Vlezlá a otravná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107638
22.12.17 07:26
@Moise píše:
@Venetia možná přehání, ale obě. Možná to tchýnino chování je zapříčiněno právě tím. Proč jí nebere telefony? 8o Sorry, ale to jsme jak ve školce. Co je na tom tak těžkého ten telefon vzít, říct že dneska máme program, ale zítra dítě může vidět :nevim: Mě tohle přijde jako zbytečné dělání zla v rodině.. aby se pak zakladatelka fakt nedivila, že se s tím tchýně prostě smíří a v momentě, kdy to bude potřebovat, začne dělat fóry zase ona :nevim:
A nemysli si, já jsme tohle prožila u prvního dítěte. Ono je to z části i zapříčeněné hormony, taky jsem měla pocit, že mi tchýně dítě bere a nechce mi ho vrátit :mrgreen: Naštěstí jsem se uklidnila relativně brzy :mrgreen: :mrgreen:

Jo to je klidně možné, prostě si nesedli a tchýně se umí. pěkně urážet, když není po. jejich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
22.12.17 07:35

@Venetia to je sice hezké, že si nesedly, ale to budou takhle prskat po sobě pořád? Resp. do doby než bude dítě mluvit a pak bude vše ok? To si nemyslím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
22.12.17 07:37
@Moise píše:
@Venetia to je sice hezké, že si nesedly, ale to budou takhle prskat po sobě pořád? Resp. do doby než bude dítě mluvit a pak bude vše ok? To si nemyslím :lol:

To ja fakt nevím, měli by si to nějak domluvit..ale zdá se mi, že tchýně moc chápat nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.17 08:04

Nektere me tady vykreslujete jako…co nechce babicce doprat vnoucka, ale tak to prece neni…co se tyce tphp ze jsem psala ze vida vnoucka casto ano ale nestezovala jsem si psala jsem ze podle meho nazoru je to v normalu, ale ze tchyne ma narazky ze je to malo…a co mam delat maly ma dve babicky tri tety kazdy ho chce videt a travit s nim cas je to tak proste jak to je…ja se ptala prave z tpho duvodu jestli je kontakt dostacujici me se to zdalo v poradku chtela jsem nazory…jestli se babicka potom sarpne jak. porad pisete stat se to muze nicmene ani nedelam na zle jak pisete vzdy babicku slusne poprosim o hlidani domluvim se s ni a taky vzdy podekuju…za maleho ji kupuji darky nebo sme spolu trhali kyticky pro ni…telefonaty me otravujou nevolala mi nikdy predtim tak proc ted musim hlasit celou agendu dne nehlede na to ze vzdy pri kazdem odchodu se domlouvame na dalsi navstevu a ze take vi ze kdyby se malemu neco stalo je o tom informovana…maly s ni jeste pres telefom mluvit nemuze tak tomu trosku nerozumim…s tim ze so z roku nic nepamatuju to bylo mysleno na to jak si to syn muze uzit to spani…vy si snad myslite ze kdybych na ni byla drza a sprosta a upirala ji vnouce ze se tady jdu ptat na nazory? jsem matka poprve zajimaji me i cizi nazory prave proto abych neupirala ani jedne strane to poteseni…bohuzel mam kolem sebe maminky ktere davaji hlidat jednou tydne a jsou v pohode prpto me nechapou to je porad ja bych s ni vybehla apod na casty styk jsem se ptala jestli je to malo nebo moc no a posledni prispevek prominte chtela jsem se vypsat ptz mi to proste vadilo ze ldyztam mame zustat tak maly unaveny neni dle jejich slov ale sotva vyjdu ze zachoda tak ho uspava to me vytocilo prislo mi to vycurane nicmene mate pravdu moc to hrotim stacilo jen mqvnout rukou

• Citovat
  • Upravit
9128
22.12.17 08:15
@Anonymní píše:
Nektere me tady vykreslujete jako…co nechce babicce doprat vnoucka, ale tak to prece neni…co se tyce tphp ze jsem psala ze vida vnoucka casto ano ale nestezovala jsem si psala jsem ze podle meho nazoru je to v normalu, ale ze tchyne ma narazky ze je to malo…a co mam delat maly ma dve babicky tri tety kazdy ho chce videt a travit s nim cas je to tak proste jak to je…ja se ptala prave z tpho duvodu jestli je kontakt dostacujici me se to zdalo v poradku chtela jsem nazory…jestli se babicka potom sarpne jak. porad pisete stat se to muze nicmene ani nedelam na zle jak pisete vzdy babicku slusne poprosim o hlidani domluvim se s ni a taky vzdy podekuju…za maleho ji kupuji darky nebo sme spolu trhali kyticky pro ni…telefonaty me otravujou nevolala mi nikdy predtim tak proc ted musim hlasit celou agendu dne nehlede na to ze vzdy pri kazdem odchodu se domlouvame na dalsi navstevu a ze take vi ze kdyby se malemu neco stalo je o tom informovana…maly s ni jeste pres telefom mluvit nemuze tak tomu trosku nerozumim…s tim ze so z roku nic nepamatuju to bylo mysleno na to jak si to syn muze uzit to spani…vy si snad myslite ze kdybych na ni byla drza a sprosta a upirala ji vnouce ze se tady jdu ptat na nazory? jsem matka poprve zajimaji me i cizi nazory prave proto abych neupirala ani jedne strane to poteseni…bohuzel mam kolem sebe maminky ktere davaji hlidat jednou tydne a jsou v pohode prpto me nechapou to je porad ja bych s ni vybehla apod na casty styk jsem se ptala jestli je to malo nebo moc no a posledni prispevek prominte chtela jsem se vypsat ptz mi to proste vadilo ze ldyztam mame zustat tak maly unaveny neni dle jejich slov ale sotva vyjdu ze zachoda tak ho uspava to me vytocilo prislo mi to vycurane nicmene mate pravdu moc to hrotim stacilo jen mqvnout rukou

To neřeš, názory jsou různé a pokaždý tady z tebe někdo udělá tu špatnou ať je to jak je to.
Jestli ještě synka an spaní dávat nechceš, protože to tak cítíš, tak nedávej. nevidím důvod proč bys měla dělat něco co nechceš, je to tvoje dítě, ne tchýně a ani místních diskutérek, ony celou situaci atky nevidí.
Pokud ten důvod není třeba jen ten, že to děláš tchýni naschvál, což asi ne.

Tchýně by to měla respektovat, já ybch jí řekla, že se na to necítíš a necháš jí tam synka přes noc až bude o něco starší a tečka, víc se o tom bavit nebudeme a ať to pochopí. Ona si děti taky vychovávala po svým a ty budeš taky, víc bych se tím nezabývala.

Určitě ale časem oceníš, jestli bude abbička mít zájem a dítě přes noc pohlídá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.17 08:22
@ospalámyš píše:
To neřeš, názory jsou různé a pokaždý tady z tebe někdo udělá tu špatnou ať je to jak je to.
Jestli ještě synka an spaní dávat nechceš, protože to tak cítíš, tak nedávej. nevidím důvod proč bys měla dělat něco co nechceš, je to tvoje dítě, ne tchýně a ani místních diskutérek, ony celou situaci atky nevidí.
Pokud ten důvod není třeba jen ten, že to děláš tchýni naschvál, což asi ne.

Tchýně by to měla respektovat, já ybch jí řekla, že se na to necítíš a necháš jí tam synka přes noc až bude o něco starší a tečka, víc se o tom bavit nebudeme a ať to pochopí. Ona si děti taky vychovávala po svým a ty budeš taky, víc bych se tím nezabývala.

Určitě ale časem oceníš, jestli bude abbička mít zájem a dítě přes noc pohlídá ;)

Dekuji uz jsem s ni o tom mluvila a take jsem ji rekla ze se jeste necitim snad to brzy pochopi a jeste chvilku pocka…

• Citovat
  • Upravit
733
22.12.17 13:13
@arinecka píše:
Jakou manipulaci proboha? Nejlépe tchyni někde zavřít a pustit jí až bude potřeba hlídání co? Třeba až půjde matka zpět do práce, dítě bude často nemocné a babička se bude hodit. :zed:

Jo to je úplně nevinné, že si matka jen odskočí na záchod a když se vrátí, tak je zhasnuto a tchyně na klíně ukolébavá dítě a snaží se matku přesvědčit, že ho tam má teda nechat, i když jí bylo jasně řečeno, že zatím ne. Naštěstí moje tchyně i mamka respektují, co řeknu já a nenapadlo by je to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.12.17 13:41
@Venetia píše:
Jo to je klidně možné, prostě si nesedli a tchýně se umí. pěkně urážet, když není po. jejich

Ale snachy taky! A ty navíc mají smrtonosnou zbran - to dítě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
22.12.17 13:52
@inkakřivák píše:
Ale snachy taky! A ty navíc mají smrtonosnou zbran - to dítě!

Tak ještě jako tchýně nemám zkušenost..nastesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.12.17 13:54

Já naštěstí taky tu zkušenost osobně nemám. Ale podle některých debat tady tak usuzuji - jakože výkřiky typu to byla poslední kapka a děcko neuvidí. Je moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
22.12.17 13:59
@inkakřivák píše:
Já naštěstí taky tu zkušenost osobně nemám. Ale podle některých debat tady tak usuzuji - jakože výkřiky typu to byla poslední kapka a děcko neuvidí. Je moje.

Tak by měly být soudne obě strany a trochu vycítit, že začíná vznikat averze a budoucí problém, ty babičky by se měly držet trochu zpátky a ne se takhle vnucovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.12.17 14:03

Když to je složité. Protože kolikrát to tak čtu a ty snachy se domnívají, že tatchyně by to vědět měla. Prostě nějak. Čímž neříkám, že chyba je jen u nich, to ne. Ale pokud se nemluví, pokud přesně neřeknou, pak ty problémy mohou nastat. No a pak taky když je někdo z rodiny, která se často stýká, velká, scházejí se - a dovede si někoho z rodiny úplně jiné, povahově. A už je ohen na střeše. To soužití - a neymslím tím bydlení v jednom domě, ale spoluvycházení v těch nových vztazích, je strašně složité. A mne se třeba nelíbí to, že ty děvčata to mají hned vyřešeno - prostě utneme styky. A přitom když tu občas pročtu tu diskuzi, tak hodně žen píše časem si to sedlo. Utřepalo se to, byla jsem jen přehnaně úzkostná, tchyně se zklidnila. Je to prostě tak, že se sejdou dvě cizí ženy, obě milují téhož člověka, a nějak by se měly porovnat. Jakkoliv, ale slušně a pokud to jde tak k všeobecné spokojenosti. Ta radikalita není v rodině dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
22.12.17 14:22
@inkakřivák píše:
Když to je složité. Protože kolikrát to tak čtu a ty snachy se domnívají, že tatchyně by to vědět měla. Prostě nějak. Čímž neříkám, že chyba je jen u nich, to ne. Ale pokud se nemluví, pokud přesně neřeknou, pak ty problémy mohou nastat. No a pak taky když je někdo z rodiny, která se často stýká, velká, scházejí se - a dovede si někoho z rodiny úplně jiné, povahově. A už je ohen na střeše. To soužití - a neymslím tím bydlení v jednom domě, ale spoluvycházení v těch nových vztazích, je strašně složité. A mne se třeba nelíbí to, že ty děvčata to mají hned vyřešeno - prostě utneme styky. A přitom když tu občas pročtu tu diskuzi, tak hodně žen píše časem si to sedlo. Utřepalo se to, byla jsem jen přehnaně úzkostná, tchyně se zklidnila. Je to prostě tak, že se sejdou dvě cizí ženy, obě milují téhož člověka, a nějak by se měly porovnat. Jakkoliv, ale slušně a pokud to jde tak k všeobecné spokojenosti. Ta radikalita není v rodině dobrá.

Jak píses, je to problém toho, že pochází z jiného prostředí, někdo má jako hlavní tu vlastní rodinu a to příbuzenstvo jen. občas…někdo má ty vztahy intenzívnější, častěji se vidí, komunikují…pak je problém nějak spolu soužit ke spokojenosti všech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.12.17 14:25

Já si myslím, že při trošce snahy i toto jde. Snahy na obou stranách samozřejmě. Tedy domlouvat se, jednat, dělat ústupky, hledat kompromis. Ale nikdy se nesmí jít silou. Výkřiky typu - jsem jí dořvala a bude jezdit na návštěvu první neděli v měsíci od tří do pěti - to k ničemu než zlobě nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
22.12.17 16:55
@inkakřivák píše:
Já si myslím, že při trošce snahy i toto jde. Snahy na obou stranách samozřejmě. Tedy domlouvat se, jednat, dělat ústupky, hledat kompromis. Ale nikdy se nesmí jít silou. Výkřiky typu - jsem jí dořvala a bude jezdit na návštěvu první neděli v měsíci od tří do pěti - to k ničemu než zlobě nevede.

no to určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová