Vlezlá a otravná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
3.11.17 10:05
@Anonymní píše:
Nevim jestli se nekdo ozve, ale ja uz vylozene s tchyne silim. Kdyz nevola kazdy den co maly tak se sem pozve sama. Ustoupila sem a maly k ni chodi dvakrat tydne na odpol. I tak stale od ni posloucham jak je to malo.asi by chtelq at se tam nastehuje podotykam ze malemu je rok a pul. Takze ja jsem plne na materske a vyuzivam ten cas s nim naplno. Samozrejme musim cas rozdelovat i mezi mou mamu takze z celeho tydne mi zustanou tri dny volna kdy muzu s malym chodit a zarizovat se jak chci ja. Uz opravdu silim z toho jak me bombarduje telefonama a jak ma trapne kecy kdyz tam jsem muze mi nekdo poradit jak.ji odpalkovat ale slusne nechci delat rozbroje ani nechci at maly prijde o prarodice ale hlidat by mohla v pogode jednou tydne odpol ne?

Nechci se přidávat k tomu, co tu píšou holky (prarodiče u nás taky moc nefungují) - ale myslím, že nejlepší bude, když něco uděláš SE SEBOU.

Nevím, jak trávíš čas s malým, jak si ho chceš „užívat“ - jako chodit za kamarádkama, do heren, na dětské výlety apod.? A na to Ti nestačí tři dny? A pokud ne, co tak někdy vzít svou maminku s sebou? A ke kamarádce nemůžeš jít sama?

Chápu, že chceš být se synem, ale jsi s ním denně dopoledne, předpokládám že večer, o víkendech… to je víc času, než kolik budeš mít, až budeš chodit do práce (nebo budeš mít druhé).

Buď ráda, že se babičky zajímají, že malý má s nimi vztah - až budeš v práci nebo se někdy budeš chtít taky sama věnovat miminu, bude se Ti to hodit, že je někdo, ke komu malý rád půjde.

A ani pro Tebe není dobré, pěstovat nějakou „opičí lásku“ a mít pocit, že musíš být pořád s dítětem (to bys kolem něj celé dny poletovala? a pokud ne, pokud by si mohl hrát sám atd. - nemůže to dělat i s babičkama?)… ani jeden z vás by neměl být „závisláček“.

A Ty máš ideální čas najít si brigádu nebo nějaké hobby: sport, ruční práce, učit se jazyk atd… a mít na to doopravdy čas.

Opravdu myslím, že je snazší změnit sebe a svůj přístup, než dělat dusno a zkoušet měnit tchyni, když nedělá nic zavrženíhodného. (Teď mluvím o tom, že je 2× týdně s malým, ne že se zve sama na návštěvu atd. - v tom bych požádala muže, ať jí vysvětlí, že se to nehodí, když už to neví sama, a že si to ani jeden nepřejete.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 10:26

Vy, co nemáte prarodiče, kteří by pohlidali, opravdu nemuzete rozumět těm, kteří je mají navezené 2× tydne každý týden…dva tábory, co se nikdy nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 13:16
@kontramatka píše:
Nemohla bych si tvou tchyni adoptovat? Moje tchyně nemá o svá vnoučata zájem vůbec žádný. Zcela opačný extrém. A věř, že je to hodně smutné.

Kdybych mohla hned ti ji pujcim. Je mi lito ze tvoje se nestyka a taky bych to tak nechtela ale existuje zlata stredni cesta. Ba naopak cim vice ustupuju tim mene me ona respektuje. Ve vsem je chytra a me to dava dost najevo. Nejradsi by bxla kdybych ze zivota zmizla a ji zustal jeji i muj syn. Ani nevis jak ne to otravne to vecne volani a hlaseni ze dnes nemohu tak proc nemohu a kam jdu a s kym jdu a v kolik se budu vracet. Nechci fakt delat na zle ale taky mi neni 17abych se tak musrla zpovidat.

• Citovat
  • Upravit
3739
3.11.17 13:25

Pokud t oje takto, pak bych řekla: dobrý den babičko, dnes se mi to nehodí, omlouvám se, ozvu se až bude víc prostoru. Děkuji za zavolání a mějte hezký den. tečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 13:38

@kontramatka
Zkousela jsem i tak se me hned zepta a kdy prijdete anebo ze kdy se muze stavit ona. Kdyz ji reknu ze nevim ze zitra uz neco mam dalsi den ze jdu nekam tak uz je nastvana. Ale maly tam je pravidelne streda odpoledne a so nebo nedele odpol. Clovek by si rekl ze si za rok a pul na to ona zvykne no nezvykne ptz i presto vola. Mozna jsrm uz paranoidni ale prijde mi ze me vytaci schvalne

• Citovat
  • Upravit
3739
3.11.17 13:48
@Anonymní píše:
@kontramatka
Zkousela jsem i tak se me hned zepta a kdy prijdete anebo ze kdy se muze stavit ona. Kdyz ji reknu ze nevim ze zitra uz neco mam dalsi den ze jdu nekam tak uz je nastvana. Ale maly tam je pravidelne streda odpoledne a so nebo nedele odpol. Clovek by si rekl ze si za rok a pul na to ona zvykne no nezvykne ptz i presto vola. Mozna jsrm uz paranoidni ale prijde mi ze me vytaci schvalne

Asi se na to hodně upnula, že bude s vnukem trávit hodně času a nechce akceptovat, že to tak nejde. Asi buď splachovací a jeď si ve svém módu. středy a to jak píšeš. A když se uráží, tak to není tvůj problém. Ona se zas odrazí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 13:53

@Slečna Ferka
Vis ja uz dalsi deti mit nemohu vybrali mi cely spodek. Ona ma deti dve se kterymi byla cely zivot na materske, protoze nikdy nepracovala. Jeji dcera zije u ni s jejim pritelem, ktery ma svou dceru z prvniho manzelstvi co druhy vikend. Neni sama kdyby byla samozrejme bych jednala vice s citem a porozumenim. Mozna bych si mela najit konicek v tom mas pravdu venovat se trochu sobe. Jsem ovsem rada s malym a den naplnujeme dost jak si psala o hristi apod. Take mame krouzky plavani tanceni jogu. Nevim rada s nim travim cas a chapu ze chce i babicka, ale rikam zlata stredni neni. Ja jsem si nedelala dite na to aby bylo u babicek na hlidani. Mam karieru mam vysokou sla jsem do toho ptz jsem si to moc prala a odkladala to nekdy na potom.ted ten cas chci venovat jemu. A myslis ze opici laska muze byt i kdyz je ctyrikrat tydne u babicek? ja nikomu nic neupiram jen proste nevim jak ji tohle vsechno vysvetlit.ona je trosku jako ruzickova v slunce seno rekne a tak se udela a pri konfrontaci te nepusti ke slovu ve finale se rozbreci. Ja uz nevim vadi mi to me prpste ty telefony obtezujou a co tak zavratnehp muze maly za tri dny udelat? a bavitse o tom co papal co kakal apod to me fakt nebavi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.17 13:57
@kontramatka píše:
Asi se na to hodně upnula, že bude s vnukem trávit hodně času a nechce akceptovat, že to tak nejde. Asi buď splachovací a jeď si ve svém módu. středy a to jak píšeš. A když se uráží, tak to není tvůj problém. Ona se zas odrazí. :mavam:

Dekuju :D ted si me rozesmala s tim odrazi :D

• Citovat
  • Upravit
26295
3.11.17 13:58

A co na to partner?
Jinak je pochopitelné, že si chceš malého užít, když už nemůžeš mít další děti. Ale nenechala bych s sebou takhle mávat. Ptát se tě co, kdy, s kým, jak, proč…je trochu mimo. Mušíš být holt v kontaktu s ní asertivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
3.11.17 14:01
@Anonymní píše:
Dekuju :D ted si me rozesmala s tim odrazi :D

To víš že jo. Však zas ti bude telefon vyzvánět a ty zase nemáš čas a zase uražená a tak pořád dokola…ber to jako že si to prostě odbudeš a máš klid na vlastní život. Takový váš folklór. Nikomu neubližuješ, planetu neznečišťuješ, tak si nic nevyčítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 14:06

@Ha-ni
Ten je na strane maminky, ze nevidi duvod proc by mamka nemohla vidat maleho tak jak si preje ona. A ze kdyz me stve ze mi vola ze ji to mam rict a ne jemu ze jemu to nevadi :D je tp tezke tak jak psali vyse ze si mam najit konicky apod. Tak by spise mela ona cely zivot byla jen matka na materske a zena v domacnosti kamaradky nema a jak s oblibou rika maly je jedina jeji radost. Tak jsem asi dite porodila ji a ne sobe tak to nejspise vnima. Me odstrkuje kdyby se aspon snazila a zeptala se v tom telefone i jak se mam ja nebo jestli nezajdeme na prochazku spolu. Ne to me jenom co maly a kdy prijde a tak dal. Asi se nezavdecim vsem a pojedu proste v tech kolejich co jedu. Samozrejme casem se to zvedne na vikend cely at si ho uzije ale i tak.bude mit malo to ji zase pak nevysvetlim ze pracuju a mam volne vikendy. To je vecny boj s vetrnymi mlyny. akorat ty telefony to fakt nevim jak to odbouchnout

• Citovat
  • Upravit
26295
3.11.17 14:16
@Anonymní píše:
@Ha-ni
Ten je na strane maminky, ze nevidi duvod proc by mamka nemohla vidat maleho tak jak si preje ona. A ze kdyz me stve ze mi vola ze ji to mam rict a ne jemu ze jemu to nevadi :D je tp tezke tak jak psali vyse ze si mam najit konicky apod. Tak by spise mela ona cely zivot byla jen matka na materske a zena v domacnosti kamaradky nema a jak s oblibou rika maly je jedina jeji radost. Tak jsem asi dite porodila ji a ne sobe tak to nejspise vnima. Me odstrkuje kdyby se aspon snazila a zeptala se v tom telefone i jak se mam ja nebo jestli nezajdeme na prochazku spolu. Ne to me jenom co maly a kdy prijde a tak dal. Asi se nezavdecim vsem a pojedu proste v tech kolejich co jedu. Samozrejme casem se to zvedne na vikend cely at si ho uzije ale i tak.bude mit malo to ji zase pak nevysvetlim ze pracuju a mam volne vikendy. To je vecny boj s vetrnymi mlyny. akorat ty telefony to fakt nevim jak to odbouchnout

Nezvedat. Mě když dost často volala tchýně po porodu prvního, tak zhruba po půl roce jsem to začala eliminovat…prostě jsem to nezvedla, nebo né vždycky. ((protože kromě manželovy mámy volala ještě jeho babička).Pravidelně se stávalo, že tchyně volala, když jsem kojila. Jakmile přišel manžel z práce, tak jsem mu řekla, že volala jeho máma, ale že jsem to nestihla zvednout, ať jí zavolá. Časem se to naštěstí utřepalo a volává 1× týdně on jí. 8) Tchyně volá výjimečně, spíš si píšeme maily.
A pokud se vidíváte 2× týdně, tak nevidím důvod, proč si ještě volat. :oops:

Příspěvek upraven 03.11.17 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.11.17 14:18

Já Tě chápu, o co Ti jde, a chápu, že je tchyně otravná, když nerespektuje dva dny a dál je vlezlá - ale IMHO by to měl být chlap, kdo to s ní pořeší. Jak on to vidí? Chápe, že Tě to otravuje, zkoušel umravnit matku?

(Jinak teda pokud má tchyně v domě dceru, která chodí do práce, a cizí dítě jen každý druhý víkend, tak si umím představit, že si sama připadá. Možná kdyby měla vnouče od dcery, tak se vyřádí, ale takhle bych to teda nebrala, že „není sama“.)

Na druhou stranu, ty dva půldny v týdnu mi nijak nepřiměřené nepřijdou (+ dva pro Tvou matku).
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka
Ja jsem si nedelala dite na to aby bylo u babicek na hlidani.

A prosímtě, můžeš mi říct, proč sis dělala dítě? Opravdu mě to zajímá.

Já bych třeba o dítěti nemluvila tak, že jsem si ho „udělala“… ale kdybych už měla, tak jsem si ho udělala pro to, abych měla v životě někoho, komu bych mohla dávat svoji lásku, starat se o něj, pokusit se z něj vychovat dobrého člověka - ale na to s ním nemusím být celé dny, běhat po kroužcích atd. Není to moje „hračka“, se kterou mám plán a nedám ji z ruky, není to můj „středobod života“, někdo, koho si chci „užít“ - není na světě kvůli mně, je na světě kvůli sobě, a pokud ho chce a může mít rád a s láskou se mu věnovat i někdo jiný, tak to je pro to dítě velký bonus… a pro mě osobně je to důležitější, než abych mohla s dítětem jít tam a tam a onam, když už jsem si ho „udělala“.

Jen pro jistotu, ještě jednou: neschvaluju „otravování“ tchyně, vyvádění, že nejste k dispozici atd., to by mi vadilo a myslím že to je problém a myslím, že by chlap měl zasáhnout; ale dvakrát dva půldny dítěte s milujícími prarodiči, to mi nepřijde jako újma pro matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 14:21

@Ha-ni
Tak muj pritel je u ni 5 tydne takze verim tonu ze informace o malem ji poda on. Takze mi to fakt vylizene prijde bud jako totalni zavislost na malem anebo me chce vytocit. Asi to tak zacnu delat mimochodem pritel moji mamce za 5let souziti zvedl tel 2krat jinak taky ji to nezvedal, ale jakmile nezvednu ja tak tchyne vola jemu proc ji to neberu a pak me vola pritel a pak mi volq zase tchyne :D to uz je fakt pak k smichu nebudu to zvedat ani jednomu a je to no jen aby pak necekala pod okny nez se vratim s malym :D

• Citovat
  • Upravit
11565
3.11.17 14:24

No osobně myslím, že by sis to hlavně měla vyřešit s chlapem. Když nedokážeš vysvětlit ani Tvému příteli, kterému jsi porodila dítě a který je Tvůj nejbližší člověk a který by Tě měl nad všechny ostatní ctít, co je na chování Tvé matky problematického - jak to má asi pochopit ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová