Vlezlá a otravná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cery
19.12.14 00:40

Strasne mne mrzí ze muz k ni bere malyho ona ho tam cpe kde čím kupovanym a to vi moc dobře ze preferuji domaci stravu, domaci příkrmy a oni mi ho tam cpou v 5 měsících rohlikem polivkou. Ted zase pribinakem (7 m) a hlavně když reknu prijed snim hned domu mam pro nej obidek masicko se spenatkem nebo tak ruzne.. tak mi řekne že ho o pět narvali nakou p… Mrzi me to ze tomu nemůžu zabranit aby ho tam bral jen mu kazej od malicka žaludek a odnese to jen ten malej trpaslicek :,(. Nevíte jak ty styky tchyně a mého malého omezit? Muz je Samozřejme na jeji straně. ona přece mela 3 deti

• Citovat
  • Upravit
554
19.12.14 06:28

U nas je to zas delej to takhle, ja to tak taky delala…(..a podivej jaky borce jsem vychovala) :D…ano kluky ma vsechny fajn, ale na druhou stranu rikat, ze jejich jmeno na okrese neco znamena(tim padem ja bych jim mela libat ruce, nohy, atd…)a ze pro nej vlastne nejsem dost dobra, barak je jeho, i kdyz se opravil za moje penize…no a co se narodil malej, tak pribyly rady, ale takove co nejdou dodrzet, popripade mi pprad povida kdo je nejlepsi mama v okoli a jak to delaj jinak nez ja=ja jsem ta spatna mama. A pak si stezuje manzelovi.

Cery-doufam, ze manzel bude stat pri Tobe, tchyne je opravdu na odstrel…predhazovat tehotne jeho byvalku, no to by fakt zaslouzila, jako kdyby nestacilo, ze se musis poprat se svyma hormonama, ona jeste prida pod kotel..ja bych asi vybuchla uz tehdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
19.12.14 06:32

Cery - a kdyby jsi jela s nima, abys mela pod dohledem cim ho cpou a vcas jim to mohla zatrhnout? Jinak manzel by byl nastvanej vid, kdyby jsi mu normalne rekla, ze si to neprejes aby tam jezdil a tchyne ti zasahovala do vychovy(stravy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cery
19.12.14 08:51

Tchyně mně ani tehda Pořádne nepozdravila natožpak ted :-D. Jezibaba jedna. Hej když byly z muzem na nakupu dicky mu pisu co ma koupit. Ja pouzivam slunečnicový olej. Samozřejme doveze řepkový maminka řekla ze je lepší. Při vaření nepoužívám podravku. prijede z nakupu a da mi podravku ze mu mama rekla at mi ji veme ze je to dobrý ze ona to taky kupuje, tak sem to po nem poslala mamince ze ja to v kuchyni nepoužívám. Tak to odvezl se slovi " je to dobry mama to taky pouziva mnela by ses to naučit " to se ve mně vařila krev. Misto pochvali ze nepouzivam a neutracim za dochucovadla ( zatim se daří vse dochutit dobre bez nich,(muži chutna) tak sem ta spatna ja :-). Ale kdyby sme tu všichni mneli psat strstřípky z tchynema tak napisem takovich romanu nebo spíš tragikomedii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.17 09:17

Nevim jestli se nekdo ozve, ale ja uz vylozene s tchyne silim. Kdyz nevola kazdy den co maly tak se sem pozve sama. Ustoupila sem a maly k ni chodi dvakrat tydne na odpol. I tak stale od ni posloucham jak je to malo.asi by chtelq at se tam nastehuje podotykam ze malemu je rok a pul. Takze ja jsem plne na materske a vyuzivam ten cas s nim naplno. Samozrejme musim cas rozdelovat i mezi mou mamu takze z celeho tydne mi zustanou tri dny volna kdy muzu s malym chodit a zarizovat se jak chci ja. Uz opravdu silim z toho jak me bombarduje telefonama a jak ma trapne kecy kdyz tam jsem muze mi nekdo poradit jak.ji odpalkovat ale slusne nechci delat rozbroje ani nechci at maly prijde o prarodice ale hlidat by mohla v pogode jednou tydne odpol ne?

• Citovat
  • Upravit
3739
3.11.17 09:26
@Anonymní píše:
Nevim jestli se nekdo ozve, ale ja uz vylozene s tchyne silim. Kdyz nevola kazdy den co maly tak se sem pozve sama. Ustoupila sem a maly k ni chodi dvakrat tydne na odpol. I tak stale od ni posloucham jak je to malo.asi by chtelq at se tam nastehuje podotykam ze malemu je rok a pul. Takze ja jsem plne na materske a vyuzivam ten cas s nim naplno. Samozrejme musim cas rozdelovat i mezi mou mamu takze z celeho tydne mi zustanou tri dny volna kdy muzu s malym chodit a zarizovat se jak chci ja. Uz opravdu silim z toho jak me bombarduje telefonama a jak ma trapne kecy kdyz tam jsem muze mi nekdo poradit jak.ji odpalkovat ale slusne nechci delat rozbroje ani nechci at maly prijde o prarodice ale hlidat by mohla v pogode jednou tydne odpol ne?

Nemohla bych si tvou tchyni adoptovat? Moje tchyně nemá o svá vnoučata zájem vůbec žádný. Zcela opačný extrém. A věř, že je to hodně smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.11.17 09:32
@kontramatka píše:
Nemohla bych si tvou tchyni adoptovat? Moje tchyně nemá o svá vnoučata zájem vůbec žádný. Zcela opačný extrém. A věř, že je to hodně smutné.

Musím souhlasit, moje tchýně neviděla vnouče téměř 2 roky, protože ji za tu dobu ani jednou nebylo dobře, aby mohla přijet na návštěvu (podotýkám, že jezdí na koncerty, stýká se s přáteli, nevynechá návštěvu kostela atd.). Raději otravnou tchýni, se kterou se dítě vídá než nic. Závidím ti ale chápu, že to asi není jednoduché, zkuste si promluvit, hlavně se nerozhádej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
3.11.17 09:32

Tak bych jí řekla, že jsi ráda, že má zájem, ale že má taky druhou babičku a pak že si chceš malého sama užít, než trochu odroste…proto jsi na RD.
Tvoje máma ho chce taky sama na odpoledne? Na jak často?

Nicméně myslím, že nebudu jediná, když napíšu, že bych takové hlídání (z vlastní iniciativy protistrany) brala.

Příspěvek upraven 03.11.17 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
3.11.17 09:33
@Anonymní píše:
Nevim jestli se nekdo ozve, ale ja uz vylozene s tchyne silim. Kdyz nevola kazdy den co maly tak se sem pozve sama. Ustoupila sem a maly k ni chodi dvakrat tydne na odpol. I tak stale od ni posloucham jak je to malo.asi by chtelq at se tam nastehuje podotykam ze malemu je rok a pul. Takze ja jsem plne na materske a vyuzivam ten cas s nim naplno. Samozrejme musim cas rozdelovat i mezi mou mamu takze z celeho tydne mi zustanou tri dny volna kdy muzu s malym chodit a zarizovat se jak chci ja. Uz opravdu silim z toho jak me bombarduje telefonama a jak ma trapne kecy kdyz tam jsem muze mi nekdo poradit jak.ji odpalkovat ale slusne nechci delat rozbroje ani nechci at maly prijde o prarodice ale hlidat by mohla v pogode jednou tydne odpol ne?

bud ráda u nás je to naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1294
3.11.17 09:40
@Anonymní píše:

Když máš dvě hlídací babičky, tak toho využij a buď se vrať částečně do práce nebo se věnuj sobě. Já osobně považuji za dobrý týden, když tchyně hlídá dvě odpoledne. Pravda moji rodiče nehlídají.
Své mámě chceš taky zkracovat čas s malým? A jak se k tomu staví manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.11.17 09:45

Promiň, ale taky se spíše přidám k těm, co by brali hlídání. Nemám žádné. Nicméně k věci. Telefony ber, když chceš. Nemáme zadnou povinnost je zvedat vždy, když někdo vola. V osobním kontaktu ji proste řekni, ze mas na neco jiný názor - vždyť i ona ti říká ten svůj. Pokud k vám chodi bez pozváni, slušně ji řekni, ze chceš o návštěvách vědět dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.11.17 09:49

Normálně si sní sedni a vysvetli jí to přesně jak jsi to napsala sem, má i druhou babicku, která sním také chce trávit čas, jsi za to strašně ráda, ale chceš to takto nechat ať si ho můžeš užít sama a podnikat sním věci jen tak bez ohledu jé za půl hodiny už padime k babičce a až se vratis do práce už možnost tak dlouho si sním užít mít nebudes, ale zase jsi moc ráda, že má babičky které se zajímají a starají, což dost lidí nemá.
Jinak já taky takové hlídání a zájem nemám a celkem by se mi to hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
3.11.17 09:49
@Anonymní píše:

co bych za to dala. tchánovci za 5 let nepohlídali ani jednou. funguje jen moje mamka a ta jezdí za námi 2 hodiny vlakem jednou za 3 týdny na 3 dny. tak strašně bych potřebovala víc času jen pro sebe, abych si mohla zařídit svoje věci v klidu bez dětí a psychicky si odpočinout…

• Citovat
  • Upravit
31292
3.11.17 09:51

Popravdě, abych si pořídila mimčo a pak ho měla dva dny máma a dva dny tchýně, to sem si ho nemusela dělat, to už je fakt hodně, čtyři dny v týdnu :jazyk: Takže tě celkem chápu.

Oběma maminkám bych řekla, že si ho můžou brát třeba jednou týdně, a sem tam třeba o víkendu (báječná věc, takový volný víkend), jak se jim to hodí, ale že bych si chtěla své dítě taky užít. Já bych v té době chodila do fitka, na kávu s kámoškou nebo si uklidila, věděla bych, jak ten čas využít teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
3.11.17 09:53

Ad bombardování telefonama - tak jí to pokaždé nezvedej, ne? Moje tchýňka byla taky taková rozvědka, volala i dvakrát, třikrát denně :mrgreen:. Pak sem jí to začala zvedat jen když sem na to měla čas (žádný zahodim co mám v ruce, protože babička sonduje) a ono se to časem obrousí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová