně asertivně, ale důrazně si vymez, kde jsou hranice toho, co je pro tebe ještě pomoc a co už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
7.11.17 12:52

A když má tchyně malého 2× do týdne, to si myslím stačí. Takže až zavolá, klidně jí řekni - máme se fajn a chystáme se tam a tam. A k vám počítám tehdy a tehdy - anebo přijdte vy, budeme se těšit. zatím ahoj, já musím utíkat. Hezky slušně v klidu a jasně! Ona to pochopí. A když si budeš chtít udělat dobré očko, tak jí řekneš - no dobře, sice jsem měla v plánu jít za kamarádkou - ale přijdte už pozítří. Sice jsi nikam jít nechtěla, ale ona bude ráda. prostě a jasně - klidně a slušně si stůj za svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.17 07:51

Holky musim se vyzpovidat.. tchyne tlaci na to at jde maly k ni spat moje stanovisko zna rekla sem ji az bude mit maly 2 zkusime to jdu na svatbu kamaradce uz tak bude hlidat drive jak moje mama ptz ta na me tak netlaci. No nicmene vcera nastala situace z ktere jsem mimo. Maly si mnul ocka kolem 6 byly jsme zrovna na navsteve maly chodi spat o pul8 rikam tak pujdeme jsi unaveny tchan na to ne mu urcite neco spadlo do ocka tak jsem sla na wc nez se vratim tchyne pohotove zhasla v obyvaku pustila uspavanky a hvezdicky a maly sedel na ni a lebedil zacla jsem jej oblikat bydlime kousek od nich. A ona mi rika tak ho tu nech zase a opet i kdyz sem ji 4krat rekla ze jeste to proste nechci. Pritel.je pracovne pryc ja jsem sama doma a ona mi tohle stejne vpali..kdyby maly si tam sam lehl nebo neco ale ona to udelala tak strasne trapne…prosim bez komentaru proc nedam na noc proste kazda mama jsme jina jedna dava od mimi jina pozdeji jina nikdy…strasne me stve jak me nerespektuje a manipuluje s malym…mluvila sem s ni o tom tisickrat priteli jsem to rekla q ten se smal ze to udelala schvalne ze at to neberu zle ze maleho miluje…ano ja to vim, ale prpc zkratka nemuze jeste trictvrte roku pockat nehlede na to ze az bude maly vetsi rekne si sam chci spat u babicky a ja tomu branit nebudu, ale ted to prpste nechci

• Citovat
  • Upravit
56326
21.12.17 08:14
@Anonymní píše:
Nevim jestli se nekdo ozve, ale ja uz vylozene s tchyne silim. Kdyz nevola kazdy den co maly tak se sem pozve sama. Ustoupila sem a maly k ni chodi dvakrat tydne na odpol. I tak stale od ni posloucham jak je to malo.asi by chtelq at se tam nastehuje podotykam ze malemu je rok a pul. Takze ja jsem plne na materske a vyuzivam ten cas s nim naplno. Samozrejme musim cas rozdelovat i mezi mou mamu takze z celeho tydne mi zustanou tri dny volna kdy muzu s malym chodit a zarizovat se jak chci ja. Uz opravdu silim z toho jak me bombarduje telefonama a jak ma trapne kecy kdyz tam jsem muze mi nekdo poradit jak.ji odpalkovat ale slusne nechci delat rozbroje ani nechci at maly prijde o prarodice ale hlidat by mohla v pogode jednou tydne odpol ne?

a ty si fakt stěžuješ? :mrgreen: :mrgreen: Buď ráda 8o
Jseš s ním přece celé dopoledne, to že jde odpoledne na pár hodin k babičce přece není žádná trága. Využij ten čas pro sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1294
21.12.17 08:19
@Anonymní píše:
Holky musim se vyzpovidat.. tchyne tlaci na to at jde maly k ni spat moje stanovisko zna rekla sem ji az bude mit maly 2 zkusime to jdu na svatbu kamaradce uz tak bude hlidat drive jak moje mama ptz ta na me tak netlaci. No nicmene vcera nastala situace z ktere jsem mimo. Maly si mnul ocka kolem 6 byly jsme zrovna na navsteve maly chodi spat o pul8 rikam tak pujdeme jsi unaveny tchan na to ne mu urcite neco spadlo do ocka tak jsem sla na wc nez se vratim tchyne pohotove zhasla v obyvaku pustila uspavanky a hvezdicky a maly sedel na ni a lebedil zacla jsem jej oblikat bydlime kousek od nich. A ona mi rika tak ho tu nech zase a opet i kdyz sem ji 4krat rekla ze jeste to proste nechci. Pritel.je pracovne pryc ja jsem sama doma a ona mi tohle stejne vpali..kdyby maly si tam sam lehl nebo neco ale ona to udelala tak strasne trapne…prosim bez komentaru proc nedam na noc proste kazda mama jsme jina jedna dava od mimi jina pozdeji jina nikdy…strasne me stve jak me nerespektuje a manipuluje s malym…mluvila sem s ni o tom tisickrat priteli jsem to rekla q ten se smal ze to udelala schvalne ze at to neberu zle ze maleho miluje…ano ja to vim, ale prpc zkratka nemuze jeste trictvrte roku pockat nehlede na to ze az bude maly vetsi rekne si sam chci spat u babicky a ja tomu branit nebudu, ale ted to prpste nechci

Nedělala bych z toho vědu. Chápu, že nechceš v roce a čtvrt (pokud jsem pochopila správně, kolik malému je) dávat někam na přespání, ale chápu i babičku, že si chce, co nejvíc užít a nemyslí to zle. Mám stejně staré dítě, tchyně se také těší, ale ještě kojím, takže přespání bez maminky nepřipadá v úvahu. V tvém případě bych si zatím stála za svým, ty jsi ta, co rozhoduje, ale nezlob se na babičku, že miluje své vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová