Bydlení s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
16.12.14 16:04
@divine_d píše:
No vy jste hustý :) typičtí bezohlední kuřáci.
Ono bůhví jak to bylo, třeba drahá tchýnuška chtěla mít svého synáčka doma a ukecala je, aby tam bydleli.. člověk nikdy neví :)Druhá věc je ta, že tohle není jednoduchý, chceš být se svým mužem, on třeba uvidí odstěhovaní jako zbytečnou komplikaci a radsi to bude trpět, a to se teda máš sbalit bez něj? To je prostě na prd. Každopádně minimálně při narození dítěte by mohla chodit hulit ven, nebo se někam aspoň zavírat, aby jim to nešlo nahoru…

Nejsem kuřák, ale taky to tak vidím. Je to můj barák. A jestli drahé snaše vadí, že se vystavuju svoje špeky na zahradě a ona se za mně musí stydět, nebo že se v pět odpoledne učím hrát na saxofon, samozřejmě falešně, prostě že dělám cokoli, čím se ona (ona, nikoli miminko) cítí být omezena - je to prostě její problém.

Ostatně jak jsem psala - já budu dělat psí kusy, aby naše vztahy se synovými rodinami byly dobré, proto tu bydlet nebudou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Emilie píše:
Ruce přerazím svým synům, jestli mi do baráku nasadí snachy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

což to já chápu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
@divine_d píše:
No vy jste hustý :) typičtí bezohlední kuřáci.
Ono bůhví jak to bylo, třeba drahá tchýnuška chtěla mít svého synáčka doma a ukecala je, aby tam bydleli.. člověk nikdy neví :)Druhá věc je ta, že tohle není jednoduchý, chceš být se svým mužem, on třeba uvidí odstěhovaní jako zbytečnou komplikaci a radsi to bude trpět, a to se teda máš sbalit bez něj? To je prostě na prd. Každopádně minimálně při narození dítěte by mohla chodit hulit ven, nebo se někam aspoň zavírat, aby jim to nešlo nahoru…

Tak já třeba nekouřím, takže plačeš pěkně, ale na špatným hrobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
16.12.14 16:06

@Emilie
Ale no tak, jestli sama nevycházíš s tchýní optimálně, tak o sobě netvrď, že budeš sama hrozná tchýně, tu zkušenost pár let udržíš, ne? :lol:
Já vyrůstala v domě, kde byly 4 generace, na soukromí mazec a peklo, na druhou stranu vím, co to je starat se o devadesátiletého nemohoucího člověka, a to byla pro puberťačku taky lekce do života. Moje mamka by dostala nobelovku za trpělivost, měla doma tchýni i pratchýni, ale můj táta to všechno rovnal pevnou rukou, prostě nastavil pravidla, vždycky se zastal nás a své ženy a srovnal babičky, když byly vlezlé nebo nerespektovaly soukromí (vždycky mysely zaklepat a čekat na vyzvání ke vstoupení, stejně tak jsme klepali my, když jsme tam šli, mnohokrát opakoval, že po nich nechceme nic, co bychom sami nedělali).
Přežila jsem a vím, co chci a nechci, našla jsem si chlapa, který je kdykoliv připravený zastat se své ženy proti své matce, pokud má žena pravdu. Bohužel je většinou podle mě problém v tom, že přesně tohle spousta chlapů neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.12.14 16:06

Stejně, mají dva oddělené byty, takže ač nenávidím kouř z cigaret, nebude to tak děsné. Tchýně má svůj oddělený byt a kouří si doma. Proč by měla chodit ze svého bytu ven? Nekouří snaše v jejím bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
16.12.14 16:07

@divine_d

Sobečtí kuřáci? Copak není sobecký od snachy diktovat si jak se má tchýně ve svém domě chovat? No promiň, ale to snad ne. Teď je to kouření (dejme tomu dá se to chápat) a příště to bude co?

Tak pokud ho matinka přesvědčila a snacha na to taky přistoupila tak nevím co teď pláče a diví se, že tchýně se doma chová jak chce. Pokud tam chce zůstat tak prostě musí brát ohledy i ona. A pokud nechce tak se odstěhovat i když je to sebevíc blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.12.14 16:08

@zrcadlo a nebo ta žena nemá pravdu, ačkoliv ona si myslí že má pravdu a nárok na to, aby bylo po jejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 16:09

@Emilie Barák není mojí tchýně, ale mého přítele, který si ho koupil, ale jelikož v té době byl ještě sám tak se k němu nastěhovali jeho rodiče, kteří do té doby žili v podnájmu. A jelikož jsem do opravy domu (nová okna, topení, zateplení,…) dala mnohem více peněz než jeho rodiče, myslím si že mám větší právo určovat pravidla v domě, což bohužel tchýně nechápe.

• Citovat
  • Upravit
16219
16.12.14 16:11
@Natálka26 píše:
@divine_d

Sobečtí kuřáci? Copak není sobecký od snachy diktovat si jak se má tchýně ve svém domě chovat? No promiň, ale to snad ne. Teď je to kouření (dejme tomu dá se to chápat) a příště to bude co?

Tak pokud ho matinka přesvědčila a snacha na to taky přistoupila tak nevím co teď pláče a diví se, že tchýně se doma chová jak chce. Pokud tam chce zůstat tak prostě musí brát ohledy i ona. A pokud nechce tak se odstěhovat i když je to sebevíc blbý.

Já souhlasím, že to kouření těžko ovlivní a nemá co kecat do toho tchýni, ale tady se to smrsklo jen na kouření. Přijde někomu normální, že se tchýně objeví v půl osmé ráno v mé ložnici bez pozvání a aniž by hořel barák nebo vypukla třetí světová? Mně to teda přijde hooooodně přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.12.14 16:13
@Anonymní píše:
@Emilie Barák není mojí tchýně, ale mého přítele, který si ho koupil, ale jelikož v té době byl ještě sám tak se k němu nastěhovali jeho rodiče, kteří do té doby žili v podnájmu. A jelikož jsem do opravy domu (nová okna, topení, zateplení,…) dala mnohem více peněz než jeho rodiče, myslím si že mám větší právo určovat pravidla v domě, což bohužel tchýně nechápe.

tak nemáš, oni tam bydleli dřív, ty neurčuješ pravidla, pochop to, pravidla určuje tvůj přítel- Navíc máte každý svůj byt, což takhle si určovat pravidla ve svém bytě a ten jejich nechat na tchýni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.12.14 16:14
@zrcadlo píše:
Já souhlasím, že to kouření těžko ovlivní a nemá co kecat do toho tchýni, ale tady se to smrsklo jen na kouření. Přijde někomu normální, že se tchýně objeví v půl osmé ráno v mé ložnici bez pozvání a aniž by hořel barák nebo vypukla třetí světová? Mně to teda přijde hooooodně přes čáru.

ano, t je hodně přes čáru. Tak zamknu ne? A je po problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
16.12.14 16:14
@terinka4444 píše:
@zrcadlo a nebo ta žena nemá pravdu, ačkoliv ona si myslí že má pravdu a nárok na to, aby bylo po jejím.

To já chápu, ale zakladatelka sama píše, že chlapovi to vadí taky a bavili se spolu o tom mockrát. Takže ten chlap buďnemá koule vykázat do patřičných mezí ženu, nebo matku, obojí je podle mě špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.12.14 16:16
@zrcadlo píše:
@Emilie
Ale no tak, jestli sama nevycházíš s tchýní optimálně, tak o sobě netvrď, že budeš sama hrozná tchýně, tu zkušenost pár let udržíš, ne? :lol:
Já vyrůstala v domě, kde byly 4 generace, na soukromí mazec a peklo, na druhou stranu vím, co to je starat se o devadesátiletého nemohoucího člověka, a to byla pro puberťačku taky lekce do života. Moje mamka by dostala nobelovku za trpělivost, měla doma tchýni i pratchýni, ale můj táta to všechno rovnal pevnou rukou, prostě nastavil pravidla, vždycky se zastal nás a své ženy a srovnal babičky, když byly vlezlé nebo nerespektovaly soukromí (vždycky mysely zaklepat a čekat na vyzvání ke vstoupení, stejně tak jsme klepali my, když jsme tam šli, mnohokrát opakoval, že po nich nechceme nic, co bychom sami nedělali).
Přežila jsem a vím, co chci a nechci, našla jsem si chlapa, který je kdykoliv připravený zastat se své ženy proti své matce, pokud má žena pravdu. Bohužel je většinou podle mě problém v tom, že přesně tohle spousta chlapů neumí.

Mám chlapa, který si srovnal maminku do latě slušně. A přesto se drahámaminka stále snaží tu lať podlejzat, přelejzat, obcházet… no člověk musí být permanentně připraven, z které strany to přijde tentokrát. Často se to plíží jak smrad a jeden kouká, že už v tom lítá a nemůže se hnout tam ani zpět!

Ne, hrozná tchýně budu, prootže vím, co si tak nějak o sobě představuju, jaká chci být bába. A taky vím, zejména z přípspěvků tady, že leckdy se nedohodnu s vrstevnicemi, takže je mi jasné, že s ženami a matkami o generaci mladšími to bude zase jinak. Prostě srdce mi bude lámat, když se můj vnuk bude jmenovat Kevin Norman Votýpka, a ne třeba Kuba, a budu mít zcela zakázáno na něj šišlat a podobně. Budu to asi zřejmě respektovat, ono co mi zbyde - ale srdce mi to bude lámat fest. A kdoví, jestli ten zákaz dodržím, že. :oops: :P

Jinak má drahá matinka do loňského roku žila se svou tchýní. Jakmile zalezla za roh, myslím moje tchýně, už na tu svojí nadávala. Ona moje tchýně dostává infarkt, když na zem klesne ždibec prachu. No a babička jaksi řešila jiné -… hodnoty. To je prostě pak trochu těžko vždycky. No a jak moje máma nesnáší mojí milovanou babičku… to je taky mazec. A babi to ví a říká (neříká, teda mě to řekla), radši do rakve zaživa než k mojí mámě.

No prostě si stojím na svém. Pokud to jen trochu jde… tak frrrr z hnízda a alou stavět ty svý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
16.12.14 16:18

@zrcadlo

Na to jsem odpovídala v prvním příspěvku, že by mi to narušování soukromí taky vadilo. Takže buď zamykat nebo zazdít na to není co jinýho poradit, pokud mu šla popřát k narozeninám tak s tím nic neudělá, to že tchýně nemá soudnost je věc, kterou prostě nedokáže změnit nikdo kromě tchýně. A že se to smrsklo na kouření, to asi nebude tim kouřením jako takovým, ale spíš tim, že si teď snacha diktuje co chce ona v jednom ustoupí a pak co? Bude ustupovat donekonečna až snaše začne vadit úplně a bude se snažit jí dostat z domu? Je to přehnaný, ale i to se stát může. Stejně jako by mi vadilo (jako matce), že ačkoliv jsme v jednom domě tak se mnou nechce moje dítě trávit večeři - zvlášť když je úplně zbytečný dělat dvě večeře když by pak po večeři stejně šli dolu si předat dary a dát si něco dobrýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.12.14 16:21
@Anonymní píše:

Pokud by došlo na lámání chleba a vytáhla bys složenky, pak asi jo. Buď jak buď, ty jsi ve stejné pozici jako tví tchánovci a jedinej, kdo určuje pravidla z postu majitele, je tvůj přítel. A pokud se je snaží nastavit a stejně se nedaří… pak se asi fakt musíte domluvit vy dva, dát na dveře kouli a připravit se na citové vydírání a neférové jednání, jak nemáte maminku rádi. Což na druhé straně přítelovi nezávidím - představ si, že jsi na jeho místě ty a na místě tchýně tvoje vlezlá matka (ve vší úctě k tvé mámě). Seřveš jí an tři doby a pod cenou jejího uražení či jak nazančuju, neférového vydírání, zakážeš jí vstup a odřízneš jí přístup do své rodiny?

Já bych to udělala. jenže moje matka je jaksi exemplář svého druhu na této planetě vyskytující se pouze v ks 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová