Vlezlá a otravná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56326
21.12.17 08:28
@Anonymní píše:
Holky musim se vyzpovidat.. tchyne tlaci na to at jde maly k ni spat moje stanovisko zna rekla sem ji az bude mit maly 2 zkusime to jdu na svatbu kamaradce uz tak bude hlidat drive jak moje mama ptz ta na me tak netlaci. No nicmene vcera nastala situace z ktere jsem mimo. Maly si mnul ocka kolem 6 byly jsme zrovna na navsteve maly chodi spat o pul8 rikam tak pujdeme jsi unaveny tchan na to ne mu urcite neco spadlo do ocka tak jsem sla na wc nez se vratim tchyne pohotove zhasla v obyvaku pustila uspavanky a hvezdicky a maly sedel na ni a lebedil zacla jsem jej oblikat bydlime kousek od nich. A ona mi rika tak ho tu nech zase a opet i kdyz sem ji 4krat rekla ze jeste to proste nechci. Pritel.je pracovne pryc ja jsem sama doma a ona mi tohle stejne vpali..kdyby maly si tam sam lehl nebo neco ale ona to udelala tak strasne trapne…prosim bez komentaru proc nedam na noc proste kazda mama jsme jina jedna dava od mimi jina pozdeji jina nikdy…strasne me stve jak me nerespektuje a manipuluje s malym…mluvila sem s ni o tom tisickrat priteli jsem to rekla q ten se smal ze to udelala schvalne ze at to neberu zle ze maleho miluje…ano ja to vim, ale prpc zkratka nemuze jeste trictvrte roku pockat nehlede na to ze az bude maly vetsi rekne si sam chci spat u babicky a ja tomu branit nebudu, ale ted to prpste nechci

Hele a myslela jsi při tom svém „jájájá a já ještě nechci“ na malého? Že by si to třeba s babičkou užil? Že by to byla dobrá příležitost vyzkoušet, jestli by to přes noc s ní dal? Už jenom proto, kdyby se náhodou stalo, že by tam musel být, kdybys třeba musela do nemocnice?
Přijde mi, že to úplně zbytečně hrotíš. Jasně, že není dobré, když ti tchýně volá furt, ale to že vidí dítě 2× týdně, když bydlí nedaleko, mi fakt nepřijde nic nepřehnaného :nevim:
Přemýšlej nad tím, aby sis úplně zbytečně nezavřela u tchýně dveře. Jednou budeš zřejmě pracovat, budeš ho mít ve školce, bude nemocný. Aby se ti ještě nehodila :nevim: A ona se pak na tebe může klidně vykašlat, když je takový problém, aby ho viděla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.17 08:41
@Moise píše:
Hele a myslela jsi při tom svém „jájájá a já ještě nechci“ na malého? Že by si to třeba s babičkou užil? Že by to byla dobrá příležitost vyzkoušet, jestli by to přes noc s ní dal? Už jenom proto, kdyby se náhodou stalo, že by tam musel být, kdybys třeba musela do nemocnice?
Přijde mi, že to úplně zbytečně hrotíš. Jasně, že není dobré, když ti tchýně volá furt, ale to že vidí dítě 2× týdně, když bydlí nedaleko, mi fakt nepřijde nic nepřehnaného :nevim:
Přemýšlej nad tím, aby sis úplně zbytečně nezavřela u tchýně dveře. Jednou budeš zřejmě pracovat, budeš ho mít ve školce, bude nemocný. Aby se ti ještě nehodila :nevim: A ona se pak na tebe může klidně vykašlat, když je takový problém, aby ho viděla :nevim:

Pockej a ja snad rekla ze je problem aby h9 videla? Predtim jsem mluvila o tom ze mi narusuje plany a ze maleho vidi podle me casto takze nevidim duvod proc mit pripominky ze je tam malo…kdybych byla takove to ja ja ja tak tam snad nechodime vubec i takove znam lidi…jako prijde divne jenom me ze me prpste nerespektuje je sama matka… ptala jsem se ji jak casto davala ona v tomto veku a rekla mi ze mamka spavala u nich takze kaze vodu pije vino…jasne tak ja to proste vnitrne necitim ale abych nebyla jaja tak ji maleho dam na noc jen aby byla spokojena? stojim si za svym stanoviskem musi jeste chvili pockat…rikam kazda jsme jinaa kazda to citime jinak

• Citovat
  • Upravit
56326
21.12.17 08:49
@Anonymní píše:
Pockej a ja snad rekla ze je problem aby h9 videla? Predtim jsem mluvila o tom ze mi narusuje plany a ze maleho vidi podle me casto takze nevidim duvod proc mit pripominky ze je tam malo…kdybych byla takove to ja ja ja tak tam snad nechodime vubec i takove znam lidi…jako prijde divne jenom me ze me prpste nerespektuje je sama matka… ptala jsem se ji jak casto davala ona v tomto veku a rekla mi ze mamka spavala u nich takze kaze vodu pije vino…jasne tak ja to proste vnitrne necitim ale abych nebyla jaja tak ji maleho dam na noc jen aby byla spokojena? stojim si za svym stanoviskem musi jeste chvili pockat…rikam kazda jsme jinaa kazda to citime jinak

tak předpokládám, že jsi pořád ta stejná anonymní :think: :nevim:
Nevím, já to prostě tak vidím. Jasně, jsi matka, dítě je tvoje, ale nebylo by lepší se prostě s tchýní dohodnout?
Nebo tebe neláká si po roce nebo kolika s manželem/přítelem večer někam vyrazit? Když je tchýně tak akční, pozvěte si ji domů na hlídačku, ať je dítě ve svém prostředí.
Ona bude spokojená, vy se pověnujete sami sobě :nevim:
Chce to hledat kompromisy a nejen řešit to, že já jsem matka a podle mě se všichni musí řídit.
A to věř, že nevařím z vody, protože mám jednoho prarodiče, který neviděl děti několik let a druhého, který vídá děti denně. A věř, že mám problém spí s tím prvním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.17 08:54
@Moise píše:
tak předpokládám, že jsi pořád ta stejná anonymní :think: :nevim:
Nevím, já to prostě tak vidím. Jasně, jsi matka, dítě je tvoje, ale nebylo by lepší se prostě s tchýní dohodnout?
Nebo tebe neláká si po roce nebo kolika s manželem/přítelem večer někam vyrazit? Když je tchýně tak akční, pozvěte si ji domů na hlídačku, ať je dítě ve svém prostředí.
Ona bude spokojená, vy se pověnujete sami sobě :nevim:
Chce to hledat kompromisy a nejen řešit to, že já jsem matka a podle mě se všichni musí řídit.
A to věř, že nevařím z vody, protože mám jednoho prarodiče, který neviděl děti několik let a druhého, který vídá děti denně. A věř, že mám problém spí s tím prvním :nevim:

To je to ja uz ji to nabizela mela s tim problem prijde mi totiz ze ustupuju stale ja.

• Citovat
  • Upravit
34393
21.12.17 09:00

Když nechceš tak nechceš, nutit se to nedá :nevim: Jen mi přijde zbytečné to tolik hrotit. Píšeš že bydlíte kousek od sebe, nebyl by tedy poblém hned ráno pro malého přijít. Jsi sama doma, mohla sis odpočinout, udělat si večer jen pro sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.17 09:10

Já to třeba chápu, že čím víc na tebe tlačí s hlídáním, tím víc ho tam nechceš nechávat.. Moje tchýně dělá to samé, akorát my tam máme problém s tím že pije (ne skleničku vína, ale tak že se motá a plácá pátý přes devátý). A i přes to vyžaduje hlídání.. Když přijedeme na návštěvu tak prvních 10min poslouchám jak dlouho malého neviděla, a pak začne kolovrátek s hlídáním a spaním přes noc, už mě to unavuje..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.17 10:06
@Anonymní píše:
Já to třeba chápu, že čím víc na tebe tlačí s hlídáním, tím víc ho tam nechceš nechávat.. Moje tchýně dělá to samé, akorát my tam máme problém s tím že pije (ne skleničku vína, ale tak že se motá a plácá pátý přes devátý). A i přes to vyžaduje hlídání.. Když přijedeme na návštěvu tak prvních 10min poslouchám jak dlouho malého neviděla, a pak začne kolovrátek s hlídáním a spaním přes noc, už mě to unavuje..

To me mrzi to te plne chapu…jako tchyne nepije to je fakt…no ja v tomhle pr0ste uz ale neustoupim ptz me ona taky nevychazi vstric taky je pro ni na prvnim miste ona a jeji pocity proc bych to tak nemohla mit i ja…ani nemrkne maly vyroste a sam bude rikat chci spat u babicky nechci od babicky apod tak at si na to pocka…diky za nazory i za vysmechy a narazky aapon nejaka reakce :)

• Citovat
  • Upravit
34393
21.12.17 10:11
@Anonymní píše:
To me mrzi to te plne chapu…jako tchyne nepije to je fakt…no ja v tomhle pr0ste uz ale neustoupim ptz me ona taky nevychazi vstric taky je pro ni na prvnim miste ona a jeji pocity proc bych to tak nemohla mit i ja…ani nemrkne maly vyroste a sam bude rikat chci spat u babicky nechci od babicky apod tak at si na to pocka…diky za nazory i za vysmechy a narazky aapon nejaka reakce :)

Aha, takže kdo z koho? :think: To jsem zvědavá co budeš říkat až syn začne že nechce od babičky, že tam chce spát… To už problém nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
21.12.17 10:38

Anonymní, jaké výsměchy a narážky? :mrgreen:
Zbytečně s tchýní bojuješ :nevim: Jaký je názor otce dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.17 10:44
@arinecka píše:
Aha, takže kdo z koho? :think: To jsem zvědavá co budeš říkat až syn začne že nechce od babičky, že tam chce spát… To už problém
Tesim se na to az si o to sam rekne i na to jakou budou mit z toho radost obe babicky
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.17 10:47

@Moise
Otec mi vcera rekl at jednam podle sebe co se tyce prespavani…ja nebojuju ja myslela ze to trikrat vyzkousi a pak me bude respektovat a pocka

• Citovat
  • Upravit
3739
21.12.17 11:43

Nevím co chceš jako slyšet? Že je tchyně příšerná obluda, když tě pořád obtěžuje tím, že by ráda vnoučka na noc?
Tomu dítěti to jenom dá. Zvykne si bez mámy a jednou za to budeš vděčná, až přijde do věku, kdy se na tebe pověsí a ty se ani nebudeš moct sama vyčurat. Ale ty seš nejchytřejší, Bez rozumného důvodu prostě nechceš, tak na to se dá říct jedině, tak si trhni nohou. A až třeba jednou bude hlídání skutečně potřebovat, doufám že si tvá tchyně na ty tvoje výstupy vzpomene a řekne ti jen: karma je zdarma.
Skutečně nechápu, že někdo z tak hezké věci, jako je přespání vnoučka u babičky udělá takovéto melodrama. :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.12.17 11:51
@Anonymní píše:
@Moise
Otec mi vcera rekl at jednam podle sebe co se tyce prespavani…ja nebojuju ja myslela ze to trikrat vyzkousi a pak me bude respektovat a pocka

proč by tě respektovala? Ty ji taky nerespektuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
21.12.17 11:54
@Anonymní píše:
@arinecka píše:
Aha, takže kdo z koho? :think: To jsem zvědavá co budeš říkat až syn začne že nechce od babičky, že tam chce spát… To už problém
Tesim se na to az si o to sam rekne i na to jakou budou mit z toho radost obe babicky

No aby ses místo toho nedočkala toho že babička už nebude mít zájem. Zbytečně to hrotíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.17 13:27
@kontramatka píše:
Nevím co chceš jako slyšet? Že je tchyně příšerná obluda, když tě pořád obtěžuje tím, že by ráda vnoučka na noc?
Tomu dítěti to jenom dá. Zvykne si bez mámy a jednou za to budeš vděčná, až přijde do věku, kdy se na tebe pověsí a ty se ani nebudeš moct sama vyčurat. Ale ty seš nejchytřejší, Bez rozumného důvodu prostě nechceš, tak na to se dá říct jedině, tak si trhni nohou. A až třeba jednou bude hlídání skutečně potřebovat, doufám že si tvá tchyně na ty tvoje výstupy vzpomene a řekne ti jen: karma je zdarma.
Skutečně nechápu, že někdo z tak hezké věci, jako je přespání vnoučka u babičky udělá takovéto melodrama. :roll: :zed:

Dekuji za tvuj nazor

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová