Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rázně bych jí vysvětlila, co je soukromí a že Ti vadí její kouření apod. Nebo ať to své matce řekne chlap ![]()
Odstěhovala bych se. Když nic jinýho, tak by mi smrad z cigaret u miminka vadil. Podle mě ji nepředěláš, ONA je doma ![]()
Kouli na vstupní dveře do vašeho bytu, plus je utěsnit, být zajedno s přítelem a prostě večeřet sami, pokud opravdu chcete (i když tedy to mi osobně přijde divné, když bydlíte společně, ale vaše rozhodnutí)… no a pokud to nepomůže, tak se odstěhovat.
Příspěvek upraven 16.12.14 v 14:34
Hranice musí nastavit ten chlap, takže domluvit pravidla s ním, a pak ho maximálně podpořit, až je bude tlumočit rodičům. Z večeře neslevit, máte právo být sami a oni to musí pochopit, stejně tak to, že se k vám nechodí jak na Václavák. Hranice nastavit ihned a trvat na nich, jinak budeš mít po narození dítěte peklo.
Sla bych asi ke svym rodicum ( porad lepsi nez byt otravena ) a nasledne si s pritelem hledala vlastni bydleni. Az budete mit mimco tak se ji tuplem nezbavis
Hodně záleží, jak to bere partner. Jestli mu to také vadí, tak se bud odstěhujte, nebo si udělejte do bytu dveře, které by se daly zamykat. A co se týče Vánoc, pokud chcete být jen spolu, důrazně to tchyni řekněte. Prostě to bude muset akceptovat..
@Křížek1 píše:
Rázně bych jí vysvětlila, co je soukromí a že Ti vadí její kouření apod. Nebo ať to své matce řekne chlap
Tak bejt na místě její tchýně a říct mi, že jí vadí moje kouření, tak mladá letí jak namydlenej blesk. Je to její barák, tak si tam může kouřit jak chce. Pokud se to snaše nelíbí, může se odstěhovat. ![]()
A co na to přítel, tomu to nevadí? Pro mě by třeba byl nepřekonatelnej problém to hulení, nesnáším smrad z cigaret, nebo když mi tím někde načuchnou věci, takže mě by stačil už tenhle důvod k odstěhování se, nehledě na to, že je to strašně nehygienický pak vůči dítěti. Babička co čoudí cigára, s mým dítětem v náručí..no fujtajbl
.Co se týká toho že k vám takhle leze, normálně se domluvte s chlapem, a jděte jí to říct dolů společně, slušně a v klidu. Pokud to nepobere, odstěhovat se. Ulevilo by se ti.
@PetraJ píše:
Tak bejt na místě její tchýně a říct mi, že jí vadí moje kouření, tak mladá letí jak namydlenej blesk. Je to její barák, tak si tam může kouřit jak chce. Pokud se to snaše nelíbí, může se odstěhovat.
Viděla bych to stejně.
@PetraJ Prostě jsem jenom uvedla příklad. Nic víc nic míň
Nebo jí alespoň na to upozornit, že ten kouř jde k nim do bytu ![]()
A nebo se fakt odstěhovat. Jak říká můj chlap: „Mám svoje rodiče rád, mám Tvoje rodiče rád, ale bydlet bych nechtěl ani z jedněma“ A je to svatá pravda ![]()
@PetraJ píše:
Tak bejt na místě její tchýně a říct mi, že jí vadí moje kouření, tak mladá letí jak namydlenej blesk. Je to její barák, tak si tam může kouřit jak chce. Pokud se to snaše nelíbí, může se odstěhovat.
@PetraJ nevím jestli si to špatně nepochopila, ale dům je přítele, ne jeho rodičů, on platí veškeré výdaje, tak si myslím že by mohla kouřit aspoň venku.
Ahoj,
už jsem fakt zoufalá. Bydlím s přítelem už asi 3 roky v jeho domě, my nahoře a jeho rodiče dole, máme pouze společný vchod. Jedná se mi o to že jeho máma k nám neustále chodí a já už jsem z toho vážně nešťastná, nemáme žádné soukromí
Vrchol všeho bylo když měl přítel narozeniny a ona mu přišla ráno gratulovat, samozřejmě bez zaklepání a až do ložnice v 7:30 ráno, to jsem myslela že jí už fakt zabiju. Taky mi dost vadí že přítelova máma dost kouří a doma, takže všechen ten smrad jde k nám nahoru
a je to fakt všude cítit a nedá se to vyvětrat. Další problém jsou letošní vánoce, doposud jsme je každý trávil se svými rodiči, ale jelikož čekáme miminko, rozhodli jsme se že budeme trávit štědrý večer spolu. No a včera přišla tchýně že budeme všichni večeřet spolu u nich dole když už jsme teda rodina, řekli jsme jí že chceme večeřet sami, ale ona jako by neslyšela, furt si mlela svou a počítá s náma, fakt hrůza
Jak byste se zachovali na mém místě vy? Píšu raději anonymně, co kdyby náhodou